11 Ocak 2026 Pazar

10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı  
 
     
   

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, “HATAY HALKININ İRADESİNİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da ki seçim sonuçlarının takibi için milletvekillerinden oluşan bir heyet görevlendirdi. Seçimlerin hemen ardından Hatay’da ki tartışmalı olan seçim sonuçları için CHP harekete geçti.

 

Tarih : 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:59   Okunma : 1947

Hatay’a giden heyette yer alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaptığı açıklamada “Mersin’de ve beraberinde tüm Türkiye’de alınan başarılı seçim sonuçlarının ardından bugün Hatay’dayız. Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız.” dedi.

Yerel seçim öncesinde Mersin’i karış karış gezen ve vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Kış, Mersin’deki yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; alınan başarıdan son derece memnun olduklarını vurguladı.

5 yıl boyunca vatandaş ve hizmet odaklı bir anlayışla, kırmadan, ayırmadan, ayrıştırmadan, demokratik şekilde sosyal belediyecilik ile tüm kesimlere el uzatan, kucaklayan bir anlayış ile Mersin’in yönetildiğini ifade eden Kış, “Seçim sonuçları göstermiştir ki, Mersin halkı memnuniyetle 5 yıl daha Vahap Seçer demiştir.” dedi.

Seçim kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik eden ve başarılar dileyen Kış, Türkiye’de esen CHP rüzgarının Mersin’de yükselerek devam edeceğini belirtti.

“Asıl süreç bundan sonra başlıyor, omuzlarımıza yüklenen yük daha da ağır.” diyen Kış, “Bugün de Hatay’da halkımızın iradesine sahip çıkmak için görevimizin başındayız.” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hatay’da görevlendirilen milletvekili Kış, 6 Şubat 2023’de yaşanan deprem sebebiyle, Hatay’ın önemli bir kent olduğunu, tüm olumsuzluklara ve mağduriyete rağmen, yakınlarını kaybeden, evlerinden olan halkın burada sandığa giderek oy kullandığını ve bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hatay’a karşı sorumluluk içinde olduklarını ifade etti. Kış, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, Vali’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük söz konusu olduğunu belirtirken, “Bu milli iradenin gaspıdır.” dedi.

Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz diyen Kış, milletvekili heyeti, avukatlar veparti temsilcileri ile beraber,hata tespit ettikleri her yerde itirazda bulunduklarını söyledi.

Hatay’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesi tehdit edilen bir kent olduğuna dikkat çeken Kış, Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmada “Oy vermezseniz size hizmet yok.” açıklamasını hatırlattı. Erdoğan’ın bu tehdidinin Tüm Türkiye’de sandıklara tepki olarak yansıdığına değinen Kış şunları söyledi: “Burada halk bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftanda oylarının çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. CHP heyetimiz ile sonuna kadar süreci takip edeceğiz, Hatay halkının iradesinin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA