27 Aralık 2025 Cumartesi

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

Turizmcilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 10 Maddelik Rapor..


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çalışma Bakanlığınca, İş Kanununda turizm sektörünün özelliklerini dikkate alacak şekilde sektörel düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, turizmcilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorunlarını 10 maddelik bir

 

Tarih : 30 Mart 2017 Perşembe 23:45   Okunma : 5386

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmcilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a turizmde yaşanan sıkıntıları anlattığını söyledi. Sektör temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Acil Çözülmesi Gereken Sorunlar’ başlıklı bir rapor sunduğnu söyleyen Başkan Demir, “2015 yılında Rusya krizi ile başlayan ve 2016’da devam eden çeşitli olaylar, arkasından gelişen darbe girişimi ile birlikte Türk turizminin beklentilerin de ötesinde olumsuz etkilendi. Bu kapsamda, turizmciler olarak oldukça mağdur duruma düşmüş durumdayız. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 10 maddelik bir rapor sunduk. BU rapor doğrultusunda mevcut sorunlarımız için çözüm bekliyoruz” dedi.

Raporda sektörün 10 önemli sorunu şöyle sıralandı:

1. 2018 yılına kadar turizm sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla Eximbank, Kredi Garanti Fonu ve diğer kamu ve özel bankaları devreye sokarak turizm sektörüne özel, düşük faizli ve uzun vadeli işletme kredileri sağlanmalıdır.

2. Son iki yıldaki kayıplar ve 2017 yılındaki belirsizliklerden dolayı halihazırda ödeyemediğimiz vergi, prim ve buna benzer borçlarımız için faizsiz ve uzun vadeli ertelemeler yapılmalıdır.

3. Turizm acil eylem planında 750 bin dolara indirilen ihracatçı sayılma kriteri, turizmciler açısından uygulanabilir nitelikte değildir. KDV ve ÖTV iadesinin mutlaka turizm sektörü için de sağlanması gerekmektedir.

4. Çalışma Bakanlığınca, İş Kanununda turizm sektörünün özelliklerini dikkate alacak şekilde sektörel düzenlemeye ihtiyaç vardır.

5.Yurtdışında Türkiye’ye karşı oluşan olumsuz havanın giderilmesi amacıyla Başbakanlık – Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, bölgesel örgütlenmeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulacak fonla etkin bir tanıtım kampanyası yürütülmelidir. Buna olanak verilecek bir yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

6. Yeşil yıldızlı tesisler için sağlanan enerji indirimleri, ilgili kurumlar ve yerel belediyeler tarafından uygulanmamaktadır. Ayrıca 2634 sayılı Kanunun 16. Maddesinin getirdiği hakkın genişletilerek elektrik ve su ücretlerinin en düşük tarifeden uygulanılması sağlanmalıdır. Diğer taraftan; belediyeler su, katı atık, atık su bedellerinde ve emlak vergilerinde yüksek bedeller istemektedirler. Maliyetlerimizi arttıran söz konusu gider kalemleriyle ilgili acil çözüm bulunması gerekmektedir.

7. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca turizm amaçlı yapılan 49 yıllık tahsis sürelerinin yaklaşık 30 yılı dolmuştur. Turizm yatırımlarının geri dönüş sürelerinin uzaması ve rekabet avantajını kaybetmemek amacıyla, tesisleri yenileme ihtiyacı dikkate alınarak tahsis sürelerinin uzatılması gerekmektedir.

8. Türk turizmimizin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, dünyadaki turizm hareketleri dikkate alınarak yeni bir bakış açısıyla, sektörü 2023 yılına ve ötesine taşıyacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

9. Türk Hava Yolları’nın uçuş politikasındaki katı tutumunu değiştirerek, Adana, Antalya, Dalaman, Bodrum, Adnan Menderes, Çarşamba, Kapadokya ve Gazipaşa havaalanlarına yurt dışındaki önemli merkezlerden direkt uçuşlara başlaması sektöre önemli destek sağlayacaktır.

10. Son yıllarda ciddi gelişme gösteren ve şu an itibariyle en önemli kaynak pazar haline gelen iç pazarı teşvik etmek ve daha da büyütmek sektörün sürdürülebilirliği ve kaynakların ülke içinde kalmasını sağlamak açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, emeklilere ve kamu çalışanlarına, 80’li yıllarda olduğu gibi tatil kredileri verilmesi veya buna benzer uygulamaların hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.                        

Paylaş :
Etiketler :  çuktob, murat demir, çalışma bakanlığı, turizm, anayasa, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA