2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM genel kurulunda söz alarak öğretmen atamalarının 20 bin kişiyle sınırlandırılmasına ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “atamalarda mülakat” ısrarına tepki gösterdi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2024 Perşembe 13:39   Okunma : 543

Kış, konuşmasına İstanbul’da bir lisede emektar öğretmen ve okul müdürü İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesini kınayarak başladı.

Kış, “Bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden eğitimcimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm bunlar, iktidarın eğitimi ve eğitim emekçisini değersizleştirme politikalarının sonucudur.  Öğretmen cinayetleri ve şiddeti had safhaya ulaşmıştır. Dünyada, başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyetimiz, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, ilke ve devrimleri ışığında ayaktadır.  Geleceğin belirleyicisi öğretmenlerimiz de; Cumhuriyetimizin can damarıdır. Ancak öğretmenlerimize ve eğitim emekçilerimize reva görülen tablo aslında dün yaşanılanlarda gizlidir. Bir tarafta; Ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak için aylarca mücadele veren atanmayı bekleyen öğretmenler, bir tarafta göz göre göre cinayete kurban giden eğitimciler. AKP İktidarına sesleniyorum: Koruyamıyorsunuz, sahip çıkamıyorsunuz ve bunun baş sorumlusu sizlersiniz.” dedi.

9 KEZ BAKANLAR 17 KEZ SİSTEM DEĞİŞTİ

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana en fazla bakan değiştiren kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu ifade eden Gülcan Kış, “Tam 9 farklı isim Bakan koltuğuna oturdu.  17 kez de eğitim sistemi değişti.  İsimler değişti, müfredatlar değişti, fakat eğitime bakış açıları hiç değişmedi. İktidara geldiğinde “atanmayan öğretmen kalmayacak” diyenler, bu rakamı 1 milyona çıkardı.  22 yıllık süreçte, kamusal eğitim çökmüş, eğitim özelleştirilmiş, laik, bilimsel eğitim anlayışı terk edilmiştir.  Kısacası eğitimde çaresiz, çözümsüz bir iktidarla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

99 BAKAN DA GELSE DÜZELTEMEZSİNİZ

22 yıl içinde eğitime ayrılan bütçenin giderek azaldığına da dikkat çeken Gülcan Kış, “Eğitimde tasarruf olmaz, yatırım olur bunu defalarca söyledik.  Ekonomik krizin faturasını eğitime çıkarmayın dedik.  Ancak alınan kararlar, sistem değişikliği, eğitimin niteliğini her geçen aşağıya çekmektedir.  Tıpkı ekonomi de olduğu gibi eğitim alanında da çözümsüz bir iktidar var karşımızda. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan bile “Eğitimde arzu ettiğimiz başarıyı sağlayamadık” itirafında bulunmuştur. Ekonomi doğru bir politikaya evrilmez ise, eğitimde de hiçbir şey düzelmeyecektir.  9 değil, 99 eğitim bakanı da değiştirseniz eğitim sistemini düzeltemezsiniz.  Ne kendinizi ne de bu milleti kandırın! Siyasi ve ekonomik düzlemde, milli çıkarlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda atılacak adımlar eğitim sisteminin de düzelmesini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

NE MÜLAKAT KALKIYOR NE DE SÖZ VERİLEN ATAMA SAYISI GERÇEKLEŞİYOR

Konuşmasında, öğretmen atamalarının 20 bin kişiyle sınırlı kalmasına ve mülakat uygulamasına devam edilmesi kararına da değinen Gülcan Kış şunları söyledi:

“Eğitimin vazgeçilmez sac ayağı öğretmenlerimiz, 9 aydır atama haberi bekliyordu.  Bizzat Bakanın ağzından 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğu açıklandı. Kamuda en yüksek atama MEB’de olacak dendi. Sonuç: Tüm itirazlara, aylardır seslerini her platformdan duyurmaya çalışan yüzbinlerce öğretmene ve ailelerine rağmen sadece 20 bin atama kararı.  Hiçbir ülkede öğretmenlik mesleği bu kadar itibarsızlaştırılmamıştır.  31 Mart Yerel Seçimlerini geride bıraktık. Bu seçimde halkın verdiği mesaj çok anlamlıydı.  Ancak bakıyorsunuz; halkıyla, öğretmenleriyle inatlaşmaya devam eden bir hükümet var karşımızda.  Mülakat adaletsizliğini seçimden önce itiraf edenler şimdi vazgeçti.  “68 bin öğretmen açığı var” dediler. Şimdi ne mülakat kalkıyor ne de söz verilen atama sayısı gerçekleşiyor. 22 yılda hükümetin mülakatı nasıl kullandığını örnekleriyle gördük.  Binlerce genç sınavlarda dereceye girmesine rağmen mülakatlarda elendi.  Bunu söylemek çok acı ama Ataması yapılmayan onlarca genç öğretmen yaşamına son verdi.  Atanmayan her öğretmen bugün başka işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Öğretmenlerimizi değersizleştiren bu anlayış ülkemizin geleceğine de en büyük darbeyi vurmaktadır.  Eğitimin sorunları giderek derinleşmekte, niteliği ise her geçen gün azalmaktadır.  Bu politikalarla da sorunların çözülemeyeceği aşikardır.  Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir, ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, delalettir, cehalettir. Bu sözler ışığında,  bilimden, akıldan beslenen kamucu milli eğitim politikasını hayata geçirdiğimiz anda, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaraşır bir toplum inşa etmiş olacağız. Özelikle AKP’li vekillere seslenmek istiyorum şunu unutmayın;  eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı bir millet yapar ya da esaret ve sefalete terk eder.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA