15 Mayıs 2025 Perşembe

11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"  
 
     
   

ALİ BABACAN: "TÜRKİYE`DE BİR SERVET TRANSFERİ YAŞANIYOR"


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret programı kapsamında Trabzon`a geldi

 

Tarih : 26 Mart 2024 Salı 15:58   Okunma : 545

ESRA NUR PERVAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon`da; "Sadece bir yılda 65 puan emeklilerimizin kesesinden alınmıştır. 5 yıl arka arkaya sistematik bir şekilde bunun yapıldığında ne oldu? Bir zamanlar asgari ücretin çok üstünde olan, asgari ücretin iki katı, üç katı olan emekli maaşları şu anda asgari ücretin altında kaldı. Büyük bir servet transferi yaşanıyor Türkiye`de. Yoksuldan alıp zengine verilen bir servet transferi yaşanıyor şu anda. Bunu yine TÜİK`in rakamları ortaya koyuyor makyajlanmamış haliyle" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret programı kapsamında Trabzon`a geldi. DEVA Partisi Trabzon İl Binası açılışına katılan Babacan, şunları söyledi:

"Türkiye`nin neresine gitsek ortak bir feryat var. Türkiye`nin neresine gitsek aslında her yerde ama her yerde 16 milyon emeklinin büyük feryadını duyuyoruz. `Geçinemiyoruz` diyorlar, `açız` diyorlar Eğer emeklimizin oturduğu ev kendine ait değilse kira ödemek zorunda kalıyorsa emekli maaşı artık kiraya yetmiyor bırakın gıda masraflarını. Eğer kira ödemek zorunda kalıyorsa bir emeklimiz o kiradan sonra geriye kalan rakam emeklimizin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamıyor. Feryat büyük, emeklilere verilen zam sadece ve sadece TÜİK`in açıkladığı o düşük enflasyon oranı. Oysa gerçek enflasyon çok yüksek. 5 yıldır sistematik bir şekilde enflasyon gerçeğinden düşük açıklanıyor ve gerçek hayat çok pahalı olmasına rağmen emeklerimizin maaş zammı sadece TÜİK`in açıkladığı o rakam kadar arttırıyor. Sadece geçen yıl gerçek enflasyon yüzde yüz 30, TÜİK`in açıkladığı yüzde 65 ve aradaki 65 puanlık fark kadar emeklerimiz yoksullaşmış fakirleşmiş durumda.

"TÜRKİYE`DE BİR SERVET TRANSFERİ YAŞANIYOR"

Tablo çok açık sadece bir yılda 65 puan emeklilerimizin kesesinden alınmıştır. 5 yıl arka arkaya sistematik bir şekilde bunun yapıldığında ne oldu? Bir zamanlar asgari ücretin çok üstünde olan, asgari ücretin iki katı, üç katı olan emekli maaşları şu anda asgari ücretin altında kaldı. Büyük bir servet transferi yaşanıyor Türkiye`de. Yoksuldan alıp zengine verilen bir servet transferi yaşanıyor şu anda. Bunu yine TÜİK`in rakamları ortaya koyuyor makyajlanmamış haliyle. Baktığınızda TÜİK diyor ki; son 5 yıldır Türkiye`de vatandaşların sadece yüzde 5`inin geliri arttı, yüzde 95`in geliri ya düştü ya da sabit kaldı. Emeklimiz feryat edince hükümet ne diyor para yok diyor ama bakıyoruz bu yıl ki bütçede tam 1 trilyon 254 milyar lira faize ödenek ayrılmış. Tarıma, çiftçiye ayrılan ödenek ne kadar; 91 milyar. Doğu Karadeniz`deyiz çayın, fındığın diyarındayız. Çay, fındık dahil Türkiye`deki, bütün çiftçilere verilen desteğin tamamı 91 milyar lira. Faize ödenen 1 trilyon 254 milyar lira tam 14 misli arkadaşlar."

"MESELE PARAYSA AKILLAR KARIŞIYOR, ZİHİNLER BULANIYOR"

Türkiye`nin Gazze konusunda somut bir adım atmadığını belirten Babacan, şöyle devam etti:

"Ramazan ayındayız bu mübarek Ramazan ayı her ne kadar vatandaşımızın çok zorluklar çektiği bir ay olsa da tabi Gazze`deki durum, bizim şu anda Türkiye`de yaşadığımız her türlü sıkıntıdan çok daha zor, çok daha kötü durum. 30 bin insan öldü, 3`te ikisi kadın ve çocuk. Şu anda maalesef hükümetin yaptığı sadece nutuk ve hamaset. Somut bir adım yok, yaptırım yok. Güney Afrika Cumhuriyeti Netanyahu hükümeti hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi`ne suç duyurusunda bulundu. Uzaklardan Meksika, Şili geldi bu davalara katıldı. Türkiye bir adım attı mı, yok. Pek çok ülke ticaret ambargosu koydu. Türkiye bir adım attı mı, yok. Malezya dünyanın bir başka ucundaki ülke ne yaptı; Malezya sadece ticareti yasaklamadı, Malezya Limanları`na İsrail`e mal götüren gemiler uğrayamaz dediler. Bırakın doğrudan ticareti bir gemi İsrail`e mal götürüyorsa benim limanlarıma uğrayamaz dedi. Bizim hükümet ne yaptı tam gaz ticaret. Her türlü ticaret arttı ve inanın mesele paraysa paranın ucu göründüğünde akıllar karışıyor, zihinler bulanıyor, ilkeler, değerler, insanlar maalesef bir kenarda kalıyor. Bunu da üzülerek takip ediyoruz, buradan hükümete çağrımız derhal ama derhal somut bir adım atın."

Paylaş :
Etiketler :  Deva Partisi, Ali Babacan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA