2 Kasım 2026 Pazartesi

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “HER 1,5 DAKİKADA BİR KADINA ŞİDDET VAKASI YAŞANIYOR”


Emniyet Genel Müdürlüğünün faaliyet raporuna göre, 2023 yılında KADES`e 400 bin 419 kadın ihbarda bulunmasını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Günde bin 97, saatte 45 kadın şiddeti ihbar etmiş. Yani her 1,5 dakikada bir kadın şiddet gördüğü için KADES uygulamasını kullanmış. Bu rakam 2023 yılında 400 bin 419 olarak kayıtlara geçmiş. İktidar şiddete karşı önlem almak yerine İstanbul Sözleşmesinden çıkıyor” dedi.

 

Tarih : 30 Mart 2024 Cumartesi 10:25   Okunma : 572

Emniyet Genel Müdürlüğünün faaliyet raporuna göre 2023 yılında KADES`e 400 bin 419 kadın ihbarda bulunmasını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Günde bin 97, saatte 45 kadın şiddeti ihbar etmiş. Yani her 1,5 dakikada bir kadın şiddet gördüğü için KADES uygulamasını kullanmış. Bu rakam 2023 yılında 400 bin 419 olarak kayıtlara geçmiş. İktidar şiddete karşı önlem almak yerine İstanbul Sözleşmesinden çıkıyor” dedi.

CHP`li İlgezdi, Emniyet Genel Müdürlüğü`nün faaliyet raporuna göre, 2023 yılında KADES`e 400 bin 419 kadının ihbarda bulunmasını yaptığı yazılı açıklamayla  değerlendirdi.

Kadınlara yönelik şiddet artışa işaret eden İlgezdi, ``İktidar kadına yönelik şiddeti her fırsatta meşru kabul etmesi nedeniyle kadına yönelik şiddet rakamları yaşanan vahşeti açıkça gözler önüne seriyor. İktidar tüm bunlara kayıtsız elbette. Resmi verilere göre 2023 yılında KADES`e 400 bin 419 kadın ihbarda bulundu. Günde bin 97, saatte 45 kadın şiddeti ihbar etmiş. Yani her 1,5 dakikada bir kadın şiddet gördüğü için KADES uygulamasını kullanmış. Bu rakam 2023 yılında 400 bin 419 olarak kayıtlara geçmiş. İktidar şiddete karşı önlem almak yerine İstanbul Sözleşmesinden çıkıyor`` dedi.

 "İKTİDAR KAÇ KADININ DAHA CİNAYETE KURBAN GİTMESİ BEKLİYOR"

Şiddet mağduru veya şiddet görme riski altındaki kadınlara hızlı müdahalenin sağlanması amacıyla geliştirilen KADES uygulaması üzerinden yapılan ihbar sayılarındaki artışa dikkati çeken İlgezdi, ``1 Temmuz 2022 tarihi ülkemiz için adeta milat oldu, İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kaldırıldı. 2022 ve 2023 yılında en az bin 52 kadın cinayeti yaşandı, 805 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadınlarımızı adeta açık hedef haline getiren iktidar kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti konusunda önlem almak için kaç kadının daha cinayete kurban gitmesini bekliyor`` ifadesini kullandı.

``6284 UYGULANMIYOR``

İstanbul Sözleşmesi sonrası kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan 6284 sayılı yasanın tam olarak uygulanmadığını belirten İlgezdi, “İstanbul Sözleşmesi`nden bir gecede çıkanlar, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde hafifletici sebepler bulanlar 6284 sayılı yasanın tam olarak uygulanmamasına neden oluyorlar. Gelişmiş dünya ülkelerinde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri için en ağır cezalar verilirken, ülkemizde eril siyaset ve eril hukuk normları yüzünden failler alt sınırlardan ceza alıyor. Suç cezasız kaldığı için de caydırıcı olmuyor. Kadınlarım her geçen gün daha çok şiddete ve cinayete uğruyor” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bakanlıklara seslenen İlgezdi, “Kadına yönelik şiddet ülkemizde adeta kangrene dönmüş durumda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere bu konuya yönelik ciddi önlemler alınması gerekiyor. Öldürülen her kadının vebali boynunuza bunu unutmayın” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA