2 Kasım 2026 Pazartesi

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

HKP`DEN ERDOĞAN VE BAKANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Tacettin Çolak yaptığı açıklamada, AKP`nin İsrail ile ticaret konusunda sessizliğini sürdürdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Çolak, İsrail`in Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdürdüğünü, Filistinlileri kendi yurtlarından göç etmeye zorladığını ve insani yardımlara engel olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 19 Mart 2024 Salı 13:09   Okunma : 322

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı avukat Tacettin Çolak, AKP iktidarının Filistin`deki katliamı kınar gibi görünürken İsrail ile ticari ilişkileri artırarak devam ettirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

"Dünyanın gözü önünde bunlar olurken, ülkemizde de AKP`giller başta Tayyip Erdoğan olmak üzere Filistin`e yönelik katliamı kınayan, telin eden açıklamalar yapıyorlar. Sözde İsrail`i eleştiriyorlar, ancak gerçekliğe baktığımızda bunun hiç böyle olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bir taraftan iç kamuoyunda kendi meczuplarını kandıran ve halka yalan söyleyerek Filistin`de katliamı kınar görünürken İsrail ile ticari ilişkileri geçmişe oranla daha da arttırarak devam ettiren AKP iktidarı, bize göre soykırım suçuna ortaklık yapmaktadır, yardım etmektedir."

"DÜRÜSTLÜKTEN UZAKLAR"

Güney Afrika Cumhuriyeti`nin, Uluslararası Adalet Divanı`na yapmış olduğu başvuruda verilen önleyici tedbir kararı çerçevesinde İsrail`in Filistinlilere yönelik soykırım suçunun maddi kanıtlarıyla ortaya çıktığını aktaran Çolak, "Fakat Türkiye`de kendisini Müslüman olarak tanımlayan ve din bezirgânlığı yapan, toplumu Allah`la kandıran AKP`giller iktidarı, Güney Afrika`daki Hristiyan dinine mensup olan yöneticiler kadar samimi, dürüst olmaktan uzaktadır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak Filistin halkının katledilmesine karşı mücadelemizi yürüttüğümüz gibi bu soykırımlara dolaylı yoldan da olsa destek verenlerin suçlarından dolayı da yargılanmaları yönünde mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA