1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

MEZİTLİ`DE 306 KİŞİ KAPASİTELİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU HİZMETE GİRDİ


Mezitli Belediyesi Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. 306 öğrenci kapasiteli modern yurdun açılışında, Mersin`in sevilen müzik grubu “Megaband” sahne aldı. 

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 11:44   Okunma : 379

Mezitli Belediyesi Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. 306 öğrenci kapasiteli modern yurdun açılışında, Mersin`in sevilen müzik grubu “Megaband” sahne aldı. 

Mezitli Belediyesi`nin, Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi`nde yapımını tamamladığı Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu açıldı. Mersin`in sevilen müzik grubu Megaband da açılışa renk kattı. 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yurt binasının hayata geçmesinde emeği geçen bağışçılara teşekkür amacıyla plaket takdim etti. Yurt hakkında bilgi veren Başkan Tarhan, şunları kaydetti:

“Projemiz 80 milyon liraya mal olmuştur. Toplam 5 bin 180 metrekare olan yapı zemin artı 4 kattan oluşmaktadır. Yapının zemin katında inovasyon merkezi ve sosyal bölümler, 3 katında ise öğrenci odaları, son katında ise yemekhane yer almaktadır. Toplam 306 öğrenci kapasitesine sahiptir. Proje tasarlanırken öğrencilerin tüm ihtiyaçları göz önüne alınmıştır. Projenin başlamasında önemli katkısı olan Behiye Şifan başta olmak üzere, hayırsever Mersin Rotary Kulüpleri ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” 

Öğrencilerin sağlığını ve huzurunu en iyi şekilde sağlayacaklarını belirten Tarhan sözlerini, şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde maalesef her geçen gün kadınlarımız gelecekleri için giderek daha fazla endişe duymaktadır. Her ne kadar kadınlarımızın bu yaşamsal sorunu her ortamda gündeme gelse de kalıcı çözümler bulunamamaktadır. Ülkemizdeki eğitim düzeyinin artması bu sorunun çözümünde en önemli faktörlerden biridir. Kadınlarımızın okuması, çalışma hayatına katılması ve nitelikli görevler üstlenmesi ile kendi ayakları üzerinde durabilmesi ülkemiz ve geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Bildiğiniz gibi, eğitim hayatının en önemli kısmı üniversitedir. Ancak üniversite okuyabilmek için ailesinin yanından ayrılıp başka bir şehre gelmiş bir genç kızımız ilk olarak ne için endişe ediyor? Peki bu gençlerin annesi, babası, sevdikleri onlar için ne istiyor? Her şeyden önce kızlarının güvenliğini, sağlığını ve huzurunu istiyorlar. Ben de kızını devlet yurduna yerleştirmiş bir baba olarak bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum! Genç kadınlarımız üniversiteye geldiklerinde güvenli ve sıcak bir ortamda barınmak ve yaşamak için endişe duymamalıdır. Bizlere düşen bu imkan ve ortamı yaratarak onların bu konuları hiç dert etmeden eğitimlerine ve geleceklerine odaklanmalarını sağlamaktır. Çalışmalarında her zaman kadına önem veren, çalışkan ve üretken kadınların ön plana çıkması için çaba sarf eden belediyemizin ilk kız yurdunu açmaktan gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA