21 Ocak 2026 Çarşamba

19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK  
 
     
   

Usta oyuncu Aydemir Akbaş için Galatasaray Lisesi`nde tören düzenlendi


Bir süredir kanser tedavisi gören Türk sinemasının efsane ismi Aydemir Akbaş, 88 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Usta oyuncu için bugün Galatasaray Lisesi`nde anma töreni düzenlendi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2024 Pazar 13:34   Okunma : 630

Haber: EDDA SÖNMEZ / Kamera: MEHMET ÇALPAR 

(İSTANBUL) Bir süredir kanser tedavisi gören Türk sinemasının efsane ismi Aydemir Akbaş, 88 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Usta oyuncu için bugün Galatasaray Lisesi`nde anma töreni düzenlendi. 

Yeşilçam`ın emektar oyuncusu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Akbaş, evinde baygın bulunmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanserini yenen Akbaş, Ocak 2023`te kansere tekrar yakalandığını açıklamıştı.

Senarist, yönetmen, oyuncu Aydemir Akbaş için bugün kongre üyeliği de yaptığı Galatasaray Lisesi`nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, oyuncu Şafak Sezer, Polat Yağcı ve çok sayıda seveni katıldı.

"Hayatımdaki her türlü değerden vazgeçerim ama Galatasaray`dan vazgeçmem"

Galatasaray Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Başkan Özbek, "Hepimizin hafızasında ve alkışlarla karşılandı. İfade ettiği şey şuydu. Hayatımdaki her türlü değerden vazgeçerim ama Galatasaray`dan vazgeçmem. Bu hala hatıralarımızda yaşıyor. Onun için büyük bir Galatasaraylıyı, büyük bir sanatçıyı sinema, tiyatro oyuncusu ve Türkiye`de herkesin sevdiği büyük bir Galatasaraylıyı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah`tan rahmet, sevenlerine ailesine sabırlar diliyorum” 

"Sinema sinema dedi, sinema ile de vefat etti"

Oyuncu Şafak Sezer, "Kendisi ile çalışmaktan çok keyif aldığım değerli bir abimdi. Sinema sinema dedi, sinema ile de vefat etti. Allah`tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum”

`Beni mi bekledin Aydemir, teşekkür ederim`

Göz yaşlarına hakim olamayan Tatlıses: `Aydemir kimseden para istemez, yardım istemez. Herkesten sevgi beklerdi. Severdim ama oda beni severdi. Anlatacak çok şey var ama böyle 2 dakikaya sığmaz. Son nefesinde beni görmek istediğini anladım ve gittim. Yoğun bakıma girdim, bembeyaz bebek gibiydi. Sağ elimi sol dizinin üstüne koydum. `Haydoşum ben geldim, buradayım` dedim. Ben gittikten yarım saat sonra canını teslim etmiş. `Beni mi bekledin Aydemir, teşekkür ederim` Hepimizin başı sağolsun` dedi.

"Türk sinemasının iyi gününde ve kötü gününde de vardı"

Birol Güven, "Sinemaseverlerin başı sağ olsun. Çok önemli bir değerimizdi. Milyon seyircili işlere imza attı. Türk sinemasının iyi gününde ve kötü gününde de vardı. Değerli isimleri bir bir kaybediyoruz" diye konuştu.

"Acı çekmesine rağmen geldi o filmde oynadı"

Polat Yağcı, "Çok iyi bir insandı. Bize her zaman ağabeylik yapmıştır. Kolpaçino filminde tedavisi devam ederken sete geliyordu. `Bu filmi çekmeden ölmem` diyordu hep. Acı çekmesine rağmen geldi o filmde oynadı" ifadelerini kullandı.

Önceki gün Şişli`de tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Aydemir Akbaş`ın cenaze namazı öğle namazını müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi`nde kılınacak. Akbaş`ın Galatasaray bayrağına sarılı tabutu, Galatasaray Lisesi`nde düzenlenen törenin ardından camiye getirildi.

Sanatçı, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi`nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı`na defnedilecek.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA