6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Referandumun Türkiye’ye maliyeti dudak uçuklatıyor..


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Referandumun Türkiye’ye 2 Milyar TL’lik bir yük getirdiğini söyledi.

 

Tarih : 30 Mart 2017 Perşembe 10:59   Okunma : 1580

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, referanduma harcanan iki milyar TL ile neler yapılabileceğini listeledi. Yarkadaş, "İktidar, yüz yataklı yetmiş hastane yapabilecekken parayı çöpe atmayı tercih etti" dedi.

Referandum çalışmalarına İstanbul'un Şile ilçesinde devam eden CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İlçe Başkanı Şecaattin Güney, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve kalabalık bir partili grubuyla esnafları ziyaret etti.

TEK ADAM UYARISI

Şile halkından referanduma katılmaları ve HAYIR oyu vermelerini isteyen Yarkadaş, "Bir oyla, cumhuriyeti koruyacak, tek adam rejimini engelleyeceksiniz" dedi.

YIKIM PAKETİ

Referandumda getirilen paketin içeriğinin yanı sıra maliyetinin de tam bir yıkıma yol açacağını belirten CHP'li vekil şöyle konuştu:

"Yeni anayasada meclise elli vekil daha getirilmek isteniyor. Bir milletvekilinin görevdeyken 50, emekli olması durumunda aylık 65 bin TL maliyeti olacak. Bu rakam, 5 yılda 190 Milyon TL’ye ulaşacak.

Bu miktara sayısı artırılacak olan Meclis personeli ile vekillerin görevleri sona erdikten sonra yapacakları sağlık harcamaları ve emekli aylıkları dahil değil. Oysa ki; hiçbir iş yapmayacak olan 50 vekile harcanacak olan parayla binlerce kişi işe alınabilir."

HESAPLAMASI BİLE ZOR

Merkezi yönetim bütçesinden vekillere harcanacak miktarın 250 Milyon TL’ye ulaşacağını söyleyen Yarkadaş, “Partilerin miting ve diğer propaganda çalışmaları için de 250 milyon liraya yakın harcama yapılması bekleniyor. Referandumda Evet çıkması durumunda belli olmayan Bakan sayısı ve başkan yardımcılarının maliyetinin de 5 yılda 300 milyon TL civarında olması öngörülüyor” ifadesini kullandı.

‘DEVLET İMKANLARI DAHİL DEĞİL’

Bu rakamların içine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların devlet imkanlarıyla kullandıkları uçak, araç, otobüs ve örtülü ödenek harcamalarının dahil olmadığını hatırlatan Yarkadaş şöyle konuştu:

“Rakamları alt alta topladığımızda ortaya devasa bir meblağ çıkıyor. Milletin sırtına bu yükü yüklemenin anlamı var mı? Bu referandum ülkeye neden dayatılıyor? Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yaptığı bir mitingin millete maliyeti 2 Milyon TL .

Hukuk devleti, mülkiyet hakkı, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve basın hürriyeti gibi demokrasinin denge ve fren mekanizmalarının ortadan kalkması sebebiyle Türkiye’nin sırtına binecek devasa maliyeti hesaplamak ise mümkün değil. Ekonomimiz bu yükü kaldıramaz. Mayıs ayından itibaren zamlar yağmur gibi gelecek.”

BU PARAYLA NELER YAPILABİLİR?

Yarkadaş, AKP'nin topluma dayattığı paketin kabul edilmesi halinde ortaya çıkacak maliyetle neler yapılabileceğini ise şöyle sıraladı:

Dar gelirli vatandaşlarımız için 20 bin konut...

Emekli ve memurlara zam...

20 bin kişiye iş imkanı...

24 derslikli 250 tane ilköğretim okulu...

100 yataklı 70 tane hastane...

30 bin kişiye girişimci kredisi 
verebilir ve bu sayede binlerce kişi iş bulabilir.

15 bin sanayiciye şirketlerini büyütmesi için kredi verilebilir.​

Paylaş :
Etiketler :  referandum, türkiye, hayır, barış yarkadaş, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA