21 Ağustos 2025 Perşembe

15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı  
 
     
   

Toroslar’da Dünya Barış Günü coşkuyla kutlandı


Toroslar Belediyesi Dünya Barış Gününde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Toroslar barışın, kardeşliğin, dayanışmanın kenti. 1 Nisan’dan itibaren Toroslar’da başka bir takvim, başka bir saat işlemeye başladı. İşte o saat ve o takvim, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın takvimi. Bundan sonra Toroslar’ın her bir sokağı gençlerimiz ve çocuklarımız için festival sokakları olacak. Çünkü Toroslar halkı bunu hak ediyor” dedi.

 

Tarih : 2 Eylül 2024 Pazartesi 15:40   Okunma : 677

Toroslar Belediyesinin Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği festivalde farklı renkler, farklı kültürler buluştu; hem yetişkinler hem çocuklar konserlerle, çeşitli etkinliklerle eğlenceli anlar yaşadı.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da festivalin kortej yürüyüşüne katıldı ve kortej yürüyüşü sonunda yurttaşlara seslendi.

“Çocuklarımıza bırakacağımız yegane miras barış”

“Barış her birimizin çocuklarımıza bırakacağı yegane miras” diyen Başkan Yıldız, “Eğer çocuklarımıza barışı miras bırakamıyorsak bıraktığımız mirasların her biri nafile. Eğer barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde değilsek geleceğimize ne bırakıyorsak bırakalım nafile. Her birimizin kendi çocukları için, çocuklarımız için barış konusunda yeteri kadar hassasiyet göstermemiz lazım, ısrarcı, inatçı olmamız lazım. Çünkü biz biliyoruz ki en kötü barış anı bile en iyi kavga anından daha iyidir ve çok daha geliştiricidir” dedi.

“Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserleri de yurttaşlarla birlikte izledi. Konser öncesi yurttaşlara seslenen Başkan Yıldız, “Burası Toroslar, Toroslar barışın kenti. Bu ülkede hangi dil konuşuluyorsa, Toroslar’da o dil konuşuluyor. Bu ülkede hangi dine, hangi mezhebe, hangi meşrebe inanılıyorsa o mezhebe, o dine, o meşrebe Toroslar’da inanılıyor. Dolayısıyla Toroslar’da hiçbir yurttaş, diğerine ordan kalk diğer tarafa otur demiyor. Toroslar barışın kenti, kardeşliğin kenti, dayanışmanın kenti. Günlük yaşamımızda, her anımızda, her saniyemizde bunu örmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

1 Nisan’dan itibaren Toroslar’da başka bir takvimin çalışmaya, başka bir saatin işlemeye başladığına değinen Başkan Yıldız, “İşte o saat ve o takvim, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın takvimi. Yaşamı kendimize zehir etmenin bir anlamı yok. Her birimiz barışa inanacağız ve barış yolunda elimizden gelen herşeyi yapacağız. Belki bugüne kadar siyasetçiler bunu beceremedi, belki biz de becremedik bu işi. İşte bu anı mimliyelim, Bundan sonra kentimiz başta olmak üzere, Toroslarımız başta olmak üzere dayanışma, kardeşlik ve barış içinde yaşamımızı sürdürelim. Sürdüreceğiz de zaten. Bundan sonra Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak, Toroslar’ın her bir sokağı gençlerimiz ve çocuklarımız için festival sokakları olacak. Çünkü Toroslar halkı bunu hak ediyor” dedi.

“Toroslar’da barış ve kardeşlik olacak”

Toroslar’da 30 yıldır böyle bir festivalin hayata geçirilmediğine değinen Başkan Yıldız, “Toroslar 40 yıldır kent haline geldi ve bu ülkenin herbir köşesinden, her bir şehrinden Toroslar’a geldiler. İnsanlar farklı dilleri konuştular, insanlar farklı dinlere, mezheplere, meşreplere inandılar. Ama Toroslar’ın çatısı altında hayatlarını mutlu bir şekilde dayanışma içinde devam ettirdiler. İşte bundan sonra da Toroslar’da aynen böyle olacak. Toroslar’da festival havası olacak, dayanışma olacak, kardeşlik, barış olacak. Toroslar’ın her bir sokağı bundan sonra festival gibi olacak” ifadelerini kullandı.

“Barış için şimdi beraberlik zamanı”

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği Toroslar'da coşkuyla gerçekleşti. Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Çağdaşkent Mahallesi’nde Toroslar Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 3 Ocak Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşünün ardından vatandaşlarla birlikte etkinliklere eşlik etti.  

Çocuklarıyla birlikte etkinlik alanını dolduran aileler keyifli bir gün geçirirken, Toroslar Çocuk Festivali'nin açılışı da renkli görüntülere sahne oldu.

“Barış için şimdi beraberlik zamanı” sloganıyla düzenlenen ve 3 adet farklı parkurun yer aldığı etkinliklerde çocuklar için yüz boyaması, baloncuk partisi, öğretici ve geliştirici oyunlar, aileler ve gençler için özel oyunlar, yarışmalar, sosyal medya fotoğraf alanları gibi birçok aktivite yapıldı.

Roman Folklor Ekibinin ve Hacivat Karagöz gösterileri ile şenlenen festival alanında, hem çocuklar hem büyükler doyasıya eğlendi.

Geceye kadar süren kutlamalar, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu, Berna Aytar ve Kadir Çat konserleriyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA