20 Ağustos 2025 Çarşamba

18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin `‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim`` projesi devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin başlattığı ``Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim`` projesi kapsamında yapılan küçükbaş hayvan dağıtımları meyvelerini vermeye devam ediyor. Yakaköy`de de desteklenen üreticilerin yetiştirdiği hayvanları toplayan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, toplanan bin 500 hayvanı 60 yeni üretici ile buluşturacak.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 12:47   Okunma : 297

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin başlattığı ``Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim`` projesi kapsamında yapılan küçükbaş hayvan dağıtımları meyvelerini vermeye devam ediyor. Yakaköy`de de desteklenen üreticilerin yetiştirdiği hayvanları toplayan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, toplanan bin 500 hayvanı 60 yeni üretici ile buluşturacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin başlattığı ``Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim`` projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. 2020`de başlayan projeyle 240 üreticiye 25`er hayvan dağıtan ekipler, hayvansal üretime büyük destek olan projenin yeni doğumlarla büyümesini ve yeni yetiştiricilere üretim kapısı açmasını sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde devam eden ve kent genelinde yapılan dağıtımlarla kendi işini kuran küçükbaş hayvan yetiştiricileri, bir taraftan geçimlerini sağlarken diğer taraftan da hayvan popülasyonunu artırıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde devam eden proje ile 4 yılda 240 yetiştiriciye 6 bin küçükbaş hayvan desteği verildi. Küçükbaş desteğinin yanı sıra hayvanların bir yıllık yemleri ve aşılarını da sağlayan ekipler, sürdürülebilir olan bu proje ile yeni üreticilere vermek üzere verdikleri 25 hayvanı üreticilerden geri toplamaya başladı. Bu yıl 60 üreticiyi destekleyecek olan Büyükşehir, yüzlerce üreticiden toplayacağı bin 500 hayvanı üreticilerle buluşturacak.

“Topladığımız hayvanlarla yeni üreticilerimize ulaşacağız”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “2020 yılında başlatmış olduğumuz proje kapsamında her yıl 60 yetiştiricimize 24 dişi, 1 erkek olmak üzere 25 küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Aynı zamanda da 4`er ton yem ve 1 yıllık aşı hizmeti verdik. Üreticilerimizden topladığımız hayvanların karantina sürecini başlattık. Karantina süreci kapsamında hayvanlarımızın tırnak bakımları, kırkımları, aynı zamanda da aşıları ve sağlık kontrolleri yapılarak düzenli bir şekilde beslemeleri yapıldıktan sonra 2024 yılında vereceğimiz yeni yetişicilerimizle buluşturacağız” dedi.

Üreticinin ihtiyaç duyduğu destekler Büyükşehir`den

Proje başladığından itibaren 240 üreticiye ulaştıklarını ve bu yıl yapılacak olan 60 dağıtımla toplam 300 yetiştiriciyi desteklemiş olacaklarını kaydeden Şahutoğlu, “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin tarımsal anlamda yapmış olduğu projelerin en iyi örneklerinden bir tanesi. Projelerin sürdürülebilirliği, birbirini tamamlayıcılığı, iş akışının tamamen bir proje döngüsü içerisinde yer aldığı, üreticilerin en başta hayvanlarla desteklendiği, yemi, aşı bakımlarını gibi tamamını gerçekleştirdiği bir proje” diye konuştu.

“Türkiye`ye örnek olacak bir model”

Girdi maliyetlerinin gitgide yükseldiği bir ortamda yetiştiricilerin ayakta durabilmesi için bütün destekleri Büyükşehir`in verdiğini vurgulayan Şahutoğlu, “Günün sonuna bakıldığında da aslında Türkiye`deki hayvancılık projeleri arasında en iyi proje denilebilecek seviyede ve proje kendi içinde döngü sağlıyor. Bu yıl içerisinde dağıtılması gereken bin 500 hayvanın tamamı üreticilerden toplanarak aslında 25- 30 milyon lira civarındaki bir bütçe Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kasasında kalıyor” dedi. Üreticilerin bu destek sayesinde işletme sahibi olabildiklerini kaydeden Şahutoğlu, “İşletmelerini geliştiriyor, aynı zamanda da yeni yetiştiriciler için kendi elleriyle bir imkan sağlamış oluyor. Bu şekilde kent içerisinde de bir bütünlük sağlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA