17 Mart 2026 Salı

10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!  
 
     
   

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği Başkanı Kaplan: "Depremlerin üzerinden 18 ay geçti... Deprem kayıpları hala bulunamadı"


Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 145 kişinin hala kayıp olduğunu belirtti. Ailelerin yakınlarını bulmasını istediğini ifade eden Kaban, kayıp olan 145 kişinin 44’ünün çocuk olduğunu söyledi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:59   Okunma : 980

SERRA TAYLAN

(ELAZIĞ)- Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından hala 145 kişiden haber alınamadığını belirterek, kayıpların bulunması ile ilgili verilen araştırma ve soru önergelerinin de reddedildiğini söyledi. Kaban, “Bu 44 çocuk nerede. Bu ailelerin sesini duyun. Önergeleri reddetmeyin, kabul edin. Araştırılsın, çocuklarımız bulunsun, yetişkinlerimiz bulunsun. 145 kaybımız bulunsun” dedi.

``44 çocuk kayıp, içlerinde 6 aylık bebek de var``

Selahattin Kaban şöyle konuştu:

“Kahraman Maraş merkezli depremlerin üzerinden 18 ay geçti. Deprem kayıpları hala bulunamadı. Elimde bulunan dosyada 145 kaybımız var. Bunların 44`ü çocuk. 6 aylık bir bebek de var, 17 yaşında bir çocuk da var. 6 Aylık bebek olan Abbas Yiğit Köse ve ailesi hala bulunamadı. Esila Özgür, bulunamadı. Kahramanmaraş`tan Eylül bulunamadı. Melisa Önder bulunamadı. Aydın`dan Muhammed Enes Demir bulunamadı. Furkan Alparslan bulunamadı. Mehmet Akif Koşar, Mustafa Kemal Koşar bulunamadı. Asel Kılıç, Nevra Dönmez bulunamadı. Ve bunlar gibi 44 çocuğumuz bulunamadı. Abdo bebek bulunamadı. Verilen her önerge reddedildi. Araştırma komisyonu kurulması için verilen her önerge reddedildi. Soru önergesi veren Gaziantep Milletvekilimiz Hasan Öztürk, soru önergesine cevap olarak ‘Çocukların kaybolmadığı söylendi.` Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül soru önergesi verdi. Cevap olarak yine kayıp çocuklarımızın olmadığı belirtildi.

``Araştırma önergeleri neden reddediliyor?``

Sayın Bakanım, buyurun size kayıp çocukların aileleri ile birlikte gelelim. Oturup konuşalım. Elimizde dosyalarla birlikte 44 tane çocuğun toplamda 145 kişinin deprem kaybı olduğunu, hala bulunamadığını ve ailelerin gözlerinde yaş olduğunu gösterebilirim, ispatlayabilirim. Ben gönüllü olarak üzülüyorum, ağlıyorum, içim yanıyor. Sizlerden tek ricam. Deprem kayıplarının bulunmasında ailelere yardımcı olunmasını istiyorum. Sayın Bakanım, sayın Cumhurbaşkanım önergeler reddediliyor, çocuklar yok deniliyor. Ailelerine teslim edildi deniyor. Bu 44 çocuk nerede? Bu ailelerin sesini duyun. Önergeleri reddetmeyin, kabul edin. Araştırılsın, çocuklarımız bulunsun, yetişkinlerimiz bulunsun. 145 kaybımız bulunsun. Elimde 145 kişinin kayıp olduğuna dair dosyam var. Sayın Aile ve Politikalar Bakanım, buyurun bu ailelerle sizi görüştüreyim.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA