14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

İsrail Batı Şeria`ya yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı


İsrail Ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria`ya yönelik başlattığı geniş çaplı saldırılarda en az 11 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar son 20 yılda İsrail`inBatı Şeria`ya yönelik başlattığı en geniş çaplı operasyon olarak görülüyor.

 

Tarih : 28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:24   Okunma : 665

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail işgali altındaki Batı Şeria`ya yönelik İsrail saldırılarında şu ana kadar 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerin beşi El-Far mülteci kampında, altısı ise Cenin`e yönelik bir insansız hava aracı saldırısında ve bölgedeki silahlı çatışmalarda öldürüldü.

İsrail`in Batı Şeria`ya yönelik bu saldırıları eş zamanlı olarak en az dört kentin  (Cenin, Tulkarm, Nablus ve Tubas) hedef alınması yönüyle geniş çaplı bir operasyon olarak görülüyor. Saldırıların, çok sayıda Filistin kentinin aynı anda hedef alındığı 2000-2005 yılları arasındaki Filistin intifadasından sonra İsrail`in bölgeye yönelik en büyük saldırısı olduğu düşünülüyor.

Filistinli yetkililere göre, Cenin`e giden ana yollar kapatılırken, kentteki mülteci kampında silahlı çatışmalar yaşanıyor. İsrail güçlerinin Jenin`deki bir hastaneye girdiği ve Tulkarm`daki iki hastanenin girişini kapattığı söyleniyor. Nablus`taki İsrail askeri operasyonlarının ise şehirdeki iki mülteci kampına odaklandığı belirtiliyor. Sağlık yetkilileri, Tubas yakınlarındaki El-Far`a kampında, ambulansların İsrail drone saldırısının ardından yaralılara ulaşmada zorluk yaşandığını söyledi.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada Cenin ve Tulkarm kentlerinde  "terör tehdidini engellemek" amacıyla bir "karşı-terör operasyonu" yürütüldüğü ifade edildi.

Filistin Devlet Başkanı Suudi Arabistan`da

Filistin`in resmi haber ajansı WAFA, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın Batı Şeria`ya yönelik saldırılardan bir gün önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Riyad`da Gazze`deki durumu görüşmek üzere bir araya geldiğini aktardı.

Görüşme sırasında, Abbas ve bin Salman`ın işgal altındaki Filistin topraklarındaki ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldığı duyuruldu. Gazze, Batı Şeria, ve Kudüs`te Filistinlilere yönelik devam eden İsrail saldırılarını durdurma konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

WAFA, Abbas`ın, İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir`in Mescid-i Aksa`da bir sinagog inşa etme yönündeki yorumlarının tehlikeli olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Abbas, Bin Salman`a Filistin liderliği üyeleriyle birlikte Gazze`yi ziyaret etmeyi planladığını bildirdi. Filistin Devlet Başkanı,  Gazze`yi ziyaret etme planını ilk kez TBMM`de gündeme getirmiş, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumu bu ziyaret girişimini desteklemeye çağırmıştı.

Bin Salman`ın, Suudi Arabistan`ın Filistin halkına ve uluslararası hukuka dayalı meşru haklarına desteğini yinelediği aktarıldı. Abbas`ın gelecek günlerde de benzer bir ziyareti Mısır`a gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA