10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"


Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi Abdullah Gül, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Menteşe Devlet Hastanesi`ne badana ve boyası için Sağlık Bakanlığı`ndan 800 bin liralık ödenek çıkarıldığını belirterek “Bugün bu hastanede yatan ve şifa dağıtmak isteyen sağlık çalışanları arkadaşlarımız can güvenliksiz bir şekilde çalışıyor. Bu hastanenin acilen kapanması lazım, acilen” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2024 Pazartesi 15:15   Okunma : 598

ESMA TURAN

(MUĞLA) -Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi Abdullah Gül, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Menteşe Devlet Hastanesi`ne badana ve boyası için Sağlık Bakanlığı`ndan 800 bin liralık ödenek çıkarıldığını belirterek “Bugün bu hastanede yatan ve şifa dağıtmak isteyen sağlık çalışanları arkadaşlarımız can güvenliksiz bir şekilde çalışıyor. Bu hastanenin acilen kapanması lazım, acilen” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin hizmete girmesiyle birlikte 2018 yılında Menteşe Devlet Hastanesi hakkında "depreme dayanıksız" raporu verildi ve yıkım kararı alınarak kapatıldı. Sonrasında Menteşe Devlet Hastanesi`nin faaliyete geçmesi için 2018`de Sağlık Bakanlığı`na başvuruda bulunuldu ve hastane 15 Mayıs 2020 yılında acil servisin açılması ile hizmete başladı. Daha sonraki süreçte poliklinikler, klinikler, ameliyathane, palyatif bakım servisi ve yoğun bakım gibi birimler de faaliyete geçirildi.

DÖNEMİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GENCER “DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

Dönemin Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer yaptığı açıklamada, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin hizmete girmesinin ardından gördük ki Menteşe Devlet Hastanesi`ne ciddi anlamda ihtiyacımız var. SSK`dan bize geçen hastanede deprem güçlendirmesi yapacağız. 125 yataklı Menteşe Devlet Hastanesi`ni yıl sonuna kadar hizmete girmiş olacak.  Menteşe Devlet Hastanesi`nde acil servisinden tüm servislere kadar hepsi olacak” ifadelerini kullanmıştı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN “MÜJDE” DİYE AÇIKLAMIŞTI

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Menteşe Devlet Hastanesi`ne ilişkin 2018 yılında yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanımız ile görüştük ve geçici ruhsat da çıktı. İnşallah yapım, onarım ve tadilat ile ilgili ihale sürecine girilecek. 22 Kasım ihale tarihi ve yapım aşaması da yaklaşık 4 ay sürecek. 2019 yılında inşallah hasta kabulüne başlayacak. Özellikle Menteşe ilçemizdeki esnaflarımız, eczacılarımız ve Menteşe merkezde yaşayan vatandaşlarımızın beklediği bir talepti. Biz de buğun bunun müjdesini veriyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla Temsilcisi Abdullah Gül, Ocak 2023`te yaptığı basın açıklamasında, Menteşe Devlet Hastanesi`nin depreme dayanıklı olmadığını öne sürmüştü. Gül`ün şikayeti üzerine ortaya yeni bir detay ortaya çıktı. Bunun üzerine Gül, Avukatı Mehmet Şükrü Durmuş aracılığıyla 26 Nisan`da Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı`nda suç duyurusunda bulundu. Gül, 2018 yılında Menteşe Devlet Hastanesi`nin, Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yapılan deprem tahkikatında 2 blokunun yıkılması gerektiği, 1 blokunun acilen yıkılması gerektiği ve 1 blokunun da depreme dayanıksız olup güçlendirme yapılması gerektiğini öne sürdü.

“SONUÇLARI BEKLENMEDEN, RUHSAT İÇİN BAŞVURU DA BULUNDULAR”

Acilen yıkım kararı çıkmasına rağmen Sağlık Bakanlığı`ndan hastanenin boya ve badanası için 800 bin lira ödenek çıkardığını iddia eden Gül, şunları söyledi:

“Raporları göz ardı edip mevki makam ve çıkar rant uğruna tekrardan açılması için işlemleri yapan dönemin kamu görevlileri hakkında avukatım Mehmet Şükrü Yılmaz aracılığıyla yaptığımız suç duyurusunu bildirmek üzere bugün buradayız. Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde Hatay`a 2 hastanemiz yıkılmış, hiçbir kamu hastanemiz görev yapamamış, hizmet veremez hale gelmiş Antakya merkez Devlet Hastanesi aldığı hasardan dolayı daha adı konmamış bebekten 80 yaşındaki vatandaşımıza kadar yatağında boğularak can vermişlerdir. Bugün orada bu insanlarımızın, adına cinayet dediğimiz sebeplerden dolayı hayatlarını kaybeden insanlarımızın yaşadığımız acıları, burada yaşanmaması için verdiğimiz mücadeledir. 2018 yılında Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığında Menteşe Devlet Hastanesi kapandı. O sürede yapılan deprem tahkikat raporlarını, sonuçları beklenmeden, esnaf eczacılar, çıkar, koltuk rantları uğruna tekrardan mayıs ayında o dönemki bürokratlar, Sağlık Bakanlığı`na ruhsat için başvuru da bulundular.

“BOYASI, BADANASI İÇİN ÖDENEK ÇIKARDILAR”

Temmuz ayında çıkan raporda az önce bahsedildiği gibi acilen yıkım kararı çıkmasına rağmen, bu belgeyi tabiri caizse sümen altı edip, üstüne Sağlık Bakanlığı`ndan 800 bin lira hastanenin boyası, badanası için ödenek çıkardılar. 800 bin lira 2018 rakamıyla ve yıkılacak bir hastane. Yıkılması gereken bir hastane. Şifa dağıtması gerekirken içerideki insanlara mezar olacak bir hastaneye 800 bin lira Sağlık Bakanlığı`ndan ödenek çıkardılar. Bu vatandaşlar hakkında 2020 yılında da faaliyete soktular. Bütün bu insanların canlarını hiçe sayarak, biz de her daim Birlik Sağlık-Sen olarak, emeğin mücadelesini verdiğimiz noktada bunun hesabını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bir kanun ülkesi olduğunun bilinciyle adli mercilere gerekli şikayetimizi yaptık. O dönem buna izin veren sümen altı edip insanların hayatını hiçe sayan tüyü bitmemiş yetimin hakkını ranta gömenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar da mücadelemiz vereceğiz.” 

“HASTANENİN ACİLEN KAPANMASI LAZIM”

Menteşe Devlet Hastanesi`nin acilen kapatılması gerektiğini söyleyen Gül, “Bugün bu hastanede yatan ve şifa dağıtmak isteyen sağlık çalışanları arkadaşlarımız can güvenliksiz bir şekilde çalışıyor. Bu hastanenin acilen kapanması lazım, acilen. Bugün bu konuşmayı yaparken belki konuşmayı dinlediğimiz esnada burada bir deprem olabilir. Bunu garantisini kimse veremez. Son dönemlerde Naci Görür hocamızın da söylediği gibi Muğla, 7 üzerinde deprem beklenen 15 ilden biri. Fay hattı üzerinde yaşayan 7 ilden biri. Bu kadar riskli bir bölgede hala bu hastanenin faaliyette tutulmasını ne akla ne izana sığdırır bir durumdayız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA