11 Ağustos 2026 Salı

09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ   17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"   16:13   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… TUNCER BAKıRHAN: "BU KÖK YASA KÜRTLERI HUKUKA DAHIL ETMENIN ILK ADıMıDıR"   15:11   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… FETI YıLDıZ: "TEKLIF, AF DÜZENLEMESI NITELIĞINDE DEĞIL"   15:09   YENİ PARTI MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: BELGE YOK, DELIL YOK, İLKSEN ÖZALPER OLMAMıŞ IŞLEMLER YÜZÜNDEN TUTUKLANDı   13:33   İYİ PARTI’DEN TRT-3’TEN CANLı YAYıN TALEBI:    13:30   İYİ PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ TBMM GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLMESINE BAŞLANMAMASı IÇIN VERDIĞI GRUP ÖNERISI REDDEDILDI   13:29   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… DEM PARTILI KOÇYIĞIT: “BARıŞ YALNıZ YASAYLA GELMEZ, DEMOKRATIK ADıMLARLA KALıCı HALE GELIR”   10:55   BENZINE ZAM GELIYOR! POMPAYA YANSıYACAK TUTAR BELLI OLDU   
 
     
   

Mersin`in 50 yıllık mezarlık ihtiyacı, genişletme çalışmalarıyla çözülüyor


Artan nüfus ve kentleşmeye bağlı olarak, artan mezar yeri ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki mezarlıklarda genişletme çalışmaları yapıyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan genişletme çalışmalarıyla Mersin`in 50 yıllık mezarlık sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

 

Tarih : 16 Ağustos 2024 Cuma 10:08   Okunma : 555

(MERSİN) - Artan nüfus ve kentleşmeye bağlı olarak, artan mezar yeri ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki mezarlıklarda genişletme çalışmaları yapıyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan genişletme çalışmalarıyla Mersin`in 50 yıllık mezarlık sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

Genişletme çalışmaları, Güneykent, Huzurkent ve Davultepe`de yapılıyor. Çiftlikköy Mezarlığı ise tamamlanan altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla daha temiz, daha huzurlu ve güvenli hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi bunların yanı sıra verdiği defin hizmetleriyle de vatandaşların en acılı gününde yanında oluyor. Her inanca saygıyla yaklaşan ve vatandaşların inancının gerekliliklerini hizmet olarak yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, nakil, defin, kefen ve gassal hizmetlerini ücretsiz veriyor.

Genişletme çalışmaları başladı

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen genişletme çalışmaları kapsamında Güneykent`te 100 dönüm, Davultepe`de 258 dönüm, Huzurkent`te ise 4 bin 800 metrekare gibi önemli oranda genişleme çalışmaları yapılıyor. Davultepe Mezarlığı`nda 258 dönümün ilk olarak projelendirilen 100 dönümü 2025 yılı ortalarında tamamlanmış olacak. Güneykent`te yapılan 100 dönümlük çalışmalar da 2025`in sonlarına doğru tamamlanacak.

“Yeni çalışmalarımızla Mersin`in 50 yıllık mezar sonunu çözmüş oluyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Bakım Onarım Şube Müdürü Osman Sümer, “Davultepe`de 258 dönüm Orman Bakanlığı`ndan aldığımız bir yer var. Buranın birinci etapta 100 dönümünün proje çalışmaları başladı. 2025`in ortalarına doğru çalışmalar sonuçlanacak. Güneykent mezarlığımızda da yaklaşık 100 dönüm çalışmamız var. Bunun da proje çalışmaları 2025`in ortalarına doğru başlayacak. 2025`in sonunda uygulamaya geçilecek” dedi.

Farklı noktalardaki çalışmaları da aktaran Sümer, “Huzurkent`te 4 bin 800 metrekarelik yeni bir mezarlık alanı açıyoruz. Bunun çalışmaları başlamış olup 2 ay içerisinde hizmete açılacaktır. Çiftlikköy mezarlığında mevcut mezarlığımızın altyapı ve üstyapı çalışmaları başladı. İhalesi sonuçlandı. 90 gün içerisinde hizmete sunulacak. Bu çalışmalarımızla Mersin`in 50 yıllık mezar sonunu çözmüş oluyoruz” diye konuşan. Sümer, mezarlıklarda ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve çeşmelerin de yapılacağını kaydetti.

“Mezarlık yeri haricindeki bütün defin hizmetlerimiz ücretsiz”

Vatandaşların cenazelerinin olması durumunda hemen 185`i aramaları gerektiğini hatırlatan Sümer, ücretsiz hizmetleri anlatarak,  “Vatandaşlarımız cenazeleri olduğu andan itibaren 185`i aramaları yeterli. Arkadaşlarımız kısa süre sonra kendilerine dönecekler. Mezarlık yeri hariç bütün hizmetler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu hizmetlerimizin içerisinde cenaze nakil hizmeti, uçakla il dışına gönderim, defin hizmetlerimiz, gassal hizmetlerimiz, kefen hizmetlerimiz, taziye yerinde; sandalye, masa, çadır, taziye kolisi hizmetleri ücretsizdir” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA