20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

ZAFER PARTİLİ ESMAÜL HÜSNA ASLAN`DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “KAÇAK GÖÇMENLERE O PARAYI HARCAMASAN EMEKLİLERE BUGÜN 40 BİN LİRA ZAM YAPABİLİRDİN”


Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek “Kaçaklara harcadığın 250 milyar dolar, 8 trilyon Türk lirası ediyor. Yani ‘Emekliye 10 bin lira zam yapsam 1.9 trilyon yapar` dediğin paranın 4 katından fazlasını kaçaklara harcamışsın. Kaçak göçmenlere o parayı harcamasan emeklilere bugün 40 bin lira zam yapabilirdin. Kaçaklara bol kepçeden harcıyorsun ama iş emekliye gelince kaynak yok diyorsun” dedi.

 

Tarih : 11 Nisan 2024 Perşembe 10:59   Okunma : 285

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek “Kaçaklara harcadığın 250 milyar dolar, 8 trilyon Türk lirası ediyor. Yani ‘Emekliye 10 bin lira zam yapsam 1.9 trilyon yapar` dediğin paranın 4 katından fazlasını kaçaklara harcamışsın. Kaçak göçmenlere o parayı harcamasan emeklilere bugün 40 bin lira zam yapabilirdin. Kaçaklara bol kepçeden harcıyorsun ama iş emekliye gelince kaynak yok diyorsun” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aslan, emeklilerin ekonomik koşullarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Geçim derdinde olan emeklilerin bayramı daha buruk geçirdiklerini belirten Aslan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın da emeklileri yük olarak gördüğünü ileri sürdü.

Erdoğan`ın 28 Şubat`ta Kütahya`da yaptığı mitingde “Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Ülkemizde 16 milyon emeklimiz var. 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir” dediğini hatırlatan Aslan, şunları kaydetti:

“EMEKLİLERE BUGÜN 40 BİN LİRA ZAM YAPABİLİRDİ”

“Kaçaklara harcadığın 250 milyar dolar, 8 trilyon Türk lirası ediyor. Yani emekliye 10 bin lira zam yapsam 1.9 trilyon yapar dediğin paranın 4 katından fazlasını kaçaklara harcamışsın Erdoğan. Kaçak göçmenlere o parayı harcamasan emeklilere bugün 40 bin lira zam yapabilirdin. Kaçaklara bol kepçeden harcıyorsun ama iş emekliye gelince kaynak yok diyorsun.”

“ZAFER PARTİSİ`NİN PROGRAMI DA REÇETESİ DE BELLİ”

Erdoğan`ın “2024 emeklilerin yılı olacak” ifadesine de dikkati çeken Aslan, “Emeklilerimiz yakında Zafer Partisi`ni iktidara taşıyıp Recep Tayyip Erdoğan`ı emekli ettiğinde, yabancılara harcanan her kuruşu kesip bugünkü koşullarda en düşük emekli maaşını 22 bin 250 lira yapacak” dedi. Aslan`ın açıklaması şöyle:

“Kıymetli büyüklerimiz, öncelikle Şeker Bayramı`nızı en içten duygularımla kutluyorum. Sevdiklerinizle birlikte huzur ve afiyetle nice güzel bayramlara ulaşmanızı diliyorum. Türk milleti, AKP`nin yanlış iktisadi uygulamaları sebebiyle büyük yoksunluklar yaşıyor. Toplumun hemen her kesimi ama özellikle de siz emekliler, yüksek enflasyon girdabında hayata tutunmaya çalışıyorsunuz. Geçim derdiyle en çok ezilenlerin başında maalesef sizler geliyorsunuz. Bugün bayram ancak eski bayramlarda yaşadığınız güzelliklerden bu bayram mahrum kaldınız. Torunlarınıza oyuncak, kapıyı çalanlara mendil-çorap veremediniz; misafirlerinize baklava, şeker ikram edemediniz! 

Emeklilerimiz ‘Faturamı ödeyemediğim için kombiyi yakamıyorum, elektrik faturamı ödeyemiyorum, torunum para ister diye aklım çıkıyor!` diyerek dert yanıyor. Üç harfli marketlerde ‘Bugün hangi meyve sebze indirime girdi acaba!` diye market market dolaşıyor. Maalesef kimi emeklimiz de 70-75 yaşında hala çalışmak zorunda kalıyor.  2018 yılında en düşük emekli maaşıyla yaklaşık 8,5 gram altın alan emeklilerimiz bugün bunun yarısını bile alamıyor. Büyük bir geçim sıkıntısıyla hayatınızın zindana döndüğünü biliyoruz. 

Sığınmacı kaçaklara on yılda 250 milyar dolar gibi akla sığmaz bir bütçe harcayan AKP iktidarı bugün sizi kuru ekmeğe muhtaç etti ve etmeye de kararlı. Cumhurbaşkanı 28 Şubat`ta Kütahya`da yaptığı mitingde ‘Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Ülkemizde 16 milyon emeklimiz var. 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir` diyebiliyor. 

Kimse kimseyi tahrik etmiyor, emekli hesabını kitabını senden iyi biliyor, Erdoğan. Kaçaklara harcadığın 250 milyar dolar, 8 trilyon Türk lirası ediyor. Yani emekliye 10 bin lira zam yapsam 1.9 trilyon yapar dediğin paranın 4 katından fazlasını kaçaklara harcamışsın. Kaçak göçmenlere o parayı harcamasan emeklilere bugün 40 bin lira zam yapabilirdin. Kaçaklara bol kepçeden harcıyorsun ama iş emekliye gelince kaynak yok diyorsun. Sonra da emeklilerle alay edercesine 3 bin lira bayram ikramiyesi verdiklerini büyük bir marifetmiş gibi anlatıyorlar.

AKP`nin 13 uçaklı, 5 saraylı lideri ‘2024 emeklilerin yılı olacak` demişti ya, emeklilerimiz yakında Zafer Partisi`ni iktidara taşıyıp Recep Tayyip Erdoğan`ı emekli ettiğinde, yabancılara harcanan her kuruşu kesip bugünkü koşullarda en düşük emekli maaşını 22 bin 250 lira yapacak. Sözümüz söz, andımız olsun! Kaynaklarımız bizim yurttaşımıza, eşit ve adil olarak dağıtılacak. Zafer Partisi, onurlu bir yaşamı hak eden emeklilerimizin, büyüklerimizin toplumun baş tacı olduğunu herkese hatırlatacak. Mübarek bayramınızı tekrar kutluyor; büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA