3 Kasım 2026 Salı

17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in Çocuk Meclisi`nin ilk toplantısı yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kent genelinde çocuklarla ilgili farkındalıkların daha da artırılması için hayata geçirdiği 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı yapıldı.

 

Tarih : 3 Ağustos 2024 Cumartesi 09:39   Okunma : 799

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği 1. Dönem Çocuk Meclisi`nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocukların keyifli vakit geçirebilmeleri için kültür, sanat ve sportif faaliyetlerinin artırılması, sokak hayvanları için belediyelerin aşı, mama ve bakım desteğini artırması ve çocuklara yönelik etkinliklerin tüm ilçelerde daha da erişilebilir olması başlıkları yer aldı.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon`da Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır`ın başkanlığında yoklamanın alınması ile başlayan oturum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile devam etti. Toplantıda Mayıs ayında alınan 14 karar maddesinin yanı sıra 8 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen maddeler arasında kent genelinde çocukların kültür, sanat ve sportif faaliyetlere ulaşım imkanının artırılması, çocukların kent tarihini ve kültürel mirasını yakından tanıyabilmeleri ve görebilmeleri için gezilerin düzenlenmesi ve çocukların keyifli zaman geçireceği kurs merkezlerinin açılması ile ilgili konu başlıkları yer aldı.

Oturumun son kısmında dilek ve temenniler bölümünde ise Meclis üyeleri, yaz döneminin gelmesi ile birlikte çocukların keyifli ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını, halka açık plajlarda WC, duşakabin ve soyunma kabini sayısının artırılmasını dile getirdi. Çocuklara yönelik kurs ve sanatsal faaliyetlerin artırılmasını ve kurs merkezlerinin çoğalmasını isteyen Meclis üyeleri, sokak hayvanlarıyla ilgili de belediyelerin sağlamış olduğu mama, aşı ve bakım desteğini daha da artırması gibi taleplerini iletti.

Çocuk Meclisi üyeleri, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Elif Su Kurtuluş: “Burada fikirlerimizi anlatıyoruz, eğleniyoruz. Biz içimizdekileri ve düşüncelerimizi birilerine söylemiyorduk ve Başkanımız Vahap Seçer Çocuk Meclisi`ni yarattığından beri çocukların istekleri gerçekleşiyor. Mersin daha da değişti ve daha güzel oldu."

-Ada Özen: “Burada fikirlerimizi paylaşabiliyoruz, eğleniyoruz. Ayrıca Mersin için iyi kararlar da alıyoruz."

-İhsan Efe Tektaş: “Çocuk Meclisi bence harika bir fikir. Çünkü çocuklar kendi dileklerini, seçimlerini yapabiliyorlar. Aynı büyükler gibi. Çocuk Meclisi`nin çok büyük bir fark yaratacağına inanıyorum. Özellikle de Mersin`de değil birçok ilimizde Türkiye`nin 81 ilinde bu Meclis çok büyük bir etki yaratır."

-Firdevs Kaya: “ ‘Söz küçüğün diyerek` bizleri de kapsadıkları için çok teşekkür ediyorum. Bazı yaşı küçük olan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var ve onların park gibi taleplerini veya okuyamayıp da okula devam edemeyen çocuklar için maddi-manevi destek istiyoruz. Bunun gibi başka birçok önerge sunuyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA