9 Ağustos 2026 Pazar

10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!  
 
     
   

VAHAP SEÇER, LİTVANYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DEGUTIS İLE BİR ARAYA GELDİ


Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 14:36   Okunma : 628

(MERSİN) - Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti.

Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis`i ağırladı. Ziyarette Mersin ve Türkiye`nin Litvanya ile ilişkilerinin geliştirilmesi ve var olan iş birliklerinin de devam etmesine ilişkin konuşuldu.

Mersin`in özellikle Avrupa kentleriyle ilişkilerde oldukça avantaj sağlayan bir kent olduğuna dikkati çeken Seçer, şunları söyledi:

“Mersin`in hem lokasyonu hem sektörel özellikleri hem de şehrin kültürel yapısı buna çok uygun. Limanımız bizim işimizi kolaylaştırıyor. Burada üretilip ihraç kalemi olarak dünyanın birçok ülkesine ticari amaçla sevk edilecek ürünlerin Doğu Akdeniz`e açılan kapı olan limandan sevk edilmesi kentimizin ticari hacmini de yükseltiyor. Sadece bölgemizde üretilen ürünler değil, bölgeye yakın coğrafyada üretilen ürünler de bu liman üzerinden ihraç ediliyor. Bu da Mersin`e ayrı bir değer katıyor. Mersin`de her sektörü bulmanız mümkün. Sanayi ürünlerini de tarım ürünlerini de yeni yeni gelişen teknolojik ürün üretimini de Mersin`de bulabiliyorsunuz. Yoğun festivaller yapıyoruz. Yaptığımız organizasyonlarda Litvanya`yı da davet ediyoruz, oradan topluluklar geliyor ve buradaki festivallere renk katıyorlar.”

Sadece kültürel faaliyetlerde değil, bilimsel çalışmalarda Litvanya ile ilişki içerisinde olduklarından söz eden Seçer, geçen aylarda gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği arasındaki ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı` projesinin faaliyetlerinden biri olan ‘Yeşil Büyüme ve Mavi Ekonomi Çalıştayı`nın da bu tür çalışmaların bir örneği olduğunu belirtti. Seçer, “Açılış toplantısında ben de yer aldım. Gerçekten gördüğüm tablo karşısında son derece mutlu oldum. Çok ilgi vardı. Çok kalabalık ve gerçekten zengin bir topluluktu. İşin erbabı ve otoritesi olan insanlar vardı. Bu ve bunun gibi ilişkilerimizin devam edeceğini umut ediyorum” dedi.

Büyükelçi Degutis de kente üçüncü gelişi olduğundan söz ederek, Seçer`i de 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik etti. Büyükelçi Degutis, yeni dönemde de iş birliklerinin devam etmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

“Şu an Mersin ile Klaipeda arasında bir Avrupa Birliği projesi devam ettiğinden dolayı, bundan duyduğum memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İklim değişikliği ile mücadele, Yeşil Büyüme ve Mavi Ekonomi Projesi gibi projeler aslında bizlere iyi irtibat noktaları kurma şansını da tanıyor. Klaipeda ve Mersin deniz ticareti noktasında ülkelerinin dünyaya açılan kapıları konumundalar. Belki bu irtibatlar daha derin ilişkilerin kurulmasına vesile olacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA