3 Kasım 2026 Salı

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

Telegram`ın kurucusu Pavel Durov`ın gözaltı süresi 96 saate uzayabilir...


Telegram kurucusu Pavel Durov`un geçen cumartesi günü Fransa`da gözaltına alınması ve özaltı süresinin 96 saate uzatılması konuşulan Durov hakkında Telegram ekibi, "saklayacak hiçbir şeyinin olmadığını" söyledi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:51   Okunma : 816

Sosyal medya platformu Telegram`ın kurucusu Pavel Durov, cumartesi günü Paris`te havaalanında, "uygulama ile ilgili suçlardan dolayı" hakkında çıkarılan yakalama emri uyarınca gözaltına alındı. Durov ile ilgili soruşturmanın yetersiz moderasyonla ilgili olduğu ve Durov`un Telegram`ın suç teşkil eden kullanımlarını engellemek için adım atmamakla suçlandığı bildirildi. Telegram uygulamasının, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk cinsel içeriği ve dolandırıcılık konusunda kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmamakla suçlandığı belirtildi.

Telegram: "Pavel hakkında çıkan bu iddialar saçma"

Durov`ın kurucusu olduğu Telegram`dan gözaltı ile ilgili yapılan açıklamada, Durov`un saklayacak birşeyi olmadığı kaydedildi. Açıklamada,  "Uygulama moderasyonu, endüstri standartları dahilinde ve sürekli gelişiyor. Bir platformun veya sahibinin o platformun kötüye kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia etmek saçmadır" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Telegram, Durov`un Avrupa`da sık sık seyahat ettiğini, güvenli ve hesap verebilir bir çevrim içi ortam sağlamayı amaçlayan "Dijital Hizmetler Yasası" da dahil olmak üzere Avrupa Birliği yasalarına uyduğunu bildirdi. Açıklamada, "Dünya çapında neredeyse bir milyar kullanıcı Telegram`ı iletişim aracı ve hayati bilgi kaynağı olarak kullanıyor. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Telegram hepinizle birlikte" ifadeleri yer aldı. 

Telegram, Fransız medyasına konuşan adli kaynakların, Durov`un gözaltı süresinin pazar günü uzatıldığını ve 96 saate kadar uzayabileceğini söylediğini aktardı. 

Fransız yetkililer, Rus yetkililerle iş birliği yapmıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya`nın Fransa Büyükelçiliği`nin "iş adamının temsilcilerinden bir talep almamış olmasına rağmen, Rus vatandaşıyla ilgili durumu açıklığa kavuşturmak için bu tür durumlarda gereken adımları derhal attığını" bildirdi. Büyükelçilik, daha sonra "gözaltının nedenlerini açıklığa kavuşturmak ve Bay Durov`ın haklarının korunmasını sağlamak ve konsolosluk erişimini kolaylaştırmak" istediğini dile getirdi. Fransız yetkililerin ise Rus yetkililerle iş birliği yapmadığı vurguladı.

Zakharova, Batılı STK`lara Durov`un gözaltına alınmasına sessiz kalıp kalmayacaklarını sordu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Batılı insan hakları STK`larının, Rusya`nın 2018`de Telegram`ın Rusya`daki çalışmalarına ‘engel yarattığı` kararını eleştirmelerinin ardından Durov`ın gözaltına alınmasına sessiz kalıp kalmayacaklarını sordu.

Siber güvenlik uzmanları: "Telegram`ın yasadışı içeriği denetleme sistemi önemli ölçüde zayıf"

Öte yandan, siber güvenlik uzmanları, Telegram`ın bazı grupları kaldırdığını, ancak genel olarak aşırılık yanlısı ve yasa dışı içeriği denetleme sisteminin diğer sosyal medya şirketleri ve mesajlaşma uygulamalarından önemli ölçüde daha zayıf olduğunu değerlendiriyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA