5 Haziran 2026 Cuma

16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMINE KATıLDı: "SON KURUŞ ÖDENENE, HAKLARıNı ALANA KADAR MADENCILERIN ARKASıNDAYıZ"   11:39   KULISLERI HAREKETLENDIREN İDDIAYA ABB’DEN SERT YANıT: ’TAMAMı ASıLSıZ!’   11:10   SIYASETTE ’FIZIKI MÜCADELE’ ALARıMı! BAHÇELI’DEN CHP’DEKI KRIZ VE ’YENI PARTI’ SENARYOLARıNA ŞOK ANALIZ!   10:02   MERSIN’DE ’ATA MIRASı’ SEFERBERLIĞI: GÜLNAR’ıN MEŞHUR NOHUDU TOPRAKLA BULUŞTU!   16:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   16:41   MEZITLI ZABıTASıNDAN PAZARLARDA SıKı TARTı DENETIMI   16:30   İSTANBUL ÖZEL İTALYAN LISESI’NDE 123 GÜNDÜR DEVAM EDEN GREV SONA ERIYOR   16:10   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA DOĞUM GÜNÜ MESAJı   15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU  
 
     
   

ATATÜRK`ÜN MERSİN`E GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI


Mustafa Kemal Atatürk`ün Mersin`e gelişinin 101. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı`ndaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel kentimizde Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz” dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 12:17   Okunma : 495

Mustafa Kemal Atatürk`ün Mersin`e gelişinin 101. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı`ndaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel kentimizde Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Mersin`e gelişinin 101. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama programına; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Başkan Seçer`in yanı sıra muharip gaziler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Mersin Tren Garı`nda başlayan programda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Ardından protokol üyeleri tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılandı. İçerisinde gazilerin bulunduğu tren, Mersin Garı`na geldikten sonra bir gazi tarafından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan`a Türk bayrağı teslim edildi.

Tren Garı`nın ardından Cumhuriyet Meydanı`na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı`na coşkulu bir şekilde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı`nda devam eden tören, Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunulması ile başladı. Bir öğrencinin şiir okuduğu programda Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı.  

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Başkan Seçer; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Mersin`i 17 Mart 1923`te Ordu Başkomutanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak ziyaret edişinin 101. yıl dönümünde bir araya gelmenin gurur ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Seçer, şöyle konuştu:

"MERSİN`E VE MERSİNLİLERE HİZMET EDİYOR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

“Bugün, o tarihi günü anarak, geçmişimizin kahramanlık dolu sayfasını bir kez daha hatırlıyor ve minnettarlıkla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün 19 Mayıs 1919`da yaktığı özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu`yu sarmıştır. Mersinliler de vatan savunmasında yazdıkları eşsiz destanla tarihimizde hak ettiği yeri almışlardır. Mersin`e ve Mersinliler`e büyük bir değer veren ve çeşitli tarihlerde kentimizi 10 kez şereflendiren Gazi Mustafa Kemal`in aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemize ve Mersinimize yaptıkları için kendisine minnetle teşekkür ediyorum. Mersin`de bir arada, hoşgörüyle ve kardeşçe yaşıyoruz. Gerek ülkemizin, gerekse de güzel kentimizin hak ettiği gibi bir refah kenti olması ve kalkınması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel kentimizde Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz. Mersin`e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz.”

‘18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 109. yıl dönümüne de değinen Seçer, bu zaferin, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarının atıldığı ve Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"TÜM KAHRAMANLARIMIZI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"

“Bu onurlu zaferde; on binlerce Mehmetçik omuz omuza çarpışmış ve yine on binlercesi şehit düşmüştür. Kaderine boyun eğmeyi reddeden kahramanlarımızın bu destanı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dahiyi, bir lideri ulusumuza armağan etmiştir. Bu eşsiz zaferin ardından ulusumuz, Atatürk`ün önderliğinde girdiği çetin mücadeleler sonucunda bağımsızlığa ulaşmış, Ulusal Egemenlik, Meclisimizin çatısı altında vücut bulmuştur. Egemenliğin sonsuza dek kayıtsız şartsız milletimizde kalacağına olan inancımla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında gözünü kırpmadan şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA