29 Aralık 2025 Pazartesi

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

Kayıhan Pala`dan Sağlık Bakanı Koca`ya: "Aşı yaptırılmayarak bulaşıcı hastalıklara karşı korumasız bırakılan çocuklar için bir eylem planı var mıdır?"


CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, aşı reddi sebebiyle çocukların öldüğüne dikkati çekerek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Bakanlığınıza anne-babaları tarafından aşı yaptırılmayarak bulaşıcı hastalıklara karşı korumasız bırakılan çocukları korumak için herhangi bir eylem planı var mıdır? Bakanlığınızın aşı tereddüdünü ve reddini önlemek için etkili iletişimi de içerecek biçimde herhangi bir eylem planı var mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:42   Okunma : 656

(ANKARA- CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, aşı reddi sebebiyle çocukların öldüğüne dikkati çekerek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Bakanlığınıza anne-babaları tarafından aşı yaptırılmayarak bulaşıcı hastalıklara karşı korumasız bırakılan çocukları korumak için herhangi bir eylem planı var mıdır? Bakanlığınızın aşı tereddüdünü ve reddini önlemek için etkili iletişimi de içerecek biçimde herhangi bir eylem planı var mıdır” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, aşı reddi sebebiyle çocuk ölümlerini TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Pala, geçen günlerde Diyarbakır`da boğmaca hastalığından ölen bebekleri hatırlatarak “Son yıllarda aşı güvenliğine ilişkin endişeler, mitlere dayalı olumsuz inançlar, yanlış bilgi ve sağlık sistemine güvensizlik gibi nedenlerle ortaya çıkan aşı tereddütü ve aşı reddi, bağışıklama programları için büyüyen bir zorluk oluşturuyor” dedi.

Aşıların, salgına yol açan birçok hastalığın önlenmesinde hayati rol oynadığını vurgulayan Pala, Bakan Koca`ya şu soruları yöneltti:

“2023 yılı sonu itibariyle ülkemizde 12-23 aylık yaşa uygun tüm aşılarını yaptırmış çocukları sayısı ve oranı nedir? Bu yaş grubunda tam aşısız olan çocukların oranının illere göre dağılımı nedir? 

2023 yılında 12-23 aylık kaç çocuğa aşı yapılmamıştır? 

2023 yılı sonu itibariyle ülkemizde 24-35 aylık yaşa uygun tüm aşılarını yaptırmış çocukların sayısı ve oranı nedir? Bu yaş grubunda tam aşısız olan çocukların oranının illere göre dağılımı nedir? 

2023 yılında, 24-35 aylık kaç çocuğa hiç aşı yapılmamıştır? 

2002-2023 yılları arasında yıllara göre, aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle gerçekleşen çocuk ölümü sayısı kaçtır? 

2002-2023 yılları arasında yıllara göre, bakanlığınıza iletilen aşı reddi başvurusu sayısı kaçtır? Bunların illere göre dağılımı nedir? 

2024 yılının ilk 5 ayında aylara göre, bakanlığınıza iletilen aşı reddi başvurusu sayısı kaçtır? Bunların illere göre dağılımı nedir? 

Bakanlığınıza anne/babaları tarafından aşı yaptırılmayarak bulaşıcı hastalıklara karşı korumasız bırakılan çocukları korumak için herhangi bir eylem planı var mıdır? 

Bakanlığınızın aşı tereddütünü ve reddini önlemek için etkili iletişimi de içerecek biçimde herhangi bir eylem planı var mıdır?"

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA