11 Eylül 2025 Perşembe

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

Venezuela muhalefetinin başkan adayı Gonzalez, ülkeyi terk ederek İspanya`ya sığınma talebinde bulundu


Venezuela`nın 28 Temmuz`daki başkanlık seçimlerinde muhalefetin başkan adayı olarak gösterilen Edmundo Gonzalez, hakkında çıkan tutuklama emrinin ardından İspanya`ya sığınmak üzere ülkeyi terk etti.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 10:44   Okunma : 309

(ANKARA) - Venezuela`nın 28 Temmuz`daki başkanlık seçimlerinde muhalefetin başkan adayı olarak gösterilen Edmundo Gonzalez, hakkında çıkan tutuklama emrinin ardından İspanya`ya sığınmak üzere ülkeyi terk etti.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gonzalez`in birkaç gün önce "gönüllü olarak" Venezuela`nın başkenti Karakas`taki İspanya Büyükelçiliği`ne sığınmasının ardından İspanya hükümetinden siyasi sığınma talebinde bulunduğunu söyledi. Rodriguez, hükümetin Gonzalez`in güvenli geçişini kabul ettiğini ve Gonzalez`in ülkeyi terk ettiğini de ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de Gonzalez`in kendi isteği üzerine ve İspanyol Hava Kuvvetleri`ne ait bir uçakla ülkeden ayrıldığını belirtti. Albares, İspanya hükümetinin tüm Venezuelalıların siyasi haklarına bağlı olduğunu dile getirdi.

Gonzalez`in avukatı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gonzalez`in İspanya`ya gitmek üzere ülkeden ayrıldığını doğruladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Venezuela medyasında yer alan haberlerde, Gonzalez ülkeden ayrılırken Venezuela güvenlik güçlerinin Karakas`taki Arjantin Büyükelçiliği`ni kuşattığı belirtildi.

Venezuela`daki siyasi kriz devam ediyor

Ulusal Seçim Konseyi`nin Maduro`yu 28 Temmuz seçimlerinin galibi olarak ilan etmesinden bu yana Venezuela, siyasi bir kriz içerisinde.

Maduro`nun galip ilan edildiği başkanlık seçim sonuçlarına muhalefetin itiraz etmesinin ardından ülke çapında çok sayıda protesto eylemleri gerçekleştirilmişti. Edmondo Gonzalez ve ana muhalefet lideri Maraa Corina Machado, Maduro`nun galibiyetini tanımamıştı. Muhalefet, Gonzalez`in açık ara farkla kazandığına dair kanıtları olduğunu iddia etmiş, Gonzalez`in Maduro`yu mağlup ettiğini gösteren oylama sonuçlarını internete yüklemişti. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve bazı Latin Amerika ülkelerinin de bulunduğu birçok ülke de Maduro`yu seçimin galibi olarak tanımayı reddetmişti.

Muhalefetin önde gelen iki isminin seçim sonuçlarını tanımamasının ardından iki isim aleyhinde soruşturma başlatılmış daha sonra hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Maduro hükümeti ise seçimlerden bu yana 2 bin 400`den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Gonzalez hakkında "komplo kurmak ve belgelerde sahtecilik" iddiaları

75 yaşındaki Gonzalez, hükümetin önde gelen siyasetçilerinin "parmaklıklar ardında" olması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından tutuklanma korkusuyla 30 Temmuz`dan bu yana saklandığı belirtildi.. Maduro hükümetine yakın olan başsavcılık, Gonzalez`i diğer "ciddi suçların" yanı sıra "komplo kurmak ve belgelerde sahtecilik" yapmakla suçladı.

Machado, Venezuela`yı terk etmei planlamıyor

Gonzalez`in İspanya`ya sığınmak için Venezuela`yı terk etmesinin ardından gözler ana muhalefet lideri Machado`ya döndü. Fransız medyasında yer alan haberlerde, Machado`nun Venezuela`da korunduğu, ancak tam olarak yerinin bilinmediği belirtildi. Machado`nun Venezuela`yı terk etmeyi veya Venezuela topraklarında herhangi bir diplomatik temsilcilikten siyasi sığınma talep etmeyi planlamadığı kaydedildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA