29 Aralık 2025 Pazartesi

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

CHP PENDİK ADAYI BALYALI, SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ: “YÜZLERCE TUTANAKTA SONUCU ETKİLEYEBİLECEK USULSÜZ İŞLEM TESPİT ETTİK”


CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı, İlçe Seçim Kurulu`na yaptığı başvuruyla seçim sonuçlarına itiraz etti. Balyalı, “Büyükşehir, ilçe belediyesi ve ilçe meclis üyeleri için de ayrı düşünüldüğünde 4 bin 800 ayrı tutanak var. İncelediğimiz kadarıyla yüzlerce tutanakta sonucu etkileyebilecek derecede, çok derecede usulsüz işlem olduğunu tespit ettik” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 16:15   Okunma : 453

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: HAKAN KAYA

CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı, İlçe Seçim Kurulu`na yaptığı başvuruyla seçim sonuçlarına itiraz etti. Balyalı, “Büyükşehir, ilçe belediyesi ve ilçe meclis üyeleri için de ayrı düşünüldüğünde 4 bin 800 ayrı tutanak var. İncelediğimiz kadarıyla yüzlerce tutanakta sonucu etkileyebilecek derecede, çok derecede usulsüz işlem olduğunu tespit ettik” dedi.

Pazar günü yapılan seçimlerde İstanbul`un Pendik ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, AKP`nin adayı Ahmet Cin yüzde 44,69 oy alırken en yakın rakibi CHP`nin adayı Tarık Balyalı da seçimi yüzde 42,78 oyla tamamladı.

Balyalı, İlçe Seçim Kurulu`na bugün yaptığı başvuruyla sonuçlara itiraz etti. İtirazının ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Balyalı, 8 bin oy farkla kaybettiği seçimin tutanaklarında tutarsızlıklar olduğunu belirtti. Balyalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aradaki farktan çok daha fazla bir geçersiz oy sayısı var. 13 binin üstünde geçersiz oy var. Tutanakları incelediğimizde arkadaşlarımızla birlikte, tutanakların son derece gelişigüzel doldurulduğunu gördük. Tasnifin son derece gelişigüzel olduğunu gördük. O kadar ki bazı sandıklarda 20`nin üzerinde, ortalamanın çok daha üzerinde geçersiz oylar olduğunu görmekle birlikte bunların neden geçersiz olduğuna ilişkin tutanaklarda herhangi bir ibareye rastlayamadık ne yazık ki. Herhangi bir tahlile imkan vermeyecek derecede tutarsız bir sonuçla karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi`nin İstanbul`da oy sayısı olarak en çok oy aldığı dördüncü ilçe burası. Geçersiz oylara baktığımızda da İstanbul`da en çok geçersiz oyun olduğu ilçe Pendik. Bu anlamda baktığımızda tutanakların gelişigüzel doldurulması, özellikle geçersiz oyların neden geçersiz olduğuna ilişkin olarak bir ibarenin bulunmaması, geçersiz zarflara ilişkin ne yazık ki önemli bir çoğunluğunda zarfların nedenle geçersiz olduğunun bilinmemesi, matematik hatalar ve yanlış şekilde doldurulan tutanaklar sonucunda bu tabloda net bir sonuca ulaşmak mümkün değil. Ortaya çıkan tabloda da geçersiz oy sayısı, var olan farkın çok daha üzerinde olduğu için bence burada ciddi bir soru işareti bulunmakta.

“ÇOK FAZLA SORU İŞARETLERİMİZ VAR”

Biz bu nedenle bugün diğer partiler, onlar da ayrı ayrı itirazda bulundular. Biz de yeni baştan oyların sayımı için İlçe Seçim Kurulu`na başvurmuş bulunuyoruz. Bu oyların sayımından sonra gerçek durumun net biçimde ortaya çıkmasını istiyoruz. Hukuki konudaki süreçleri sonuna kadar kullanacağız, kullanmaya devam edeceğiz. Artık bugün itibarıyla ya da en geç yarın İlçe Seçim Kurulu`nun toplanması ve bu konuda karar vermesi gerekiyor ama bizim ortaya çıkan tabloda gördüğümüz, Pendik seçimine ilişkin olarak kafada çok fazla soru işaretlerimiz var. Elimizdeki tutanaklar da bizim bu görüşümüzü doğrular nitelikte. Bu yüzden bugün buraya geldik ve Pendik`te oyların yeni baştan sayılması için başvuruda bulunduk. Arkadaşlarımız yüzlerce tutanak örneğiyle birlikte İlçe Seçim Kurulu`nda başvuruda bulundular. Seçim sonuçları dün açıklandı ve 24 saatlik süre içerisinde bu itirazı yapmak gerekiyordu. Pendik`te bin 600`e yakın sandık var. Büyükşehir, ilçe belediyesi ve ilçe meclis üyeleri için de ayrı düşünüldüğünde 4 bin 800 ayrı tutanak var. Bizim tabii ki de 24 saat içerisinde hepsini incelememiz mümkün olmadı ama incelediğimiz kadarıyla yüzlerce tutanakta sonucu etkileyebilecek derecede, çok derecede usulsüz işlem olduğunu tespit ettik.

“MATEMATİK HATALARININ OLDUĞU TUTANAKLAR GÖRDÜK”

Hukukçu arkadaşlarımız bunları değerlendirdiler ve hepsine ilişkin başvurularda bulunduk. Artık bugün itibarıyla biz Pendik`te oyların yeniden sayımını bekliyoruz. 5 sene önce ortada geçerli hiçbir sebep yokken İstanbul`un tamamında oyları saydıranların yüzlerce usulsüz tutanak ve zarf sonrasında da aynı kararı vereceklerine şüphemiz yok. Adalet böyle sağlanabilir. Gerçeğin ortaya çıkması açısından Pendik`teki oyların yeni baştan sayılmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Geçersiz oy 13 bin 429. Pendik`teki arada fark sadece 8 bin. Arkadaşlarımızdan gelen bilgiler ve tutanaklar sonucunda bu sonuca ulaştık. Elimizde bütün tutanaklar var Pendik`te. Ortaya çıkan tablo hem arkadaşlarımızın beyanları, ifadeleri hem tutanakların tutulma şekli ve tutanaklardaki bilgiler bize, bu seçim sonucunu belirlemek için oyların yeniden sayılmasının şart olduğunu gösteriyor. Öyle sonuçlarla karşılaştık ki, kendi içerisinde matematik hatalarının bile olduğu tutanaklar olduğunu gördük. Sandık sorumlularımızın bize vermiş olduğu bilgiler, tutanaklarla bu konuda eşleştiği için bugün seçim kuruluna gelmiş bulunuyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA