31 Mayıs 2026 Pazar

10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, CHP AİLESİYLE ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zafer Bayramı dolayısıyla CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı. Günün önemine değinen Seçer, “Bayramlarımıza sahip çıkmak, cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak Atatürk`ümüze sahip çıkmak, Atatürk`ümüze sahip çıkmak vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak anlamına gelir” dedi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2024 Cumartesi 01:56   Okunma : 638

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zafer Bayramı dolayısıyla CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı. Günün önemine değinen Seçer, “Bayramlarımıza sahip çıkmak, cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak Atatürk`ümüze sahip çıkmak, Atatürk`ümüze sahip çıkmak vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak anlamına gelir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.

“Anadolu insanı, ülkeyi emperyalistlerden temizledi”

CHP Mersin İl Başkanlığı bahçesinde düzenlenen programda konuşan Başkan Seçer,  “Bayramlarımıza sahip çıkmak, cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak Atatürk`ümüze sahip çıkmak, Atatürk`ümüze sahip çıkmak vatanımıza, milletimize sahip çıkmak anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Yollarının Atatürk`ün yolu olduğunu vurgulayan Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlet olarak ilelebet yaşasın diye mücadele 1918`de başlıyor. 7 ay sonra Samsun`a bir güneş doğuyor, oradan Anadolu`ya ve ulusal kurtuluş mücadelesi örgütleniyor. Anadolu toprakları üzerinde etnik yapısı, inanç grubu ne olursa olsun mezhebi, meşrebi ne olursa olsun Anadolu insanı Kuvayi Milliye`nin etrafında Atatürk`ün silah arkadaşlarının etrafında tek yürek oluyor, tek vücut oluyor, emperyalist güçleri ülkeden temizliyor” diyerek, herkesin Zafer Bayramını kutladı.

“Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`nde yaşamanın onurunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz”

Alınan zaferin Cumhuriyetin kurulması ve Cumhuriyet kurumlarının kurulmasıyla taçlandığını kaydeden Seçer, “Top, tüfek, silah, savaş meydanlarında vuruşarak zafer kazanılmaz. Keşke savaşa ihtiyaç duymasak. Atatürk`ün dediği gibi ‘Savaş mecbur olmadıkça bir cinayettir. Yurtta sulh, cihanda sulh`. Biz savaş sever değiliz, biz barışseveriz. Bütün halklar ve milletler kardeş olsun istiyoruz” dedi.

Ülkelerde bilim, ilim, spor, kültür, sanat alanında rekabetin olması gerektiğini temenni eden Seçer, “Savaşı reddediyoruz ama 30 Ağustos`u coşkuyla kutluyoruz. İyi ki 30 Ağustoslar olmuş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bireyi olarak bu topraklarda yaşamanın onurunu, gururunu hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

Zaferin kazanıldığı süreçten sonrasını da anlatan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu zaferin kazanıldığı süreç bir hükümetin bir ülkeyi yönetme süresi bile değil. Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün öldüğü 1938`e kadar geçen kısa süre içerisinde Türkiye demokrasiye adım attı. Türkiye hukuk devleti olma yolunda, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde yasalar yaptı, kurumlarını kurdu. Müteşebbis yoktu, iş insanı yoktu. Müteşebbis yaratmak için, , insanlar üretimi, ihracatı ve ticareti öğrensin diye önder fabrikalar kurdu.” 

“Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, akıl ve feraset yönetecek”

Medeni Kanun`un ve laik eğitimin atılan adımlar arasında en değerlisi olduğunu kaydeden Seçer, “ ‘Sen ayrı cemaat, sen ayrı tarikat, ben ayrı devlet` değil. En önemlisi; Milli Eğitim Bakanlığı`nın hazırladığı müfredatla seküler, çağdaş, bilime dayalı, aklı öne çıkaran bir eğitim sistemini bu ülkeye kazandırmaları oldu. Bugün de en fazla şikâyet ettiğimiz konuların başında bunlar geliyor. Kadınların bugün yaşadığı hukuki ve çağdışı kalmış problemlere de değinildi” dedi.

Bir sonraki dönem ülkeyi CHP`nin yöneteceğini kaydeden Seçer, “Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, akıl ve feraset yönetecek, ben buna canı yürekten inanıyorum. Onun inancının verdiği enerjiyle çalışıyoruz” diye konuştu.

“CHP`nin iktidar olmasının yolunun belediyelerden geçiyor”

“Hiçbir zaman kendimizin belediye başkanı değil, partimizin belediye başkanı olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sürdüren Seçer, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra birçok yeni belediyede yönetime geldiklerini söyledi. Türkiye genelinde 14`ü büyükşehir olmak üzere toplamda 412 belediyenin CHP yönetiminde olduğunu aktaran Seçer, bunun son derece önemli bir sayı olduğuna dikkat çekerek, “Nüfusun yaklaşık yüzde 65`ini sizin yol arkadaşlarınız yönetiyor. Ekonominin yüzde 80-85`inin döndüğü bu şehirleri yol arkadaşlarımız yönetiyor” dedi. CHP`nin iktidar olmasının yolunun belediyelerden ve belediye başkanlarının azminden, çalışkanlığından, halka inmesinden, halka sevgi elini uzatmasından geçeceğini vurgulayan Seçer, “Bu bilinçle çalışmaya devam etmemiz lazım ve ediyoruz da” diye konuştu.

“31 Mart`ta Türkiye için yeni bir umut kapısı açıldı”

Mersin`de ilçe belediyeleriyle dayanışma içerisinde olduklarının altını çizen Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak bütün belediyelerimizle uyumlu çalışma gayreti içerisindeyiz. 30 seneden sonra aldığımız Toroslar çok önemli. Halka sözümüz var; Toroslar`a hizmet edeceğiz, Toroslar`ı kalkındıracağız. Size söz verdik. Toroslar`ı kalkındıracağız. Tarsus da Yenişehir de Mezitli de Silifke de, Aydıncık da Anamur da bizim belediyelerimiz. Yeter ki iş birliğine açık olalım” ifadelerini kullandı.

31 Mart`ta Türkiye için yeni bir umut kapısı açıldığına dikkat çeken Seçer, yurttaşların CHP`ye umut bağladığına işaret ederek, “Bunun değerini bilmemiz, halka layık olmamız ve gece gündüz çalışmamız lazım” dedi.

Programda, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Us da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi.

Program, şiir ve ardından da müzik dinletisiyle sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA