22 Haziran 2026 Pazartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADEM: ""VATANDAŞ MAALESEF ET ALIP YİYEMİYOR. SABAHIN 5`İNDE UCUZ ET KUYRUĞUNA GİRİYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Vatandaşımız müthiş derecede sıkıntı içerisindedir. Et ve Süt Kurumu olmasına rağmen, kurum ne vatandaşın hayvanını alıp kesim yapıyor ne de sütünü alıyor. Kırmızı ete Et Kurumu`nun yaptığı açıklamaya göre 1 yıl içerisinde Şubat ayında et fiyatlarına yüzde 119 zam gelmiş. Vatandaş maalesef et alıp yiyemiyor. Sabahın 5`inde Et ve Süt Kurumunun önünde ucuz et almak için kuyruğa giriyor" dedi.

 

Tarih : 20 Mart 2024 Çarşamba 11:31   Okunma : 516

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Vatandaşımız müthiş derecede sıkıntı içerisindedir. Et ve Süt Kurumu olmasına rağmen, kurum ne vatandaşın hayvanını alıp kesim yapıyor ne de sütünü alıyor. Kırmızı ete Et Kurumu`nun yaptığı açıklamaya göre 1 yıl içerisinde Şubat ayında et fiyatlarına yüzde 119 zam gelmiş. Vatandaş maalesef et alıp yiyemiyor. Sabahın 5`inde Et ve Süt Kurumunun önünde ucuz et almak için kuyruğa giriyor" dedi.

Erhan Adem seçim çalışmaları kapsamında Van`a geldi. Burada Van Barosu ve Van Ticaret Odasını ziyaret eden Adem`e Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İrak, Van İl Başkanı Seracaettin Bedirhanoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Şükrü Şahar, Edremit Belediye Başkan Adayı Av. Rıza Özcan, Tuşba Belediye Başkan Adayı Adil Şahinoğlu, Gevaş Belediye Başkan Adayı İsa Baran da eşlik etti. 

Erhan Adem, şunları söyledi:

"Ziraat Odası ve halk ile yaptığımız görüşmelerde çiftçi bölgesi olmasına rağmen maalesef çiftçilerimiz çok şikayetçi. Norduz isimli bu bölgeye has bir koyun var. İlk defa Türkiye`de ihracatı bu bölgeden yapılmış bir hayvan ancak bunun üretimi gerçekleştirilmemiş, üretimi arttırılmamış, üzerinde bir inceleme yapılmamış ve yok olmayla karşı karşıyadır. Emin olun Tarım Bakanının Norduz cinsi koyundan haberi bile yoktur. Vatandaşımız müthiş derecede sıkıntı içerisindedir. Et ve Süt Kurumu olmasına rağmen, kurum ne vatandaşın hayvanını alıp kesim yapıyor ne de sütünü alıyor. Hiçbir şekilde çalıştırılmıyor. Vatandaş bundan şikayetçi. Ticaret ve Sanayi Bakanı bir açıklama yapmış ete çok cüzi miktarda zamların geleceğini söylemiş. Ramazan ayında merkezi hükümetin söylediği et fiyatlarının ucuzlayacağıydı fakat bakan bu söylemiyle merkezi hükümeti de yalanlamış oluyor. Kırmızı ete Et Kurumu`nun yaptığı açıklamaya göre 1 yıl içerisinde Şubat ayında et fiyatlarına yüzde 119 zam gelmiş. Vatandaş maalesef et alıp yiyemiyor. Sabahın 5`inde Et ve Süt Kurumunun önünde ucuz et almak için kuyruğa giriyor.

"VAN`DA EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ İŞSİZLİK"

Çiftçi mağdur, çiftçi şikayetçi, Türkiye`de mera ortalamasının yüzde 10`unun olduğu bir memlekette maalesef hayvancılığımız ölmek üzeredir. Bir an önce özellikle Van kücükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ve Norduz cinsi koyunun mutlaka büyütülüp genişletilip yaygınlaştırılması gerekiyor. Hem endemik bir türdür hem et ve süt verimi olarak çok kaliteli bir hayvandır. Çiftçilerimiz bunu istiyor, destek istiyor. Mazot, gübre desteği istiyor. Maalesef kredi verilirken de kredinin bir kısmı veriliyor, bir kısmıyla da vatandaşın kredi kartları ile mazot ve gübre alımı zorlanıyor. Halbuki bu kredinin daha uygun bir şekilde vatandaşa verilmesi gerekir. Vatandaş ister mazotunu alır ister gübresini, ister yemini alır. Vatandaşı sıkıştırmamak gerekiyor. Devletin merkezi hükümetin uyguladığı tarım politikası kredi uygulaması tamamen yanlış ayrıca vatandaşlarla gezdiğimizde söylenen konulardan bir tanesi de belediye başkanlığında Vanlı vatandaşların halkımızın kullandığı oylarla seçilen belediye başkanının belediyeyi yönetmesidir. Kayyum atanması istenmiyor. Kayyum atanması olacaksa belediye başkanı eğer suçluysa yargılansın, suçu açığa çıkarılsın isteniyor. İstenilen bu önümüzdeki seçimlerde 31 Mart`ta halk tarafından kim seçilirse seçilsin layıkıyla yöneteceğine inanıyor Vanlılar. Vatandaşın beklentisi bu, vatandaşın beklentisi yüksek, vatandaş mağdur yoksul ve işsiz. Van`da en büyük sorun işsizlik, genç nüfus hızla kenti terk ediyor. Bir an önce önlem alınması gerekiyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA