22 Haziran 2026 Pazartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

CHP`Lİ ARPACI: ``12 AYDA ÖDENECEK DIŞ BORÇ 228 MİLYAR DOLAR``


CHP Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şeref Arpacı, Türkiye`nin gelecek 12 ayda ödenecek dış borcun 228 milyar dolara ulaştığını, 12 ayda ödenecek dış borç miktarının günlük 623,3 milyon dolara tekabül ettiğini bildirdi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 10:47   Okunma : 428

(ANKARA) - CHP Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şeref Arpacı, Türkiye`nin gelecek 12 ayda ödenecek dış borcun 228 milyar dolara ulaştığını, 12 ayda ödenecek dış borç miktarının günlük 623,3 milyon dolara tekabül ettiğini bildirdi

CHP`li Şeref Arpacı, yaptığı yazıla açıklamada,  ürkiye`nin gelecek 12 ayda ödenecek dış borcunun 228 milyar dolara ulaştığını söyleyen CHP`li Arpacı, 12 ayda ödenecek dış borç miktarının günlük 623,3 milyon dolar olduğuna dikkati çekti. Geri ödemesine bir yıl ve daha az kalmış dış borç stoğunun 227,5 milyar dolara kadar yükseldiğini vurgulayan Arpacı, şu noktalara değindi:

``Türkiye`nin orijinal vadesine bakılmaksızın geri ödemesine bir yıl ve daha az kalmış dış borç stoku 227,5 milyar dolara kadar yükseldi. Bu ödemenin 50,1 milyar dolarını kamu kesimi (kamu bankaları da dahil) ödemek zorundayken, Merkez Bankasının yapması gereken ödeme de 46 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Özel sektörün ise bu dönemde 131,4 milyar dolarlık bir borcu çevirmesi gerekiyor. Özel sektörün bu borç geri ödemesinin 61,4 milyar doları finans kesimine, 70 milyar doları da reel sektöre ait bulunuyor. Türkiye önümüzdeki 12 ayda hem bu miktarı hem de önceki yıla göre azalmakla birlikte yıllık olarak 30 milyar dolar düzeyinde seyreden cari işlemler açığını finanse edebilmek için 260 milyar dolara yakın bir miktarda yeni finansman bulmak zorunda bulunuyor..``

``ORİJİNAL VADESİ KISA OLAN DIŞ BORÇ 173,6 MİLYAR DOLAR``

Türkiye`nin gelecek 12 ayda 228 milyar dolar dış borç ödeyeceğini kaydeden Arpacı, şöyle devam etti:

``Orijinal vadesi bir yıl ve daha kısa olan kısa vadeli dış borç stoku ise şubat ayı sonunda 173,6 milyar dolar olarak hesaplandı. 2023 yılı sonuna göre 1,6 milyar dolar azalan kısa vadeli dış borçların 36,4 milyar doları kamu bankalarına, 46 milyar doları Merkez Bankasına, 91 milyar doları da özel sektöre ait bulunuyor. Özel sektörün bu borcunun da 34,3 milyar dolarlık kısmı özel finans kuruluşlarının, 56,9 milyar doları da reel sektörün borçlarından kaynaklanıyor. Özel sektörün kısa vadeli dış borçları bu yılın ilk iki ayında 3,1 milyar dolar azalırken, uzun vadeli dış borçları ise 1 milyar dolara yakın artarak 153,9 milyar dolara yükseldi. Dolayısıyla özel sektörün toplam dış borcu yılın ilk iki ayında 1 milyar dolara yakın azalarak 245,2 milyar dolara geriledi."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA