27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU: "ÜLKEMİZDE FİZİKSEL SALDIRI BOYUTUNA VARAN BİR IRKÇILIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Nevruz`la ilgili “Ülkemizde ırkçılığın giderek yoğunlaşan, günlük yaşamı etkileyen bir sorun olduğunu görüyoruz. Çok daha geniş anlamıyla farklı inanışları, cinsel yönelimleri, siyasal görüşleri de kapsayan ve artık fiziksel saldırı boyutuna varan bir ırkçılıkla karşı karşıyayız" dedi.

 

Tarih : 21 Mart 2024 Perşembe 12:23   Okunma : 233

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Nevruz`la ilgili “Ülkemizde ırkçılığın giderek yoğunlaşan, günlük yaşamı etkileyen bir sorun olduğunu görüyoruz. Çok daha geniş anlamıyla farklı inanışları, cinsel yönelimleri, siyasal görüşleri de kapsayan ve artık fiziksel saldırı boyutuna varan bir ırkçılıkla karşı karşıyayız" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Nevruz Bayramı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"AKP iktidarının yarattığı toplumsal kamplaşma ve ağır ekonomik kriz koşulları altında yerel seçimlere gidiyoruz. Bir yandan da depremin üzerinden bir yıl geçmesine karşın on binlerce insanımız başını sokacak sağlam bir eve, sıcak bir yemeğe kavuşamadı… 1960 yılında Güney Afrika Sharpeville`de `yasallaştırılmış` ırkçılığa karşı çıkan göstericilerin üzerine ateş açılması sonucu 69 kişi yaşamını yitirdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da 1966 yılında 21 Mart`ı `Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü` ilan etti. 

ÜLKEMİZDE IRKÇILIK GİDEREK YOĞUNLAŞAN, GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEYEN BİR SORUN”

Ülkemizde ırkçılığın giderek yoğunlaşan, günlük yaşamı etkileyen bir sorun olduğunu görüyoruz. Çok daha geniş anlamıyla farklı inanışları, cinsel yönelimleri, siyasal görüşleri de kapsayan ve artık fiziksel saldırı boyutuna varan bir ırkçılıkla karşı karşıyayız. AKP iktidarının yurtiçinde ve yurtdışında yarattığı sıkışmışlığı, çöküş halini örtbas etmek için kışkırttığı ırkçılığa, nefrete, ayrımcılığa dayalı dile karşı kayıtsızlaşmamak, içselleştirmemek tam tersine her zaman her yerde gündeme getirerek mücadele etmek en önemli toplumsal görevlerimizden birisidir. Ülkemiz ve dünyamız için ırkçılık ve ayrımcılığa karşı Newroz alanlarında ve her yerde her zaman barış dilini, barışa dayalı siyaseti egemen kılmaya çalışmayı unutmadan Newroz piroz be.

AKP HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE NEVRUZ KUTLAMALARINDA EN AZ 9 KİŞİ GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ”

Ancak yine de Newroz`un şiddet ve acı dolu geçmişini de unutmamamız gerekiyor:

-AKP Hükümetleri döneminde Nevruz kutlamalarında, en az 9 kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Olaylarda 3 polis de yaşamını yitirdi. 9 kişinin öldürülmesinin yanı sıra bütün bu yıllar boyunca aralarında avukatların ve gazetecilerin de bulunduğu yüzlerce kişinin gözaltına alındığını, alanlarda ve gözaltı merkezlerinde işkence gördüğünü, haklarında davalar açıldığını unutmamamız gerekiyor…

-21 Mart 2002 tarihinde gerçekleştirilen kutlamalar sırasında, Ömer Aydın, güvenlik güçlerinin kullandığı plastik mermi nedeniyle yaşamını yitirdi. Resmi açıklamada, Aydın`ın ‘kalp krizi` sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi. Görgü tanıkları ve yakınları ise polislerin kullandığı plastik merminin Aydın`ın kaburgasını kırıp kalbini deldiğini belirttiler.

-Aynı olaylarda, polis panzeri tarafından ezilen Mehmet Şen de yaşamını yitirdi. Mersin`de ise Ankara`dan takviye gönderilen panzer hatalı olduğu öne sürülen Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü`nde devrildi. Kazada polis memurları Hasan Yılmaz ve Çetin Ayaz yaşamını yitirdi.

-2008 yılında Van`da polis müdahalesi sonucu Ramazan Dal ve Zeki Erinç yaşamını yitirdi. Hakkari Yüksekova`da ise polis müdahalesi sonucu İkbal Yaşar (20) yaşamını yitirdi. Yüksekova`da Nevruz mitinginin kaymakamlık tarafından yasaklanması üzerine 23 Mart 2008 tarihinde çıkan olaylar sırasında, yakınlardaki evinin önünde bulunan Fahrettin Şedal (37) karnından vuruldu. Şedal 10 Nisan 2008 tarihinde hastanede yaşamını yitirdi.

-18 Mart 2012 tarihinde İstanbul Valiliği`nin Kazlıçeşme Meydanı`nda kutlamayı yasaklamasını protesto amacıyla düzenlenen protesto gösterisine polis müdahale etti. Olayda, yoğun gaz bombası kullanılması nedeniyle Hacı Zengin (57) yaşamını yitirdi. 2012 yılında Şırnak Cizre İlçesindeki olaylarda ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Ahmet Toprakoğlu (28) hastanede yaşamını yitirdi. 18 Mart 2016 tarihinde İstanbul Avcılar Yeşilkent Mahallesinde düzenlenen Newroz kutlamasına polis gaz bombaları ile müdahale etti. Yoğun gazdan etkilenen Mehmet Nağay (37) yaşamını yitirdi.

-2017 yılında Diyarbakır`da meydana üzeri çıplak bir biçimde koşarak giren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polisler tarafından öldürüldü. Kurkut, gerçekleri gösteren fotoğraflar ortaya çıkmadan önce ‘canlı bomba` olarak kamuoyuna sunulmuştu. Kemal Kurkut`u öldüren polis Y.Ş. ilk yargılamada (2020 Kasım ayında) beraat etti. 2023 yılında sonuçlanan ikinci yargılamada, İstinaf Mahkemesinin kararı doğrultusunda ceza verilmesine yer olmadığı kararı verildi.”

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA