2 Kasım 2026 Pazartesi

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

ASU KAYA`DAN İKTİDARA ÇAĞRI: VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN, DEPREM BÖLGESİNDE İNSANLAR EV BEKLİYOR


CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya, ANKA`nın haberiyle gündeme getirdiği depremde evi yıkıldığı için barakada yaşamak zorunda kalan Osmaniyeli depremzede Iraz Ziyan`ı ziyaret etti. 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen köylerdeki barınma sorununun devam ettiğini belirten Kaya, iktidara “Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyor” diye seslendi.

 

Tarih : 6 Nisan 2024 Cumartesi 14:25   Okunma : 610

CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya, ANKA`nın haberiyle gündeme getirdiği depremde evi yıkıldığı için barakada yaşamak zorunda kalan Osmaniyeli depremzede Iraz Ziyan`ı ziyaret etti. 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen köylerdeki barınma sorununun devam ettiğini belirten Kaya, iktidara “Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyorlar” diye seslendi.

Osmaniye`nin Sumbas ilçesinin Kalfalar Mahallesi`nde depremde ağır hasar alan evi yıkıldığı için keçilerinin yanındaki bir barakada yaşamak zorunda kalan 60 yaşındaki Iraz Ziyan`ın durumunu ANKA yaptığı haberle gündeme getirdi. Sadece 2200 lira sosyal yardım alabilen Ziyan`ı CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya ziyaret etti.

Depremden sonra eşinin rahatsızlandığını, iyileşemediğini ve şimdi bakımevinde olduğunu anlatan Ziyan, yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Köylerine ev yapılırsa o eve geçeceğini söyleyen depremzede kadın, köyde hiç kimsesi olmadığını belirtti.
CHP`li Asu Kaya da yetkililere çağrıda bulundu ve şöyle konuştu:

"Depremde yıkılan köy evleri yapııyor ama yetersiz. Çok yavaş. bu civarda yapılan bir köy evi olmadığını öğrendik. Köy evi yapılmış olsa Iraz Hanım o eve geçecek ve huzurlu, güvenli bir şekilde yaşayacak. Ama deprem konutları çok yavaş ilerliyor. Depremin üzerinden bir yıl geçti, ikinci yıldayız. İnsanlar hala yoksulluğu, yokluğa mahkum edilmiş durumda. Hâlâ bir barınma krizi deprem bölgesinde devam ediyor. Buradan sesleniyorum. Deprem konutlarını hızlandırın, köy evlerini hızlandırın. Bu insanlar dağda bayırda, kulübelerin içindeler. Deprem bölgesinde insanlar artık konteynerlerden, kulübelerden kalıcı konutlara geçmek istiyorlar. Biran evvel köy evlerini yapın. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki`ye sesleniyorum. Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyorlar."
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA