28 Kasım 2025 Cuma

18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

RTÜK Başkanı Şahin, sokak röportajlarının takibe alındığını açıkladı


RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajlarının RTÜK takibine alındığını açıkladı. Şahin, “Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır. Bu tarz yanıltıcı röportaj teknikleri, kitleleri bilinçli olarak etki altına almak amacıyla kullanılmaktadır” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 16:01   Okunma : 823

(ANKARA) - RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajlarının RTÜK takibine alındığını açıkladı. Şahin, “Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır. Bu tarz yanıltıcı röportaj teknikleri, kitleleri bilinçli olarak etki altına almak amacıyla kullanılmaktadır” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla sokak röportajı içeriklerinin RTÜK takibine alındığını duyurdu. Şahin`in paylaşımı şöyle:

“Kamuoyunun Dikkatine! Zaman zaman gerek ulusal televizyonlarda tespit ettiğimiz gerekse bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan ‘Sokak Röportajları` veya ‘Vatandaşın Görüşü` gibi çeşitli adlarla sunulan halk mülakatları, kamuoyunu manipüle edici yönüyle evrensel basın meslek ilkeleri ile basın etik değerlerine aykırılık teşkil edecek boyutlara ulaşmıştır. Ekonomik ya da siyasi yönlendirmeler yapmak amacıyla ‘Sokağın Sesi` adı altında masumane bir formatta pazarlanan röportajlar, ancak ve ancak yayıncısının öznel fikrini destekleyen görüşler olarak dikkat çekmektedir. Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır.

“Anayasal bir kurum olan RTÜK`ün takibindedir”

Bu tarz yanıltıcı röportaj teknikleri, kitleleri bilinçli olarak etki altına almak amacıyla kullanılmaktadır. Bilhassa yeni medya platformlarındaki bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar, görsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren Anayasal bir kurum olan RTÜK`ün takibindedir. RTÜK, kitleleri sosyolojik çatışmalara sevk eden bu tip yayın faaliyetleriyle alakalı görsel yayıncılık ilkeleri kapsamında gerekli çalışmaları yapmakta ve sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA