10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

İsrail Batı Şeria`ya yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı


İsrail Ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria`ya yönelik başlattığı geniş çaplı saldırılarda en az 11 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar son 20 yılda İsrail`inBatı Şeria`ya yönelik başlattığı en geniş çaplı operasyon olarak görülüyor.

 

Tarih : 28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:24   Okunma : 556

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail işgali altındaki Batı Şeria`ya yönelik İsrail saldırılarında şu ana kadar 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerin beşi El-Far mülteci kampında, altısı ise Cenin`e yönelik bir insansız hava aracı saldırısında ve bölgedeki silahlı çatışmalarda öldürüldü.

İsrail`in Batı Şeria`ya yönelik bu saldırıları eş zamanlı olarak en az dört kentin  (Cenin, Tulkarm, Nablus ve Tubas) hedef alınması yönüyle geniş çaplı bir operasyon olarak görülüyor. Saldırıların, çok sayıda Filistin kentinin aynı anda hedef alındığı 2000-2005 yılları arasındaki Filistin intifadasından sonra İsrail`in bölgeye yönelik en büyük saldırısı olduğu düşünülüyor.

Filistinli yetkililere göre, Cenin`e giden ana yollar kapatılırken, kentteki mülteci kampında silahlı çatışmalar yaşanıyor. İsrail güçlerinin Jenin`deki bir hastaneye girdiği ve Tulkarm`daki iki hastanenin girişini kapattığı söyleniyor. Nablus`taki İsrail askeri operasyonlarının ise şehirdeki iki mülteci kampına odaklandığı belirtiliyor. Sağlık yetkilileri, Tubas yakınlarındaki El-Far`a kampında, ambulansların İsrail drone saldırısının ardından yaralılara ulaşmada zorluk yaşandığını söyledi.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada Cenin ve Tulkarm kentlerinde  "terör tehdidini engellemek" amacıyla bir "karşı-terör operasyonu" yürütüldüğü ifade edildi.

Filistin Devlet Başkanı Suudi Arabistan`da

Filistin`in resmi haber ajansı WAFA, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın Batı Şeria`ya yönelik saldırılardan bir gün önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Riyad`da Gazze`deki durumu görüşmek üzere bir araya geldiğini aktardı.

Görüşme sırasında, Abbas ve bin Salman`ın işgal altındaki Filistin topraklarındaki ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldığı duyuruldu. Gazze, Batı Şeria, ve Kudüs`te Filistinlilere yönelik devam eden İsrail saldırılarını durdurma konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

WAFA, Abbas`ın, İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir`in Mescid-i Aksa`da bir sinagog inşa etme yönündeki yorumlarının tehlikeli olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Abbas, Bin Salman`a Filistin liderliği üyeleriyle birlikte Gazze`yi ziyaret etmeyi planladığını bildirdi. Filistin Devlet Başkanı,  Gazze`yi ziyaret etme planını ilk kez TBMM`de gündeme getirmiş, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumu bu ziyaret girişimini desteklemeye çağırmıştı.

Bin Salman`ın, Suudi Arabistan`ın Filistin halkına ve uluslararası hukuka dayalı meşru haklarına desteğini yinelediği aktarıldı. Abbas`ın gelecek günlerde de benzer bir ziyareti Mısır`a gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA