8 Ağustos 2026 Cumartesi

10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!  
 
     
   

YSK BAŞKANI YENER: AKP`NİN 2, CHP`NİN 1, MHP`NİN 1, DEM PARTİ`NİN 2 YERDE İTİRAZI KABUL EDİLDİ


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, AKP`nin 2, CHP`nin 1, DEM Parti`nin 2, MHP`nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

 

Tarih : 11 Nisan 2024 Perşembe 15:51   Okunma : 414

HABER: OGÜN AKKAYA KAMERA:ONUR BİNGÖL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, AKP’nin 2, CHP’nin 1, DEM Parti’nin 2, MHP’nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

İl ve ilçe seçim kurullarına itirazları karara bağlayan Yüksek Seçim Kurulu, bugün saat 14.00’te toplandı. Toplantıda, İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı itiraz değerlendirilecek. Bu itirazın yanı sıra partilerden gelen diğer itirazlar da kurulun gündeminde olacak. Siyasi partiler olağanüstü itiraz süreci kapsamında 14 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar itirazda bulunabilecek. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak. Birçok noktada partiler tarafından yapılan itirazlar ele alınacak. Sadece belediye başkanlığı için değil, il, ilçe, belde belediyeleri için de itirazlar karara bağlanacak.

"ÜLKE ÇAPINI İLGİLENDİRMEDİĞİ İÇİN BİLGİLENDİRME YAPMIYORUZ"

Ramazan Bayramı dolayısıyla toplantıdan önce gazetecilerle bir araya gelen YSK Başkanı Ahmet Yener, itiraz süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İtiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirten Yener, şunları söyledi:

“2019’daki itiraz süreciyle 2024’deki itiraz süreci arasında çok fazla bir fark olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Belki iller bazında farklılık olabilir. 2019’da itirazın hiç gelmediği ya da çok az geldiği illerden bu dönem daha fazla gelmiş olabilir. Ancak şu ana kadar süreç normal seyrinde devam ediyor. Kurulun gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlara ilişkin olarak gün sonunda sizlere bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ancak sizlerin az önce sorduğu gibi 81 adet değil daha fazla itiraz var. Biz bu itirazlarda daha çok büyükşehir ve ilçe bazında kuruma intikal eden itirazlara ilişkin sizlere bilgi veriyoruz. Bu itirazlar içerisinde belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği gibi sıralamaya ilişkin itirazlar da var. Ancak bunları genelde tüm ülke çapını ilgilendirmediği için sizlere fazla bilgilendirme yapmıyoruz.”

Yapılan itirazlarda verilen kararlara ilişkin de bir değerlendirmede bulunan YSK Başkanı, AKP’nin 2, CHP’nin 1 seçim bölgesinde DEM Parti’nin 2, MHP’nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

2024, DÜNYADA SEÇİM YILI”

Yener, bir başka soru üzerine “2024 yılı, tüm dünyada seçim yılı. Rusya tamamladı, ABD’deki seçimler var. Dün Güney Kore’de vardı. Gürcistan’da, Venezüela’da seçim olacak. 2024 yılı dünya genelinde seçimler yılı olarak nitelendirilebilir” dedi.

DÖRT SEÇİM BÖLGESİNDE SEÇİMLER YENİLENECEK

Yapılan itirazlar sonucunda seçimin yenileneceği yerler hakkında da konuşan Yener, Kayseri`nin Pınarbaşı, Şanlıurfa`nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne`de bir beldede ve Sivas`ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti.

YSK’NIN ÖNÜNDE 40 DOSYA OLACAK

Bugün YSK’nin önünde karara bağlanması beklenen 40 dosya olacak. Olağanüstü itirazlar devam ediyor. YSK ayrıca CHP’nin Hatay’a ilişkin itirazını da gündeme alacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA