15 Temmuz 2025 Salı

21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:39   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:37   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:11   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU  
 
     
   

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: "DOĞAMIZI, ORMANLARIMIZI, TARIM ALANLARIMIZI, SU HAVZALARIMIZI KORUMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü`nü dolayısıyla "Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar odamızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 21 Mart 2024 Perşembe 12:48   Okunma : 675

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü`nü dolayısıyla "Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar odamızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Suiçmez, şunları kaydetti:

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

"Ekosistem bütünü bozularak yapılan orman talanı, toplumsal mücadele ve hukuk mücadelesine karşın maalesef devam etmektedir. 2002 yılından beri sürekli gündeme gelen mevzuat değişiklikleri, doğayı, çevreyi, ormanı ve tarım alanlarını korumaya duyarlı kesimlerin toplumsal mücadelesi ve hukuk mücadelesi ile defalarca yargı tarafından durduruldu. Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar ODA`mızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz.

"ORMANLIK OLARAK GÖSTERİLEN ALANLAR FİLİ OLARAK ORMAN DEĞİL"

Resmi istatistiklere göre; 2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığımız, 2023 yılında 23,3 milyon hektara çıkmıştır. Orman varlığımızın artmasından memnuniyet duyduğumuzu belirtmekle birlikte, ormanlık olarak gösterilen alanların fiili olarak orman olmadığı gerçeği karşısında bu rakamlara ihtiyatla yaklaşıyoruz. 2023 yılına kadar 811 bin hektar orman alanı madencilikten enerjiye, turizm ve imardan ulaştırmaya uzanan geniş bir yelpazedeki uygulamalara tahsis edilmiş iken, fiilen orman olmayan ve ülke toplam ormanların yüzde 3`ünden fazlasına karşılık gelen bu alanlar orman varlığı envanterinde halen orman olarak görünmeye devam etmektedir.

"VERİLEN KARARLARLA ORMANLIK ALANLARIMIZ YOK OLMAKTADIR"

Ülkemizde son yıllarda `İnsan için orman, ekonomi için orman` söylemiyle, ormanın korunması gereken bir ekosistem değil, insan ve ekonomi için bir kaynak olarak görüldüğü bir politika tercihi izlenmektedir. Yaşamsal ve çevresel etkileri göz önünde bulundurulmaksızın hazırlanan projelere verilen resmi izinlerle yasal olarak nitelikli ormanlık alanlarımız yok olmakta, zarar görmektedir. Kitlesel imhaya yol açan amaç dışı kullanım izinleri kadar, özel ormancılık, rehabilitasyon, odun ticareti, tarıma açma uygulamaları da tartışılması gereken diğer ciddi politika tercihleridir."

"VAHŞİ VE SÖMÜRGECİ MADENCİLİK PROJELERİNE KESİNLİKLE İZİN VERİLMEMELİDİR"

Açıklamada, şu talep ve öneriler sıralandı:

"Ormancılık kamu yönetiminin tek beklentisi ormandan sağlanacak gelir olmamalı, uygulanacak politikaların özü endüstriyel ormancılık değil, orman ekosistemlerinin varlığının sağlıklı bir şekilde bütünsel devamlılığının sağlanması olmalıdır. Artırılan bütçesi ve güçlendirilen personel yapısı ile Orman Bakanlığı yeniden kurulmalıdır. Ormanlarda madencilik, enerji, imar, turizm, tarım, yol, güvenlik gibi amaç dışı faaliyetler sonucu ağaç keserek ya da alan yok ederek orman ekosistemine zarar verilmemelidir. Halkın yaşam hakkını görmezden gelen, doğal yaşamı tehdit eden, denetimsiz, çevreye telafisi imkânsız zararlar veren ve orman alanlarını en fazla tehdit eden vahşi ve sömürgeci madencilik projelerine kesinlikle izin verilmemelidir. Orman alanları ekoturizm projeleriyle belli kişi ve şirketlerin rant amaçlı kullanımlarına açılmamalıdır.

Çözüm, belli; ciddi bir siyasi irade, bilime uygun kararlar, sürekli toplumsal ve hukuksal mücadele. Daha fazla gecikmeden, geç olmadan, bilimin sesine, bu çağrımıza kulak verin. Tam da şimdi, Orman Ekonomisi değil, Orman Ekolojisi zamanıdır. Ormanlarımızı koşulsuz koruyalım, kişisel ya da şirketsel çıkar uğruna yok etmeyelim. Ormanlarımızı kamucu politikalarla koşulsuz koruyalım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA