27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI


CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, son yıllarda kadınları önemli oranda sanayi iş kollarında işletmeler kurduğuna işaret ederek, “Kadınlar için özel sanayi siteleri kuracağız ya da kurulu sanayi sitelerinde onlara yer ayıracağız. Kadınlar hayatın her alanında vardır. Onlarsız bir hayat düşünülemez.” dedi.

 

Tarih : 19 Mart 2024 Salı 12:45   Okunma : 313

Kadınlar, gençler ve çocuklara özel önem veren Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, kadınlar için hayata geçirmeyi planladığı projeleri paylaştı. Planladıkları her projede kadınların söz sahibi olacağını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: “Kadınlar için üretim ve istihdam olanağı yaratacak ve ekonomik açıdan güçlenmelerini sağlayacak destekler vereceğiz.”

KADINLARIMIZIN EŞİT VE ÖZGÜR BİR HAYATI YOK

Her türlü sorunlarında belediye olarak kadınların yanında olacaklarının sözünü veren Yıldız, şunları dile getirdi: “Kadınlar hayatın her alanında vardır. Evde, işte, tarlada onlarsız bir hayat düşünülemez. Ne var ki kadınlarımızın eşit ve özgür bir hayatı yok. Biz belediyemizde kadınlara yönelik özel çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaların planlanmasında kadınlar söz sahibi olacak. Sağlıktan başlayarak her türlü sorunlarında kadınların yanında olacağız.”

BİR YUMAK BİN OYUNCAK

Yıldız, küçük çocuğu olan, evde yaşlı veya engelli bir bireye bakan ya da başka sebeplerle evden çıkamayacak olan kadınların evlerinden üretim yaparak gelir etme etmesi için destek olacaklarını söyledi. Yıldız, kadınların üretim yapmasına olanak sağlayacak “Bir Yumak Bin Oyuncak” projesi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Mahalle evlerimizde üretim yapacak kadınlarımızla birlikte kreşlerimize çocuklar için el emeği oyuncaklar üreteceğiz. Kısa süreli eğitimler vereceğiz ve üretim yapmaları için malzeme desteği sunacağız. Üretilen el emeği ürünlerin satışı için belediye olarak gerekli destekleri vereceğiz.”

KADINLAR İÇİN ÖZEL SANAYİ SİTELERİ KURACAĞIZ

Kadınlar için özel sanayi siteleri kuracaklarını ya da kurulu sanayi sitelerinde kadınlara yer ayıracaklarını anlatan Yıldız, “Kentin farklı bölgelerine dağılmış irili ufaklı, sanayi tesisi, atölye ve üretim birimlerini kuracağımız İhtisas Sanayi Sitelerinde toparlayacağız. Böylece tekstil, mobilya, metal, elektrik, otomotiv, makine, ağaç işleri, inşaat malzemeleri alanlarında imalat ve bakım yapan işletmelerimizin daha iyi koşullarda hizmet verebilmelerini sağlayacağız. Son yıllarda önemli oranda kadınlarımızın da sanayi iş kollarında işletmeler kurduğunu gözlemlemekteyiz. Bu çerçeve de kadınlar için özel sanayi siteleri kuracağız ya da kurulu sanayi sitelerinde onlara yer ayıracağız. Kadınlara bu anlamda özel destekler sunacağız.” diye konuştu.

YÖRESEL ÜRETİCİ PAZAR ALANLARI

Esnaflık veya pazarcılık yapan başta kadın emekçilerin her gün ulaşabileceği pazarlar kuracaklarını kaydeden Yıldız, “Pazar alanları Toroslar ilçemizin vazgeçilmez kültürel ve iktisadi değerlerinden biri haline gelmiştir. Toroslar’da üreten, esnaflık veya pazarcılık yapan başta kadın emekçilerimiz olmak üzere her gün ulaşabilecek ve belediyemiz tarafından denetlenen pazarlar kuracağız. Mevcut pazarları rehabilite edeceğiz, yeni kuracaklarımızı günümüz ihtiyaçlarına uygun dizayn edeceğiz.” dedi.

MAHALLE EVLERİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Toroslar’da yaşayan çocukların özgüvenlerini desteklemek ve okul devamsızlığını önlemek amacıyla mahallelere merkezler kuracaklarını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: “Sadece çocuklarımıza değil, tüm vatandaşlarımıza yönelik hizmet verecek bu merkezlerimiz mahallenin buluşma noktası olacaktır. Okul sonrası aktiviteler ile çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vereceğiz. Eğitimlerini desteklemek için ödev yapacakları ve kitap okuyacakları alanlar yaratacağız.  Bilim, teknoloji, felsefe, sanat, müzik, el sanatları, tiyatro, dans gibi çeşitli atölyeler ve yaz okulları düzenleyeceğiz. Anne veya babası ile mahalle evine gelen okul öncesi çağındaki çocuklarımız için oyun odaları hazırlayacağız.

Kadınlara yönelik okuma yazma atölyeleri, bilgisayar, el sanatları gibi kurslar düzenleyeceğiz. Ev ve okul ziyaretleri yaparak mahalle evlerimizden hizmet alan tüm vatandaşlarımızın her konuda yanında olacak ve ihtiyaçlarını tespit edeceğiz. Tüm çalışmalar için öğretmenler ve gönüllü eğitmenler ile çalışacağız. Mahalle evimizde çok amaçlı ortak salonlarımız ile toplantılar, eğitimler ve etkinlikler yapacağız. Dernekler ve mahalledeki herkes için kullanıma açık olacak bu salonlarımızda çay, kahve, internet ve kütüphane hizmeti sunacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  Abdurrahman Yıldız, Toroslar, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA