29 Haziran 2025 Pazar

21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, açtığı merkezle özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, ebeveynlerini de unutmuyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`ndaki derslerle çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanıyor, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları ile zaman geçiriyor.

 

Tarih : 9 Mayıs 2024 Perşembe 10:12   Okunma : 469

Mersin Büyükşehir Belediyesi, açtığı merkezle özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, ebeveynlerini de unutmuyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`ndaki derslerle çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanıyor, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları ile zaman geçiriyor.

Engelsiz Yaşam Parkı`nda öğretici Funda Ulaşlı eşliğinde dekoratif el sanatları kursunda bir araya gelen kadınlar ev dekorasyon ürünleri ile fark yaratırken, seramik kursunda da hem sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarıyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

“ANNELER BU KURSTA BİRBİRLERİYLE YARDIMLAŞIYOR VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLUYOR”

Öğretici Ulaşlı, haftanın 5 günü hem özel gereksinimli çocuklara hem de annelerine yönelik kurslar olduğunu belirterek, “Burada annelerle çok güzel vakit geçiriyoruz. Makrome örüyoruz, çanta yapıyoruz, bambu sepetler örüyoruz. Boncuklardan takı yapıyoruz. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri el sanatları kursumuz devam ederken, salı ve perşembe günü de seramik kursumuzu sürdürüyoruz” dedi.

Annelerin kursta birbiri ile hem yardımlaşma hem de dayanışma içinde olduğunu kaydeden Ulaşlı, “Burada imece usulü ile birinin yarım kalan işini tamamlıyoruz. Anneler burada çok mutlular. Çocukları burada değişik aktiviteler yaparken, kendileri de boş oturmak yerine ürün ortaya çıkartıyorlar. Annelerin mutlu ve memnun olduklarını görünce, biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

ANNELER VE ÇOCUKLAR, ENGELSİZ YAŞAM PARKI`NDAN OLDUKÇA MEMNUNLAR

Engelsiz Yaşam Parkı`na çocukları ile birlikte gelen anneler, şunları söyledi:

-Berrin Tulumbacı: " Burası bizim hayatımızı kurtardı ve her gün geliyoruz. Burası olmasaydı, kızım evde yalnız oturacak ve hiçbir şey yapmayacaktı. Oysa burada hem onun aktiviteleri, hem de benim aktivitelerim var. Biz çok mutluyuz. Burası bizim evimiz, yuvamız oldu. Kızım daha önce bir yere gitmekten çok çekinirdi. Şimdi ise burada bütün aktivitelere katılıyor. Burada arkadaşları var ve kendine geldi. Bütün arkadaşları ona kucak açtı. Hem kızım, hem arkadaşları, hem de biz anneler burada çok mutluyuz."

-Gülfer Özhan: “Burada günlerimiz çok güzel geçiyor. Burası bize çok katkı sağladı. Otizmli bir kızım var. Burası sayesinde kızımın özgüveni yerine geldi. Okuldan sonra buraya koşarak geliyoruz. Ben de makrome kursuna devam ediyorum. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyorlar. Çok memnunuz. Burada herkes birbirine destek oluyor. Evim buraya çok yakın, ama uzakta olsaydı da yine gelirdim. Burada herkes birbirini anlıyor.” 

-Gülbeyaz Erbaş: “Kızım derse girdiği zaman, ben de buradaki kurslara katılıyorum. Daha önce kendimi çok yalnız hissediyordum. Buraya geldikten sonra moral buldum. Şimdi daha güvende ve iyi hissediyorum."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA