6 Mayıs 2025 Salı

12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI   17:36   MANSUR YAVAŞ: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL`IN YANıNDAYıZ. SAAT 21.00`DE HERKESI CHP GENEL MERKEZI`NE DAVET EDIYORUZ"   16:51   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SOL PARTI: "BU PROVOKATIF SALDıRıLAR KARŞıSıNDA DAYANıŞMA IÇINDE OLACAĞıMıZı BILDIRIYORUZ"   16:48   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN: “SAYıN ÖZEL`I SAAT 21.00`DE ANKARA`DA GENEL MERKEZIMIZDE KARŞıLAYACAĞıZ"   16:45   ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLETIN BIRLIĞINI, DIRLIĞINI, HUZURUNU BOZMAK ISTEYENLERE FıRSAT VERMEYECEĞIZ"   15:37   İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "ABDULLAH ÖCALAN`ı TBMM`YE DAVET EDEN ZEVAT, ALPARSLAN TÜRKEŞ`IN MEZARıNı TÜRK MILLIYETÇILERINE YASAKLAYAMAZ"   15:37   ÖZGÜR ÖZEL`DEN UĞRADıĞı FIZIKSEL SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TEHDITLER, SALDıRıLAR BIZI YıLDıRACAK OLSA BIZ ÖLÜMÜ GÖZE ALıP CUMHURIYETI KURAN PARTININ GENEL BAŞKANLıĞıNA TALIP OLMAZDıK"   15:31   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SEZGIN TANRıKULU: “DOĞRUDAN SıRRı`NıN ANıSıNA, BU ORTAMA KARŞı YAPıLAN BIR SALDıRı”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL: “BEDELI NE OLURSA OLSUN, BU GÜZEL ÜLKEYI BU TARZ ALÇAKÇA SALDıRıLARı YAPAN, YELTENEN, AKLıNDAN GEÇIREN MIKROPLARDAN, VANDALLARDAN, ALÇAKLARDAN TEMIZLEYECEĞIZ”  
 
     
   

Utku Çakırözer`den ``basın özgürlüğü`` raporu


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer`in hazırladığı Basın Özgürlüğü Raporu`nda basına yönelik cezalar, baskılar ve saldırılara yer verdi. Çakırözer, "Gazeteden televizyona, Instagram`dan Anayasa Mahkemesi`ne karatmadıkları, sansürlemedikleri yer kalmadı. Tüm bu baskılara rağmen halkın haber alma hakkı için özveriyle mücadele veren basın yayın kuruluşları ve basın emekçilerinin hak ve özgürlüklerinin korunması için sonuna kadar yanlarındayız” dedi.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 14:37   Okunma : 516

Utku Çakırözer, düzenli olarak hazırladığı Basın Özgürlüğü Raporu`nu yayınladı. Raporda, ``son bir ayda yaşanan basına yönelik ihlaller, cezalar, saldırılar, sansürler`` sıralandı. Çakırözer, Instagram`a erişim engeli getirilmesine, RTÜK`ün cezalarına, gazetecileri yönelik tehdit ve baskılara değindi. Basın özgürlüğü olmadan demokrasinin olmayacağı vurgusunu yapan Çakırözer, şunları söyledi:

"Tam 8 gün boyunca Instagram karartıldı. Gazeteciler Adliyeler kapalı olmasına rağmen yazdıkları haberler nedeniyle soruşturmalarla, cezalarla karşı karşıya kaldılar. Türkiye`de uyuşturucu ve kara para aklama konusunda bir kitap hakkında da toplam kararı istendi. Kanallara RTÜK`ün sadece iktidarı eleştirdiler diye ceza yağdırdığı bir ay oldu. Yüzlerce habere erişim engeli getirildi. Bununla da yetinilmedi, Anayasa Mahkemesi`nin ifade özgürlüğü konusunda verdiği ve İletişim Başkanlığı`nın hak ihlalini kayda geçirdiği, tespit ettiği kararına erişim engeli getirildi. AYM`nin tweeti silindi. Gazeteciler Anadolu`nun dört bir yanında yazdıkları haberler nedeniyle saldırıya uğradı, hedef gösterildi. Ağustos ayı maalesef ifade ve basın özgürlüğü açısından gazetecilerin kaderinin değişmediği bir ay oldu. Yine de halkın haber alma hakkı için basın özgürlüğü için uğraşan mücadele eden, özveriyle çalışan basın emekçilerinin, basın kuruluşlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Basın özgürlüğü olmadan demokrasi, demokrasi olmadan basın özgürlüğü olmaz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA