3 Kasım 2026 Salı

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

Müsavat Dervişoğlu: “Aileyi koruma diye bir kanun çıkarıyorsunuz. Baba cezaevinde, anne mezarda, çocuklar Çocuk Esirgeme Kurumu`nda”


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, boşanma aşamasında olduğu Harun Gül tarafından öldürülen Serpil Kartal`ın ailesini İstanbul`da ziyaret etti. Dervişoğlu, ziyareti sonrasında aileyle birlikte “Aileyi koruma diye bir kanun çıkarıyorsunuz. Baba cezaevinde, anne mezarda, çocuklar Çocuk Esirgeme Kurumu`nda. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok” dedi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2024 Salı 15:02   Okunma : 755

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

İstanbul`un Arnavutköy ilçesinde Serpil Kartal, boşanma aşamasında olduğu Harun Gül tarafından 10 Ağustos`ta sokak ortasında silahla katledilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gül`ün İstanbul Sultanbeyli`deki ailesinin evini ziyaret etti. Dervişoğlu`na ziyarette Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Genel Başkan Yardımcısı Alper Akdoğan ve İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da eşlik etti. Aileyle birlikte açıklama yapan Dervişoğlu, dava sürecinin takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir yasal düzenleme yapıldı. 6284 Sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddet Yasası diye biliniyor ama bu yasadaki hükümler yeteri kadar caydırıcı olmadığı için geride bıraktığımız 2024 yılının ortalarına kadarki süreçte 249 kadın şiddete uğradı. Takvimleri geriye sarıp 10 yıl içinde ne oldu diye baktığınızda 4 bin 719 kadının katledildiğini görüyorsunuz. Bunların içinde çocuklar da var. Ayrıca dikkat çeken bir şey var. Bu cinayetlerin yüzde 70`i eş tarafından, eski eş tarafından ya da aile bireyleri tarafından işlenmiş cinayetler. Yaşama hakkı insanın en önemli hakkıdır. Dolayısıyla bu hakkın gasp edilmesine yönelik tecavüzlerin kabul edilebilir bir yanı da yoktur. Bunu geleneklerimizle, dinimizle, töremizle ilişkilendirmek de asla doğru değildir. Bu aslına bakarsanız vahşettir. Kadınlarımız için koruma kararı alınıyor. Kadınlar için uzaklaştırma kararı alınıyor ama çantasında koruma ve uzaklaştırma kararı olan kadın da sokak ortasında öldürülebiliyor. Bilinmesini isterim ki bunun bizim dinimizle ve töremizle uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur ama orta yerde bir gelişmemişlik sorunu vardır. Kişilerin kendi namı hesaplarına, adaleti temin ve tesis etmeye yönelik bir eylemde bulunmalarının da kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu duygu, adalet duygusunun da zedelenmesine vesile olacaktır.

“Bu vahşetin önlenmesi lazım”

Dolayısıyla bu cinayetlerin, olayların bir daha yaşanmaması için toplumun bütün müesseselerinin ayağa kalkması ve bu olayların olmaması için elinden geleni de yapması gerekmektedir. Şimdi biz böyle bir adımı evvela insanlık adına, sonra ülkemiz adına, sonra mensup olduğumuz aile adına atıyor ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Dilerim ki yaptıklarımız, dilerim ki söylediklerimiz, dilerim ki attığımız bu iyi niyetli adımlar, toplum tarafından doğru anlaşılır ve kabul görür. Bu olayların bir daha yaşanmaması için de vaziyet almamıza vesile olur. Bu vahşetin önlenmesi lazım. Kanuni düzenlemeler de gerekebilir bu konuyla alakalı olarak. Çünkü görülüyor ve anlaşılıyor ki bu yasa yeterli değil. Sanık, bir kravat takıp mahkemede düzgün beyanlarda bulununca iyi hâl hükümlerinden istifade ediyor. Oysa bu cinayetlerin doğru bir biçimde anlaşılması, neye sebep olduğunun doğru bir biçimde görülmesi, aile duygusunu nasıl zedelediğinin anlaşılması sadece bir pencereden değil; iki taraftan birden baktığınızda neye mal olduğunun anlaşılması lazım. Şimdi aileyi koruma diye bir kanun çıkarıyorsunuz. Baba cezaevinde, anne mezarda, çocuklar Çocuk Esirgeme Kurumu`nda. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok.

“Adalet Bakanı ile görüşeceğim”

Dolayısıyla sanıklar cezalandırılacak ki bu suçlar tekerrür etmeyecek. Bunun için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu duruşumuz da herkese örnek olsun. Makul gerekçe arayan herkes insanlığa ihanet ediyordur. Bir cinayete makul gerekçe arayan herkes bu cinayetin faillerinden biridir. O sebeple hem hakimlerimiz hem savcılarımız hem hukuk camiası meseleye doğru bir yerden baksın diyorum. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Bu suçların mağduru olan ailelerin yanında olacağız. İl başkan yardımcılarımız var, avukat olarak bu davaya müdahil olacaklar, katılacaklar. Ailemizin yanında duracaklar. Ben de Ankara`dan süreci takip edeceğim. Hatta konuyla ilgili Adalet Bakanı ile de görüşeceğim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA