7 Haziran 2026 Pazar

14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Dijital Köy Buluşmaları” projesi genişliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Dijital Köy Buluşmaları” projesinin son durağı, Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi oldu. Robotik kodlama, stem, ahşap işleme, 3D tasarım, VR gözlük deneyimi ile çocuklar birçok farklı etkinlikle buluşturuldu.

 

Tarih : 27 Ağustos 2024 Salı 15:02   Okunma : 735

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyeleri`nde yapılan tüm etkinliklerin bir araya getirildiği “Dijital Köy Buluşmaları” projesi devam ediyor. Proje kapsamında son olarak, Akdeniz`in Barış Mahallesi`ndeki çocuklar teknolojiyle buluşturuldu.  

Etkinlikte çocuklar; Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyeleri`nde yapılan robotları kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı. Stem çalışmaları da yapan çocuklar için ayrıca yüz boyama etkinliği de gerçekleştirildi. Büyükşehir ekipleri, çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve limonata ikramında da bulundu. 

Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, muhtar talebi üzerine Barış Mahallesi`ne geldiklerini ve çocukları teknolojiyle buluşturduklarını anlatarak, “Dijital Köy Buluşmaları kapsamında, 13 ilçemizdeki bütün taleplere ulaşmaya çalışıyoruz. Daha önce Arslanköy, Çamlıyayla ve birçok yere gittik. Gitmeye de devam edeceğiz. Şu anda yoğun bir talep var. Bilim otobüsümüz aracılığıyla, çocuklara bilim ve teknolojiyi ulaştırıyoruz. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla teknolojinin ne kadar önemli olduğunu, çocuklarda ne kadar fark yarattığını gözlemledik. Biz de ekibimizle mobil olarak, özellikle kırsal ilçelere gitmeye çalışıyoruz” dedi.   

Talepleri Teksin üzerinden aldıklarını ve her talebe de yanıt verdiklerini anlatan Aşkın, “Bu kapsamda Mezitli ve Tarsus`taki atölyelerimizde bulunan imkanları sahaya çıkarmış oluyoruz. Ahşap atölyemiz var, sanal gerçeklik gözlüklerimiz var. 3D kalem atölyemiz var. Robotik kodlamayla ilgili etkinlikler sunuyoruz. Buradaki amacımız, onlara etkinliklerle farkındalık kazandırmak ve atölyemizi tanıtmak. Mezitli ve Tarsus`ta eğitimlerimiz devam ediyor. Bu projelerle daha fazla çocuğa ulaşıp, belediyemizin bilim alanında yapmış olduğu çalışmaları tanıtıyoruz” diye konuştu. 

Etkinlikte Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyeleri öğretmenlerinin hazırladığı ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde` dergisi de çocuklara dağıtıldı. Atölye Sorunlusu Emre Aşkın, derginin yapay zeka destekli ilk çocuk dergisi olma özelliği taşıdığını, dileyen herkesin atölyelerden temin edebileceğini söyledi. Aşkın, atölyelerde eğitim gören 13 öğrencinin de etkinliklerde gönüllü yer aldığını ve her birinin de teknoloji temelli bölümlere yerleştiğini sözlerine ekledi.

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA