16 Ekim 2025 Perşembe

11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU   15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM  
 
     
   

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`na: "Kimse yargıya parmak sallayamaz"


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun hakkında açılan davaya ilişkin "hodri meydan" açıklamasıyla ilgili “Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve çok uygunsuz davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 18:35   Okunma : 350

(ANKARA) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun hakkında açılan davaya ilişkin "hodri meydan" açıklamasıyla ilgili “Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve çok uygunsuz davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No`lu Barosu`nun Ulucanlar Cezaevi Müzesi`nde düzenlediği yeni adli yıl açılış kokteylinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun, "YSK üyelerine `ahmak` dediği” iddiasıyla açılan davaya ilişkin “Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz, Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" sözlerini değerlendirdi. Tunç şunları söyledi:

"Yargımız, başta Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Dolayısıyla görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve çok uygunsuz davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz. Yargının vermiş olduğu bir karar var. Burada ilk derece mahkemesinin kararını beğenmediğiniz zaman istinafa gidersiniz, istinafta görülmekte olan davada savunmanızı verirsiniz, yargı bir karar verir, yine beğenmezseniz bunun temyizi var. Yargı süreçleri devam ederken, kabadayı bir şekilde yargıyı tehdit ederek, parmak kaldırarak, `Veremezsiniz bu kararı, verirseniz kaos çıkar, herkes ayaklanır ` şeklinde ifadeler kullanmak hiç bir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsız ve tarafsızdır, herkes yargı kararlarına saygı duyarak, gerekli itirazlarını da yaparak; öyle televizyon programlarına çıkıp, el kol, parmak sallayarak, sözler sarf ederek hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz, millet de bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz."

Sosyal medyanın etkisiyle yeni suç tiplerinin oluştuğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Toplumda şiddet olayları artıyor şeklinde kesin kanaate varmak doğru değil. Sosyal medyanın etkisiyle, bilişim sistemlerinin kullanılmasıyla yeni suç tipleri ortaya çıkıyor. Sosyal medya da suç işlenmesini teşvik eden bir mekanizma haline de maalesef dönüştürülebiliyor. İnternet yoluyla işlenen suçların önlenmesine dair bir kanunumuz var. Sosyal medya şirketlerine, internet sitelerine yönelik yükümlülükler var. Bu özellikle çok sayıda abonesi olan yabancı sosyal medya şirketlerine bir takım yükümlükler getirdik. Sosyal medya şirketlerinin hizmet verdikleri ülkelerin kanunlarına uymak zorunda."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA