22 Aralık 2025 Pazartesi

11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”  
 
     
   

İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu 9 yaşındaki 3`üncü sınıf öğrencisi Ali Selim Metli`ye devretti. İmamoğlu, Metli`ye “Bu başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, aslında millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz. Çünkü bu, topluma ait bir koltuk. İBB Başkanı olmak demek, 16 milyon İstanbullu adına burada görevini yapmak demek. Kişisel bir koltuk değil” dedi.

 

Tarih : 23 Nisan 2024 Salı 14:51   Okunma : 663

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu 9 yaşındaki 3`üncü sınıf öğrencisi Ali Selim Metli`ye devretti. İmamoğlu, Metli`ye “Bu başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, aslında millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz. Çünkü bu, topluma ait bir koltuk. İBB Başkanı olmak demek, 16 milyon İstanbullu adına burada görevini yapmak demek. Kişisel bir koltuk değil” dedi.

 Ekrem İmamoğlu, bu yıl 104`üncüsü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Saraçhane`deki belediye binasında bir grup çocuğu ağırladı. Zeytinburnu`ndaki Haluk Ündeğer İlkokulu öğrencisi 6 çocuk ile okul müdürünü ve sınıf öğretmenini makam odasında kabul eden İmamoğlu, koltuğunu da 3`üncü sınıf öğrencilerinden Ali Selim Metli`ye devretti.

İmamoğlu`nun sözü bıraktığı Metli, ``23 Nisan`da Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk, bu özel günü biz çocuklara armağan etti. Ben bu yüzden Atatürk`e büyük hayranlık duyuyorum ve çok mutluyum. Burada konuşmama olanak sağladığınız için de sizlere çok teşekkür ederim`` dedi. Bunun üzerine İmamoğlu da ``Estağfurullah. Ayağına sağlık, hoş geldin arkadaşlarınla birlikte. Bugün de egemenliğin vermiş olduğu o hakkı bir süreliğine sana devretmiş oluyoruz. Belki şehrimiz adına isteklerin olacaktır. Bahsetmek ister misin`` diye sordu.

OKULUNA DOLAP TALEP ETTİ

Okula gelip giderken sırt çantalarını taşımakta güçlük çektiklerini anlatan Metli, tüm sınıflara öğrenci dolabı talep ederken tüm okullar için yemekhane isteğini de dile getirdi. Küçük Metli, başkan göreviyle bir daire başkanını da telefonla arayarak dolap talimatını verdi. Diğer taleplerini söylerken spor alanları üzerine isteklerinin olduğunu da okul müdürünün hatırlatması üzerine İmamoğlu, ``Tabii haliyle unutabilir Ali, bir anda makama oturdu. Yıllarca oturup şaşıranlar var`` esprisini yaptı.

``BAZI İNSANLARIN ÇOCUKLARA ANLAYIŞLI OLMASINI İSTİYORUM``

Öğrencilerle tek tek sohbet eden İmamoğlu, ``Bu başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, aslında millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz. Çünkü bu, topluma ait bir koltuk. İBB Başkanı olmak demek, 16 milyon İstanbullu adına burada görevini yapmak demek. Kişisel bir koltuk değil`` diye konuştu. Ali Selim Metli, bir gazetecinin, ``Şu anda büyüklerde değişmesini istediğiniz olumsuz bir özellik var mı” sorusuna “Biraz daha bazı insanların çocuklara anlayışlı olmasını istiyorum`` yanıtını verdi.

``SİZİN KAZANDIĞINI ÖĞRENİNCE HAVALARA UÇTUM``

Daha sonra çocuklarla, müdürle ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, hediyelerini de takdim etti. Çıkıştaki sohbetleri sırasında öğrenciler, İmamoğlu`nu okulllarına davet etti. “Seçim olduğu gün televizyonlarda çıkmıştı ya sizin kazandığınızı öğrenince havalara uçtum mutluluktan” diyen bir kız çocuğuna İmamoğlu, ``Sana layık olalım inşallah, bu güzel, temiz duygulara`` dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA