5 Mart 2026 Perşembe

23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"  
 
     
   

Gülcan Kış: “AKP İktidarının Ekonomi Politikaları Nedeniyle Esnaf Kepenk İndiriyor, Şirketler Batıyor”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Kış, Temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapanması ve yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapatmak zorunda kalmasının, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:12   Okunma : 760

Gülcan Kış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine dayanarak, Temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapandığını ve bu sayının bir önceki aya göre %42,9, geçen yılın aynı ayına göre ise %39,8 oranında arttığını vurguladı. 2024’ün Ocak-Temmuz döneminde kapanan şirket sayısının %28,3 artışla 14 bin 828’e ulaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapattığını ifade eden Kış, Mersin özelinde ise 2024’ün ilk 7 ayında 1348 esnafın kepenk kapattığını belirtti.

CHP’li Kış, konkordato ilanlarının büyük bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, Ocak-Temmuz döneminde 788 firmanın konkordato ilan etmek zorunda kaldığını belirtti. Aynı dönemde karşılıksız çek sayısının %80 artışla 146 bine ulaştığını ve bu çeklerin toplam tutarının 90 milyar TL’ye çıktığını ifade eden Kış, “Karşılıksız çeklerdeki bu patlama, piyasadaki güvenin ne kadar zayıfladığını ve işletmelerin nasıl bir finansal sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, seçim bölgesi Mersin için ise“Protestolu senet sayısı %589 artışla 545 milyon TL’ye, karşılıksız çek adedi ise %86 artarak 2.588’e, tutarı %224’lük artışla 1 milyar 429 milyon TL’ye ulaştı.” Dedi.

Gülcan Kış, “Mersin üretim, ihracat ve yarattığı katma değerle tüm sorunlara rağmen ekonomik çarkların döndüğü bir merkez. Üreten bir kent olmaya devam edeceğiz,” diyerek, Mersin iş dünyasının zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA