2 Mayıs 2024 Perşembe

14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...   
 
     
   

CHP HEYETİ, HATAY İL SEÇİM KURULU`NA BAŞVURARAK SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ


CHP’li milletvekilleri, ilçe ve il yöneticileri, avukatlardan oluşan CHP heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını sürdürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara ve Mehmet Güzelmansur, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ile Hatay İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazın ardından açıklama yaptı.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 12:59   Okunma : 225

Hatay`da seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını sürdüren CHP heyeti, Hatay İl Seçim Kurulu`na yapılan başvurunun ardından açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gün boyu yaşanan bazı olaylar,  tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler,  geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin 900`lerden gelen bir fark, itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287`e kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci devam ediyor. Bu verilerin değişmesi de gün boyunca devamındaki süreçte mümkün olacak” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, “Bir oy bir oy olarak Hatay`ın iradesine sahip çıkmak için adliyeye geldik. İlçe başkanlarımız ve avukatlarımızla beraber hatalı olduğunu düşündüğümüz ve tespit ettiğimiz dilekçelerimizi, itirazlarımızı verdik. Bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Diğer ilçelerde itirazlarımız devam edecek. Hatay halkının iradesini sonuna kadar koruyacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise “Bu süreci yakından, bizzat yerinde takip etmek bizim için önem taşıyor. Çünkü Hatay bizim için büyük bir önem taşıyor. Hatay`da geçtiğimiz yıl çok büyük bir acı yaşadık. Hatay hala yaralarını sarmaya çalışmakta olan bir şehir. Hataylıların iradesinin aynı şekilde yansıyabilmesi bizim için hayati önemde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Hataylılara yönelik sözlerini eleştiren Gökçen, “Hatay, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın seçmene yönelik oy kullandığı partiye yönelik cezalandırma sistemini uygulayacağını açıkladığı yerdir. Hatay halkının iradesinin sandığa nasıl girdiyse sandıktan o şekilde çıkabilmesi için, itirazların doğru yapılması, verilerin hepsinin doğru analiz edilmesi bizim için önemli. Şimdiye kadar partili avukatlarımız, ilçe örgütlerimiz, il örgütümüz, milletvekillerimiz yakından takip ederek tüm başvurularını yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Biz gün boyu itiraz sürecimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Gökçen, “Gün boyu yaşanan bazı olaylar,  tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler,  geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin 900`lerden gelen bir fark itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287`e kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci devam ediyor. Bu verilerin değişmesi de gün boyunca devamındaki süreçte mümkün olacak. Hatay`da bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, bir oyun bile çöpe gitmesine, bir oyun bile hukuksuzlukla, söylendiği ve bizim de şüpheyle karşıladığımız valinin ‘görevimizin başındayız` fotoğrafında olduğu gibi bazı korkutmalarla bazı yıldırma çalışmalarıyla bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, Hatay iradesinin bir şekilde gasp edilmesine asla izin vermeyeceğimizi paylaşıyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise “Bu sandık bizim için daha önemli. Çünkü burada bir varoluş mücadelesi veren, bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan, çadırlarda, konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin iradesi önemli ama Hatay seçmeninin iradesi bizim için ayrıca önemli. O yüzden Hatay`daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye geldik. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracatlarımızı hem il hem ilçe seçim kurullarına yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA