1 Haziran 2026 Pazartesi

23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET  
 
     
   

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BOZAN: “KENDİSİNE ‘GAZETECİYİM’ DİYEN 3 USULSÜZ SEÇMEN TESPİT ETTİK”


DEM Parti Mersin İl Örgütü, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak lehine algı yarattıklarını belirttikleri 3 gazetecinin seçmen kayıtlarında usulsüzlük olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, “Bunlardan biri Mehmet Selvi, bir diğeri Reşit Doğan. Bu 2 kişi seçmen, kayıtlarını Hamidiye Mahallesi’nde aynı adrese taşımışlar. Bu adreste 30 kişiyle birlikte ikamet ediyor görünüyorlar. Bir diğeri ise Yasemin Toklucu. 19 kişiyle birlikte diğer ortaklarıyla aynı apartmana seçmen kaydını taşımış.” dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2024 Pazartesi 16:58   Okunma : 572

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü, Akdeniz’deki hayalet seçmenlere ilişkin il binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, kentteki 3 gazetecinin de bu hayalet seçmenler arasında olduğunu belirterek kamuoyuyla isimlerini paylaştı.

AŞAN: “AYRIŞTIRANLARA KARŞI BİRLEŞTİREN BİR SİYASET ORTAYA KOYUYORUZ”

DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, “Hayalet seçmen olarak Gültak’ın aynı zamanda kendisi gibi hayalet seçmen olan sponsorlu basın ekibini açıklayacağız. Öncelikle seçim çalışmalarımız başladığından beri, DEM Parti’nin herkesi ve her kesimi kapsayıcılığı içerisinde yer aldık. Biz bu kentte seçim süreçlerinde ayrıştıranlara ve kutuplaştıranlara karşı birleştiren bir siyaset ortaya koyuyoruz.” dedi. Gazetecilik mesleğinin öneminden söz eden Aşan,  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak adına ötekileştirme algısı yaratan basın ekibini eleştirdi. Aşan, “Kendisi gibi hayalet seçmen olan sözde 3 gazeteci belediyedeki rantı, talanı ortaya çıkarması gerekirken, ayrıştırıcı dile ön ayak oluyorlar.” dedi.

BOZAN: “USULSÜZ SEÇMEN OLAN 3 GAZETECİ AYNI ZAMANDA RANT KOMŞULUĞU YAPIYOR”

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, daha öncesinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve belediye ekibinin hayalet seçmen olduklarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, “Bu hayalet seçmenlerin diğer rant ortakları, kendisine ‘gazeteciyim’ diyen 3 kişi. Bu 3 kişi sadece rant ortağı değil, aynı zamanda kendi içlerinde rant komşuluğu yapıyorlar. Bunlardan biri Mehmet Selvi, bir diğeri Reşit Doğan. Bu 2 kişi seçmen kayıtlarını Hamidiye Mahallesi’nde aynı adrese taşımışlar. Bu adreste 30 kişiyle birlikte ikamet ediyor görünüyorlar. Bir diğeri ise Yasemin Toklucu. 19 kişiyle birlikte diğer ortaklarıyla aynı apartmana seçmen kaydını taşımış. Yasemin’in adresinde Konya Karatay ve Ankara Sincan’dan usulsüz seçmenler de var.” bilgisini paylaştı.

“BU SPONSORLU HABERLERİN KAYNAĞI, AKDENİZLİ YURTTAŞLARIN PARASI”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 31 Mart’ta kaybedeceğini bildikleri için seçmen taşımaya dahil olduklarını söyleyen Milletvekili Bozan, “Akdeniz Belediyesi 2023 yılı denetim raporunda 26 milyonun Basın Yayın Müdürlüğüne harcandığı tespit edilmiş. Denetimi yapan belediye meclis üyeleri ilgili müdürlükten evrak istemişler. Ancak kendilerine verilen yanıtta personel yetersizliği gerekçe gösterilerek basın yayına harcandığı söylenen 26 milyona dair herhangi bir bilgi, evraka ulaşılamamış. Yine aynı denetim raporuna göre 1 saatlik ulusal bir TV kanalı yayınına 540 bin TL ödeme yapılmış. Biz buradan Akdeniz Belediyesi’ne sesleniyoruz. Akdenizli yurttaşların hakkı olan bu 26 milyonun ne kadarını bu 3 gazeteciye harcadınız? Çünkü 5 yıl boyunca Akdeniz Belediyesi’nden nemalandıklarını biliyoruz. Bugün sponsorlu haberler yaptıklarında bu sponsorlu haberlerin kaynağının ne olduğunu biliyoruz. Kaynak, Akdenizli yurttaşların parası.” diye konuştu.

Milletvekili Bozan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne de şöyle seslendi: “Seçmen kayıtlarında usulsüzlük tespit ettiğimiz bu 3 gazeteci sizin üyeniz mi değil mi? Eğer sizin üyeleriniz ise; Birisi 19 kişiyle diğer ikisi 30 kişiyle adreslerde görünen, kendisine ‘gazeteciyim’ diyen kişiler için herhangi bir işlem başlatacak mısınız?”

Paylaş :
Etiketler :  DEM Parti, Ali Bozan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA