3 Kasım 2026 Salı

10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”


Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimini Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 14:38   Okunma : 629

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Başkan Yıldız; “Toroslarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha yaşanabilir bir ilçe olması için belediye meclis üyelerimiz, çalışanlarımız ve 350 bin Toroslar halkı ile birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

“ÇALIŞMADAN MAAŞ ALMA DÖNEMİ BİTTİ. TOROSLAR’IN HAKKINA ve ALEYHİNE HAMLE YAPAN İNSANLARI AFFETMEYECEĞİZ”

Kamuoyunda tartışmalara neden olan işçi çıkarılması ile ilgili konu ise Mayıs Ayı Meclis Toplantısında gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yıldız, belediye bünyesinden işçi çıkarmak istemediklerini ancak 12 yıldır işe gelmeden, çalıştığı birimi bilmeden maaş alan personelleri tespit ettiklerini söyledi.

Önceliklerinin Toroslar’daki hizmet kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Başkan Yıldız; “İşçi meselesini yeni söylemiyorum. Kampanya döneminde ve belediye başkanı seçildikten sonra hep söyledim. Birincisi işe gelmediğini bildiğimiz çok fazla çalışan var. Fakat bunların tespit edilmesi noktasında da ciddi bir direnç var. Mutlaka aşacağız. Ama biz bunu aşarken, özellikle bürokrat arkadaşlarımızın canı yanmadan aşalım istiyoruz. Bugün mesela bir arkadaşımız için soruşturma açtık. Emre itaatsizlikten ve verilen görevi yerine getirmemekten kaynaklı. Gerekirse ben, bu belediyede çalışan 200 bürokratın 200’üne de soruşturma açarım. Çünkü bu belediye hiç kimsenin babasının malı değil. Hiç kimse bu belediyeden maaş alıp, gidip evinde ayaklarını uzatacak da değil. Maaşını alıyorsan, çalışacaksın. Çalışmayanları gizlemek noktasında bizim bürokratımız da bir hamle yapıyorsa, hepsini çok sevmemize, hepsiyle önümüzdeki beş yıl uyum içerisinde, huzur içerisinde çalışmak istememize rağmen, Toroslar halkının hakkına ve aleyhine hamle yapan insanları affetmeyeceğiz.” dedi.

“SON DÖNEMDE BELEDİYEYE GİREN ARKADAŞLAR, BELLİ Kİ KAMPANYA DÖNEMİ İÇİN İŞE ALINMIŞLAR”

Başkan Yıldız, son dönemde işe giren personelin meslek grubuna bakılmadan, seçim kampanyasında çalıştırılmak üzere belediye bünyesine alındığına dikkat çekerek; “İşten çıkarılacak arkadaşlarımıza gelince, bu arkadaşlarımızın çoğu herhangi bir iş için alınmamış. İşe giriş formları düzenlenmemiş, hangi meslek grubunda çalışacakları, ne iş için alındıkları belli değil. Belli ki kampanya döneminde çalıştırılmış ve şu anda Yunus Emre Kültür Merkezimizin üst katındaki balkonda oturuyorlar. Arkadaşlara şu işi yapacaksınız bile denmemiş. Çok sayıda çalışan yapacakları iş belli olmadığı için sadece oturup bekliyorlar, çay içiyorlar. Gerçekten Toroslar Belediyesinin ihtiyacı için, Toroslar halkına hizmet için alınmış olsalardı bu arkadaşlar şu anda yukarıdaki balkonda oturuyor olmazlardı. Disiplin kararıyla 30 tane arkadaşımız bugün itibariyle işten çıkarıldı. Yıllardır işe gelmediği gibi başka bir belediye idaresi seçilmesine rağmen yine de gelmemekte ısrar ediyor. Senin babanın malı mı burası? Kimin parasını kime veriyorum? Bu bütçeyi, babamın mirası olarak evimden getirmedim. Buradaki herkes devletin memuru ve işçisidir. Çalışmadan maaş alıyorsa devletin parasına göz koymuş, kamunun parasını çalıyor demektir. Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin sonra gelip diyeceksin ki “Ben kendim işten ayrılacam, 12 yıllık tazminatımı vereceksiniz” Olmaz böyle bir şey. Hiçbiriniz işyerindeki kurallara uymayan ve bir gün dahi keyfen işe gelmeyen arkadaşınızı çalıştırmazsınız.” ifadelerini kullandı.

“BU ARKADAŞLARI SAVUNMAYIN, NAMUSUMUZ OLAN PARANIN HAKKININ ÇALINMASINA MÜSAADE ETMEYİN”

Başkan Yıldız, belediye meclis üyelerinden de bu konuda destek istediklerini belirterek; “İşçilik hayatını biliyorum. Özel sektörde çalıştım. Patronunuz iki gün üst üste gelmeyin, haber vermeden üçüncü gün kapının önüne koyar  sizi. Buradan çaldığınız, kamunun parası, bizim namusumuz ve bize emanet edilmiş olan namusumuzu çalıyorsunuz. Lütfen böyle bir şeyi savunmayın. Burada her birinize teslim edilmiş olan ve sizin namusunuz olan paranın hakkının çalınmasına müsaade etmeyin ve bunun tartışılmasına dahi izin vermeyin. Önümüzdeki günlerde verileri net bir şekilde ortaya koyarak açıklama yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 2 asil, 1 yedek üye, Çukurova Belediyeler Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 5 asil, 2 yedek üye, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 2 üyenin seçimi yapıldı.

Toroslar Belediyesinin, 2023 mali yılı bütçe kesin hesabı görüşülerek, tüm komisyonlara havale edilirken, Toroslar Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 6 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da yeniden toplanacak.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA