20 Mayıs 2024 Pazartesi

12:26   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI   12:23   CHP’Lİ DİNÇER: "KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR SERMAYE GRUPLARINA YEM EDİLİYOR”   10:54   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ`Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"   10:34   CHP`Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “SON 5 YILDA HUZUREVLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ORTALAMA YÜZDE 41 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 19 MAYIS`IN RUHUNU KENTİN DÖRT BİR YANINA TAŞIDI   09:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN İRAN`A BAŞSAĞLIĞI MESAJI   09:45   ÖMER FETHİ GÜRER: “KREDİ FAİZ ARTIŞLARI ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”   08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”   19:22   CHP GENÇLİK KOLLARI MYK`SI, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA SAMSUN`DA TOPLANDI   18:26   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN`DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN `İLK ADIM`I ATMALISINIZ"   17:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, SELAHATTİN DEMİRTAŞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK   17:31   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "IMF BAŞKANI GİZLİCE TÜRKİYE`YE Mİ GELDİ?"   16:57   KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU`NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"   16:32   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ   16:23   GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"   16:22   İRAN CUMHRUBAŞKANI REİSİ`Yİ TAŞIYAN HELİKOPTER KAZA GEÇİRDİ   15:32   LÖSEV`Lİ GENÇLER 19 MAYIS`TA ATATÜRK`Ü ANDI: "ATATÜRK`ÜN İZİNDEYİZ, VAZİFEMİZİN FARKINDAYIZ"  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: “GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gaziler arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Son 7 yıl içerisinde bu konuda TBMM`de 16 kanun teklifi verilmiş. Özellikle bu 16 kanun teklifinin hiçbirisi komisyona gelmemiş. İktidara buradan sesleniyoruz; malul sayılmayan 20 bin polis ve askerimize daha fazla geç kalmadan hak ettikleri gazilik unvanını verin ve şeref aylığı bağlayarak bu kahramanlarla helalleşin. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazsınız” dedi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 10:26   Okunma : 252

(ANKARA) -  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gaziler arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Son 7 yıl içerisinde bu konuda TBMM`de 16 kanun teklifi verilmiş. Özellikle bu 16 kanun teklifinin hiçbirisi komisyona gelmemiş. İktidara buradan sesleniyoruz; malul sayılmayan 20 bin polis ve askerimize daha fazla geç kalmadan hak ettikleri gazilik unvanını verin ve şeref aylığı bağlayarak bu kahramanlarla helalleşin. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazsınız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gaziler arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığına işaret etti. Bağcıoğlu`nun açıklaması şöyle:

``Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını hiçe sayan kahramanlarımız, maalesef hak ettikleri değeri görememektedir. Teröre karşı verilen mücadelede yaralanan, bedenen ve ruhen zarar gören personelin büyük bir kısmı, mevcut mevzuattaki eksiklikler nedeniyle `gazi` unvanını alamamakta ve büyük bir mağduriyete maruz kalmaktadır.

Teröre karşı verilen mücadelede yaralanan, bedenen ve ruhen zarar gören personelin vazife malullüğünü belirleyen iki bağlayıcı düzenleme bulunmaktadır; TSK Sağlık Yönetmeliği ve SGK`nın Vazife Malullüklerini Nevileri İle Dereceleri Hakkında Nizamnamesi. Ancak bu düzenlemeler, birçok kahramanımızın `gazi` sayılamamasına neden olmaktadır. Bu düzenlemelerde yer alan hastalıklar ile ilgili ölçütlere uymayan veya belirlenen kıstasın altında kalan personel, `Malul Sayılmayan Gazi` olarak nitelendirilmekte ve haklarından mahrum bırakılmaktadır. Bu nedenle terörle mücadelede yaralanan yaklaşık 20 bin asker ve polis, sosyal hak ve yardımlardan faydalanamıyor. Terörle mücadelede yaralanıp maluliyet oranı belli kriterlerlerin altında olduğu için gazi unvanı alamayan polis ve askerlerimiz, aynı çatışmada yaralanan arkadaşları gibi gazi unvanı almak istemektedirler. Bu gazilerimiz, yasal olarak malul gazi kabul edilmedikleri için sosyal hak ve yardımlardan da yaralanamıyorlar. Bu kahramanlarımız, `ölürsek şehit, yaralanırsak gazi oluruz` anlayışıyla görev yapmış, vatanın bölünmez bütünlüğü için bedenlerini feda etmekten çekinmemişlerdir. Ancak mevcut yönetmelik ve nizamnameler nedeniyle büyük bir mağduriyete maruz kalmaktadırlar.

Son 7 yıl içerisinde bu konuda TBMM`de 16 kanun teklifi verilmiş. Özellikle bu 16 kanun teklifinin hiçbirisi komisyona gelmemiş. İktidara buradan sesleniyoruz; malul sayılmayan 20 bin polis ve askerimize daha fazla geç kalmadan hak ettikleri gazilik unvanını verin ve şeref aylığı bağlayarak bu kahramanlarla helalleşin. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazsınız.
CHP olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için bedenlerini feda eden kahramanlarımızın haklarını savunmak, en büyük vazifelerimizdendir. Alınacak bu haklar, onların ailelerine ve evlatlarına bırakacakları en güzel miras olacaktır. Bu mağduriyetin giderilmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve sonuç alıncaya kadar bu meselenin takipçisi olacağız.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA