11 Ağustos 2026 Salı

16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ   17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"  
 
     
   

CHP`li Gülcan Kış: "AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle esnaf kepenk indiriyor, şirketler batıyor"


 CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye`de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz yönde etkiliğedğini belirterek, bu yılın yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını, yaşanılan bu durumun AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:59   Okunma : 556

(ANKARA) - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye`de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz yönde etkiliğedğini belirterek, bu yılın yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını, yaşanılan bu durumun AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Gülcan Kış, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekti. Kış, Temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapanması ve yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapatmak zorunda kalmasının, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Gülcan Kış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin (TOBB) verilerine dayanarak, temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapandığını ve bu sayının bir önceki aya göre yüzde 42,9 oranında arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"2024`ün Ocak-Temmuz döneminde kapanan şirket sayısının yüzde 28,3 artışla 14 bin 828`e ulaştı. Ayrıca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapattı. Mersin özelinde ise 2024`ün ilk 7 ayında bin 348 esnafın kepenk kapattı. Konkordato ilanları büyük bir artış gösterdi. Ocak-Temmuz döneminde 788 firmanın konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Aynı dönemde karşılıksız çek sayısının yüzde 80 artışla 146 bine ulaştı ve bu çeklerin toplam tutarının 90 milyar TL`ye çıktı. Karşılıksız çeklerdeki bu patlama, piyasadaki güvenin ne kadar zayıfladığını ve işletmelerin nasıl bir finansal sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor. Mersin için ise protestolu senet sayısı yüzde 589 artışla 545 milyon TL`ye, karşılıksız çek adedi ise yüzde 86 artarak 2 bin 588`e, tutarı yüzde 224`lük artışla bir milyar 429 milyon TL`ye ulaştı. Mersin üretim, ihracat ve yarattığı katma değerle tüm sorunlara rağmen ekonomik çarkların döndüğü bir merkez. Üreten bir kent olmaya devam edeceğiz. Mersin iş dünyası zorluklara rağmen üretmeye devam ediyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA