30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Başarır`dan yeni adli yıl mesajı


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Hukuk, insanların hak ve özgürlüklerini güvence altına alan bir kavramdır. Ne yazık ki ülkemiz bir hukuk garabetinin içerisindedir. Anayasa`nın ve Anayasa Mahkemesi`nin kararlarının tanınmadığı bir ülkede hukuktan bahsetmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 2 Eylül 2024 Pazartesi 11:59   Okunma : 651

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hukukun en temel amaçlarının toplumdaki güvenliği, düzeni, barışı ve insanlar arasında eşitliği sağlamak olduğunu vurguladı. Hukukun toplumun bir arada yaşamasını sağlayan kurallar olduğunu belirten Başarır, şunları kaydetti:

"Hukuk, bilimin ışığında ortak aklın ve yaşanılan tecrübelerin bir ürünü olmalıdır. Hukuk, insanların hak ve özgürlüklerini güvence altına alan bir kavramdır. Ne yazık ki ülkemiz bir hukuk garabetinin içerisindedir. Anayasa`nın ve Anayasa Mahkemesi`nin kararlarının tanınmadığı bir ülkede hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Bunun en son örneğini Hatay Milletvekili Can Atalay kararında gördük. Anayasa Mahkemesi`nin Can Atalay`ın hakkındaki verdiği kararların askıya alındığını gördük bu ülkede. Bu durum bir ülkede hukukun tükendiğinin, ayaklar altına alındığının en somut göstergesidir. Can Atalay`ın özgürlüğünün kısıtlanması, adalet ve hukuk üzerinde siyasi baskının ürünüdür. Can Atalay`ın hala tutuklu olması, Gazi Meclisimizin onurunu da zedelemiştir. Can Atalay davası, ülkemizde bilimsel hukukun değil, Saray hukukunun işletildiğinin ispatıdır.

Saray hukuku her yerde baş göstermektedir. Çıkarılan hayvan hakları yasası, Saray hukukudur. Sosyal ağların yasaklanması, Saray hukukudur.
İktidarı eleştiren Dilruba adlı vatandaşımızın tutuklanması Saray hukukudur. AK Parti Genel Merkezi`ne 5 dakikalık mesafede katledilen Sinan Ateş`in davasının hala aydınlatılmaması Saray hukukudur. Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depreminin sorumlularının ortaya çıkarılmaması Saray hukukudur. Daha yüzlerce örnek verebileceğimiz düşünce ve ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün yok sayılması Saray rejiminin ürünüdür.

Yaşanılan bunca hukuksuzlukların arkasındaki tüm siyasilere, hukukun bir gün kendilerine de lazım olacağını hatırlatmak gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün en büyük eserim dediği Cumhuriyeti yaşatmak hepimizin en temel görevidir. Bu sebeple üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğü ilkesi anlayışını herkesin benimsemesi gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, toplumun huzuru için barış için özgürlük için gelecek nesillerin güvencesi için yargının bağımsızlığı için mücadele eden tüm yargıç, savcı ve avukat meslektaşlarıma yeni adli yılda başarılar diler, saygılarımı sunarım."

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Ali Mahir Başarır

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA