8 Ağustos 2026 Cumartesi

19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!   23:59   SILIVRI’DEN ÖZGÜRLÜĞE: AVCıLAR BELEDIYE BAŞKANı ÇAYKARA TAHLIYE OLDU! İŞTE DAVA DOSYASıNDAKI SON DURUM   16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"  
 
     
   

KADİRLİLİ EMEKLİ: "SEÇİMDE NE YAPTI EMEKLİ; PATLATTI SANDIKLARI"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde emekliler geçim sıkıntılarını dile getirdi. Yerel seçimde emeklilerin sandıkları patlattığını ifade eden emekli Ali Öncü, ``hükümete ders verildiğini`` söyledi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 11:01   Okunma : 403

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde geçim sıkıntısı çeken emekliler dert yandı. Emekli vatandaş Ali Öncü, "Seçimde işte gördün ortalığı. Seçimde ne yaptı emekli; yüklenebildiği kadar yüklendi dersi verdi işte. Patlattı sandıkları" dedi.

Esnaf Ali Öncü, "Ben çalışıyorum, çalıştığım için iyi, çalışmayanlar ölü. Şu anda mesela santimle alıyorlar, gramla yiyorlar. Emekli, `aylığım şu diyor, verdiğim kira şu diyor, pazara gidiyorum 500 lirayla` diyor, `elime alıyorum bir poşetle gidiyorum` diyor. `Ay başını zor getiriyorum` diyor. Seçimde işte gördün ortalığı. Seçimde ne yaptı, emekli; üklenebildiği kadar yüklendi dersi verdi işte. Patlattı sandıkları" dedi.

"DÜNYA KADAR BORÇ VAR"

Emekli Cengiz Duyar, "Dünya kadar borç var. Aldığım yarım kilo domates başka da alamıyorum, bakıp bakıp gidiyorum, bakıp bakıp gidiyorum. Kurban gelirse pay verirler herhalde başka da ne yapacaklar? Temmuz ayına da çıkarsak Allah büyük" diye konuştu.

Bir başka emekli ise, "Emekliyim geçinemiyorum, 10 bin lira ile geçinilir mi? 10 bin lirayı ne yapacağım ancak çay parası. Ne yapacağım görüyorsunuz pazar yerindeyim ne alacağım? 1 kilogram domates 40- 50 lira. Temmuz ayında ne verecek? Kurban da ne alacaksın? Kurbanlık yok iş bitti" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA