23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO  
 
     
   

VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR 


Yeni dönemde; Metro Projesi’nden Sosyal Konut’a, Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nden yeni nesil kütüphanelere kadar yeni projelere imza atmaya hazırlanan Başkan Seçer ve ekibi, kente Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da örnek hizmetler vermeyi hedefliyor.

 

Tarih : 27 Mart 2024 Çarşamba 15:29   Okunma : 1275

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Vahap Seçer, gelecek 5 yıllık dönemde ‘Metro`, ‘Sosyal Konut`, ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi` ve ‘Afet Dirençli Kent` gibi projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

DÜŞÜK GELİRLİ YURTTAŞA KİRA ÖDER GİBİ KONUT SATIŞI 

Başkan Seçer, ikinci 5 yıllık döneminde yükselen kira fiyatlarına karşı yurttaşlara ‘Sosyal Konut` yapmaya hazırlanıyor. Her ilçede yapılacak olan Sosyal Konut Projesi ile orta-alt ve alt gelir seviyesindeki yurttaşlara uygun fiyatlarla kiraya verilecek. Proje kapsamında uygun fiyatlara mal edilmesi planlanan konutların belli bir bölümünün ise yine gelir düzeyi düşük yurttaşlara kira öder gibi taksitlerle satışının yapılması planlanıyor. 

YENİ BİR SOSYAL YAŞAM ALANI YOLDA

Başkan Seçer`in ikinci 5 yıllık döneminde öne çıkan projelerden bir diğeri ise ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi` olacak. Tamamlanan imar planları kapsamında Müftü Deresi`nin her iki yanında 500 dönüm büyüklüğünde alanı kapsayan proje ile yepyeni bir sosyal yaşam alanı daha Mersinlilerin kullanımına sunulacak. 

KENTE METRO GELECEK

Metro Projesi de yine Başkan Seçer`in ikinci 5 yıllık dönemi için Mersinlilere verdiği sözlerden birisi olarak öne çıkıyor. Toplam 47 kilometrelik Metro Projesi kapsamında kent için ulaşımın yanı sıra Mersin Üniversitesi kampüsü ve Hastanesi ile Otogar ve Şehir Hastanesi`ne kolayca ulaşılabilecek. Başkan Seçer ayrıca, Tarsus`ta da Otogar girişinden Üniversite`ye kadar toplam 12 kilometre tramvay çalışmasını yapacaklarını müjdeledi. 

MERSİN, AFETE DİRENÇLİ OLACAK

Bünyesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bulunan ve geçen yıl yaşanan depremlerin ardından Afet İşleri Dairesi Başkanlığı`nı kuran Mersin Büyükşehir, Mersin`i afetlere dirençli kent haline getirmeye hazırlanıyor. Seçer`in yeni dönem için en önemli projelerinden birisi olarak sunduğu ‘Afete Dayanıklı ve Hazırlıklı Kent Mersin Projesi` ile içerisinde; afet anında gerekli ekipmanların olduğu depoların ve Mersin`in bir veri tabanının olduğu ‘Afet Kampüsü` oluşturulacak. Proje ile şehrin yapı stoku çıkarılarak, hangi bölgede nasıl bir çalışma yapılması gerektiğine dair projeler geliştirilecek. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde öne çıkan büyük projelerin yanı sıra çocuk, genç, kadın, yaş almış, özel gereksinimli birey, eğitim, tarım, turizm, spor gibi hayatın her alanına dair onlarca proje ile 2029 yılına kadar Mersinlilere yeniden hizmet sunmaya devam edecek. 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA