4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ


18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir`de Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan törende Havran Mütfüsü dua ederken Atatürk`ün adını anmadı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı önce mütfüyü uyardı ardından da AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a ‘Bu konuda sizden de hassasiyet beklerdik` dedi. Ancak Ok, kalabalığı provoke edici sözler kullanınca ortam gerildi ve AKP`li grup CHP`lilerin üzerine yürüdü. Anıt başında başlayan tartışma köyde de devam etti. AKP`li grup, Kocaseyit Meydanı`nda halk buluşması yapan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın`a da saldırı girişiminde bulundu. İki tarafı sakinleştirmek için jandarma devreye girdi ve AKP`lileri araçlarına bindirerek köyden uzaklaştırdı.

 

Tarih : 18 Mart 2024 Pazartesi 17:14   Okunma : 482

18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir`de Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan törende Havran Mütfüsü dua ederken Atatürk`ün adını anmadı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı önce mütfüyü uyardı ardından da AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a ‘Bu konuda sizden de hassasiyet beklerdik` dedi. Ancak Ok, kalabalığı provoke edici sözler kullanınca ortam gerildi ve AKP`li grup CHP`lilerin üzerine yürüdü. Anıt başında başlayan tartışma köyde de devam etti. AKP`li grup, Kocaseyit Meydanı`nda halk buluşması yapan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın`a da saldırı girişiminde bulundu. İki tarafı sakinleştirmek için jandarma devreye girdi ve AKP`lileri araçlarına bindirerek köyden uzaklaştırdı.

Havran`ın Kocaseyit Mahallesi`nde, Çanakkale Zaferi`nin kahramanlarından Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Havran İlçe Müftüsü Sedat Karali, anıt mezar başında yaptığı duada, Türkiye Cumhuriyeti`nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün adını anmadı. Bunun üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Müftü Karali`ye Atatürk`ün adını anmadığı hatırlatmasında bulunmasına karşın Karali, Atatürk`ten söz etmedi. Milletvekili Sarı, “Çanakkale Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı saymadan yapacağınız bir dua toplumsal anlamda kabul görecek bir dua değildir. Bu hassasiyetimize özen göstermenizi bekleriz” ifadelerini kullandı. Müftü Karali ise “Gösterdik” yanıtını verdi. Sarı ise, “Anmadınız ama andığınızı duymadık” dedi. Etraftaki vatandaşlar da Müftü Karali`nin geçen yıl yapılan törende de Atatürk`ü anmadığını söyledi.

Dua sonrası Milletvekili Sarı, törende bulunan AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a “Sayın vekilim sizin de Atatürk`ün adını anmayan müftü beye tepki göstermenizi, yanımızda olmanızı isterdik. Sizden de bu konuda hassasiyet beklerdik” demesi üzerine Ok, sesini yükselterek ortamı provoke etti. Ok`un sözlerinden sonra törene katılmak için gelen AKP`liler hep bir ağızdan bağırmaya başlayıp, CHP`lilerin üzerine yürüdü. Gerilimi yükselten AKP`li gruba Jandarma ekipleri müdahale etti.

AKP`Lİ GRUP YENİDEN SALDIRDI

Törendeki gerilimin ardından CHP`li grup, seçim çalışmaları kapsamında halk buluşması yapmak için Kocaseyit Mahallesi`ne geldi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, konuşmasında törende yaşananları hatırlatınca mahallenin meydanında bulunan AKP`li grup, sözlü olarak başlattığı saldırıyı fizikiye dönüştürdü. Jandarma ekipleri AKP`li gruba yeniden müdahale etti. Sakin olunması yönünde yapılan çağrılara karşın AKP`li grup, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın`ın konuştuğu sırada da saldırı girişiminde bulundu. Jandarma ekipleri AKP`li grubu araçlarına bindirerek mahalleden uzaklaştırdı. CHP`lilerin konvoyu da Kocaseyit Mahallesi`nden Havran`a Jandarma ekiplerinin eskortluğunda yol aldı.

`OK, PROVOKASYONA MAHAL VERDİ`

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, olay sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma sebebiyle Seyit Onbaşı`nın memleketindeyiz, Kocaseyit Köyü`ndeyiz. Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılacak törene eşlik etmek üzere partili arkadaşlarımızla birlikte hocamızın yapmış olduğu duaya eşlik ettiğimiz esnada ne yazık ki Çanakkale Zaferimizin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü anmamasından dolayı program bitişinde müftümüzü uyararak bu hassasiyetimizi dile getirdim. ‘Yapmış olduğunuz duada, ki bugün 18 Mart, böylesine önemli, şehit ve gazilerimizi andığımız bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e vurgu yapmaması, onu anmaması bizi derinden yaraladı. Çıkışta, nereden başlasam bilemiyorum. MHP`de, İYİ Parti`de milletvekilliği yapmış, oradan gelmiş ittifakımızı satmış, AK Parti`ye geçmiş koltuk sevdalısı milletvekili İsmail Ok`a, bu süreçte vermiş olduğum tepkiye destek olması gerektiği vurgusunu yaptım. O buradan siyaset yapmayı, hamaset yapmayı tercih etti. Bizim partimizin milliyetçi değerlerini, Atatürkçü değerlerini hiçe sayarak büyük bir provokasyona mahal verdi. Kendisini buradan esefle kınıyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA