12 Eylül 2025 Cuma

14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı  
 
     
   

Ortadoğu’da tansiyon düşmüyor


ABD Başkanı Joe Biden, dün New Orleans’ta uçaktan inerken gazetecilerin kendisine yönelttiği bir soru üzerine, bu hafta başlayacak olan ateşkes müzakerelerinde İsrail ve Hamas arasında bir anlaşmaya varılırsa, İran’ın İsrail’e saldırmaktan vazgeçmesini beklediğini söyledi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:25   Okunma : 703

NARİN DİRİ

(ANKARA) - ABD Başkanı Joe Biden, Gazze`de bir ateşkes anlaşmasına varılması durumunda İran`ın İsrail`e saldırmasını beklemediğini söyledi. Hamas ve İsrail arasında Mısır`ın arabuluculuğunda ateşkes müzakereleri yarın yeniden başlayacak.

İran`ın başkenti Tahran`da Hamas`ın siyasi lideri İsmail Haniye`nin öldürülmesinin ardından İran`ın İsrail`i hedef alan bir misilleme saldırısı gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu hafta ABD, Katar ve Mısır`ın arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında başlayacak olan ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması müzakerelerinden bir sonuç çıkması halinde İran`ın misilleme saldırısından vazgeçebileceği yönünde iddialar daha önce dünya basınında da yer almıştı. Ancak İran, İsrail`e karşı bir misillemeden kaçınması için Batılı ülkelerden gelen çağrılara olumsuz yanıt verdi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, dün İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan`la yaptığı telefon görüşmesinde İran`ı askeri saldırı tehdit mesajlarını geri çekmeye çağırmış, İran medyasında yer alan haberlere göre Pezeşkiyan`ın Starmer`a misillemenin İsrail`in "suçlarını durdurmanın bir yolu" ve İran`ın "hukuki hakkı" olduğunu söylediği belirtilmişti.

ABD ateşkes konusunda kararlı

ABD`nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, New York`ta BM Güvenlik Konseyi`nde ülkesinin Orta Doğu`da ``gerilimi düşürmeyi``  hedeflediğini söyledi ve ABD`nin amacının "olası bir saldırıya karşı caydırma, savunma ve bölgesel çatışmalardan kaçınma" olduğunu belirtti. 

Greenfield ``Daha geniş çaplı bir bölgesel çatışma kaçınılmaz değil`` ifadelerini kullandı, ardından “Bu, Gazze`de derhal bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasını tamamlamaktan geçiyor. Bunun sonuca ulaşmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Bakanı Ben Gvir`in Mescid-i Aksa baskınını ``Kudüs`teki kutsal mekanlarla ilgili tarihsel statükoya açık bir saygısızlık`` olarak nitelendirerek saldırıya karşı çıktı. Bakanlığın yazılı açıklamasında Gvir`in ``provokatif eyleminin`` ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması müzakereleri için gösterilen çabalara zarar verdiği ifade edildi. ABD Haniye suikatının ardından da bunun ``ateşkes görüşmelerine yardımcı olmadığını`` söylemişti. 

ABD, Mısır ve Katar`ın işbirliği ile bu hafta Kahire ve Doha`da, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması görüşmelerini başlatacak. ABD tarafından perşembe günü başlayacak olan görüşmelerle ilgili daha önce yapılan açıklamalarda, anlaşmanın -uygulama ile ilgili küçük detaylar hariç- hazır olduğu, tarafların masada anlaşmamak için hiçbir bahaneye sığınamacağı ifade edilmişti. Pentagon geçen hafta Orta Doğu`ya İran`ın olası bir saldırısına karşı ek askeri güç takviyesi yaptığını açıklamıştı. 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA