29 Nisan 2026 Çarşamba

11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI  
 
     
   

Dünya Doktorları Derneği`nden Gazze`de çocuk felci salgınına karşı kalıcı ateşkes çağrısı


Gazze`de 25 yıl sonra ilk çocuk felci vakası tespit edilmesinin ardından Dünya Doktorları Derneği`nin de yer aldığı Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Bölgedeki 640 bin çocuğun aşılanması için acil durum çalışmalarına liderlik eden Dünya Doktorları Ağı, Gazze`deki çocukların sağlığını korumak ve bu önlenebilir hastalığın yayılmasını engellemek için güvenli aşıya bir an önce erişim sağlanması gerektiğini belirtiyor.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 15:08   Okunma : 408

(İSTANBUL)- Gazze`de 25 yıl sonra ilk çocuk felci vakası tespit edilmesinin ardından Dünya Doktorları Derneği`nin de yer aldığı Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Bölgedeki 640 bin çocuğun aşılanması için acil durum çalışmalarına liderlik eden Dünya Doktorları Ağı, Gazze`deki çocukların sağlığını korumak ve bu önlenebilir hastalığın yayılmasını engellemek için güvenli aşıya bir an önce erişim sağlanması gerektiğini belirtiyor.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023`ten bu yana Gazze`ye yönelik hava saldırılarındaki can kayıpları her geçen gün artıyor, bölgenin özellikle sağlık sisteminde geri dönülmez tahribat yaşanıyor. Ağustos ortasından bu yana zorunlu tahliyeler artarken, bölgede hijyen ve beslenme koşullarının yetersizliği nedeniyle 25 yıl sonra ilk kez bir çocuk felci vakası tespit edildi. Birleşmiş Milletler (BM) ve Gazze`deki Sağlık Bakanlığı`ndan en az 2 bin 100 sağlık çalışanın katılımıyla 31 Ağustos`tan itibaren çocuk felci virüsüne karşı aşı kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında 10 yaşın altındaki çocukların en az yüzde 90`ının aşılanması hedefi konuldu. İsrail`in yalnızca 3 günlüğüne belli bir saat aralığında çatışmaları durdurmayı kabul etmesi aşılama sürecini sekteye uğrattı.

Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, Gazze`deki acil müdahalelere liderlik ediyor

Dünya Doktorları Derneği`nin de yer aldığı ve Gazze`de sahada görev yapan Uluslararası Dünya Doktorları Ağı ise kısa süreli ateşkesi yeterli bulmuyor. Özellikle içme suyu eksikliği ve sağlıksız koşulların yaygın olduğu bölgede çocuk felci gibi bulaşıcı hastalıkların salgına dönüşebileceği uyarısı yapan Dünya Doktorları, sağlıklı bir ortam sağlanmadan aşı kampanyasının tek başına etkili olamayacağı görüşünü dile getirdi. Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, çocuk felciyle mücadele için Gazze`de 6 ay ile 10 yaş arasındaki 640 bin çocuğun acilen aşılanması gerektiğini belirterek kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Ağ kapsamında görev yapan sağlık çalışanları Mayıs 2024`ten bu yana çocuk felci, difteri ve tetanosa karşı 3 bin 500 aşı uygulamasının da dahil olduğu 50 binden fazla muayene gerçekleştirdi. Uluslararası kuruluşlarca başlatılan çocuk felci aşısı kampanyasının ilk gününde 160 binden fazla aşılama yapıldığı duyuruldu. Bu aşılardan bin 610`u Uluslararası Dünya Doktorları Ağı bünyesindeki sağlık çalışanları tarafından uygulandı.

ADVERTORIAL YAYIN

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA